De leukste kidsproof buitenactiviteiten voor de zomer

De leukste kidsproof buitenactiviteiten voor de zomer

De leukste kidsproof buitenactiviteiten voor de zomer

24 juni 2021

Laatste update: 07 juli 2023

De zomer is weer aangebroken. De langste dag van het jaar hebben we helaas alweer gehad, maar er komen gelukkig nog een hoop zonnige dagen aan! Tijd om deze zomer lekker met de kinderen naar buiten te gaan. Geen inspiratie voor kidsproof spelletjes? Gelukkig is er altijd wat te doen in Nederland. Probeer bijvoorbeeld één van de leuke buitenactiviteiten hieronder.

Kidsproof buitenactiviteiten voor kinderen

Op zoek naar originele zomeractiviteiten voor de kinderen? We geven je graag een beetje inspiratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de enige echte Oppasland Zomerbingo? Of ga er met een telefoon of camera op uit om een heuse fotospeurtocht te houden. Daar zijn de kinderen zo een paar uurtjes zoet mee. Er zijn natuurlijk genoeg kidsproof kinderspelletjes om binnen te doen, maar buitenspelen is toch wel echt het leukst (en bovendien het gezondst)! Blijf alleen wel op je hoede en zorg dat de kinderen altijd veilig buitenspelen.

Zomerbingo

Na een winter- en lente-editie kon de Zomerbingo natuurlijk niet uitblijven! Ga met de kinderen een lekker lange wandeling maken. In het bos, door de weilanden of een blokje om door de wijk. Je kunt onze versie van de Zomerbingo gebruiken, maar er net zo goed zelf eentje maken. Hieronder vind je ook een lege variant, die je zelf kunt invullen met leuke dingen om op te speuren.

 

Bekijk ook:

Fotospeurtocht

Zijn jouw (oppas)kinderen wel in voor een uitdaging? Houden ze ervan om creatief bezig te zijn en vinden ze competitie leuk? Stuur ze dan op pad met een camera of smartphone en laat ze allerlei leuke opdrachten uitvoeren én vastleggen! Deze fotospeurtocht kun je zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt, afhankelijk van hoe oud (en hoe fanatiek) de deelnemers zijn. Zijn er 4 of meer spelers? Dan kun je ook 2 tegen 2 spelen. Hieronder hebben we een voorbeeld voor je gemaakt, maar je kunt ook de lege pagina printen en zelf invullen.

Welke strategie hebben ze? Gaan ze voor de opdrachten met de meeste punten? Deze zijn vaak het moeilijkst en kosten de meeste tijd. Of proberen ze zoveel mogelijk kleine opdrachten uit te voeren? Bedenk ook zelf opdrachten met een bijpassend puntenaantal, en bepaal de spelregels. Spreek van tevoren een af hoe lang de speurtocht duurt. Bijvoorbeeld dat iedereen om 2 uur weer thuis moet zijn. Lukt dat niet? Dan krijg je strafpunten.

Voordat de kinderen op pad gaan: leg de opdrachten nog eens goed uit. Misschien is bijvoorbeeld niet helemaal duidelijk wat een tandem is. Spreek ook van tevoren af hoe ver van huis de kinderen mogen. Je kunt natuurlijk ook met ze mee gaan als de speurtocht begint, dan hebben ze wat meer beweegruimte. Als alles duidelijk is, kun je ze op pad sturen met het opdrachtenpapier, een potlood en een telefoon of camera. En het leukste moet nog komen! Als de tijd erop zit en iedereen weer thuis is, gaan jullie samen alle foto’s bekijken. Gegarandeerd goed voor een hoop lol!

Twister met stoepkrijt

Linkerhand op geel! Rechtervoet op blauw! Twister ken je vast nog wel. Dit grappige, actieve spel kun je ook prima spelen als je geen Twistermat thuis hebt. Die kun je makkelijk buiten namaken met stoepkrijt. Het maken van het speelveld is al erg leuk om te doen. Iedere rij heeft 6 cirkels in één kleur: groen, geel, blauw en rood. Maar je kunt natuurlijk ook een groter of kleiner veld maken met meer of minder kleuren. Nodig ook kinderen uit de buurt uit om mee te spelen! Wel even oude kleren aantrekken, want stoepkrijt kan vegen achterlaten.

Gratis aanmelden