Oppas Groningen

Groningen is een studentenstad bij uitstek. Het is daarom ook niet zo gek dat er zo veel oppassers te vinden zijn. Als je als ouder op zoek bent naar een oppas kan dat zowel een zegen als een vloek zijn. Wie ga je kiezen? Oppasland wil je graag helpen bij deze zoektocht, want als ouders is het al spannend genoeg om een oppas aan te nemen. Je laat een vreemde op je kinderen passen en daarom moet je zeker zijn van je zaak. Volg de stappen hieronder en binnen no-time heb jij een oppas waar je je prettig bij voelt.

Gastouder of oppas in Groningen?

De eerste stap om een leuke oppas te vinden is het afbakenen van je zoektocht. Zorg ervoor dat je precies weet waar je naar op zoek bent, zodat je makkelijker het kaf van het koren scheidt. Bedenk bijvoorbeeld eens aan het oppasmoment. Zoek je iemand voor overdag of voor in de avond? Als je iemand zoekt voor overdag, kun je vaak beter kiezen voor een gastouder.

Dit zijn gecertificeerde oppassers die moeten voldoen aan door de overheid gestelde eisen. Doordat ze voldoen aan deze eisen, heb jij als ouder recht op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag ontvang je niet als je een gewone oppas aanneemt. Toch kiezen veel ouders wel voor een reguliere oppas, omdat gastouders vaak niet beschikbaar zijn in de avonduren.

Oppassers zijn vaak scholieren of studenten die op zoek zijn naar een bijbaantje en daardoor zijn zij in de avond vaak wel beschikbaar. Het is aan jou om te beslissen waar je behoefte aan heeft. Denk er ook bij na wat voor karakter de oppas moet bezitten. Wil je graag een rustig en geduldig persoon of heb je liever een sportieve wildebras, zodat je kinderen hun energie kwijt kunnen? Wat je voorkeur ook is, zorg ervoor dat je dit voor jezelf duidelijk hebt zodat je gericht kunt zoeken.

Gebruik Oppasland om een oppas in Groningen te vinden

Als je eenmaal duidelijk hebt voor jezelf waar je naar op zoek bent, kun je op zoek gaan naar een oppas die aan die eisen voldoet. Je kunt uiteraard in je omgeving gaan zoeken, maar de kans is groot dat die oppassers al werk hebben.

Een andere optie is het ophangen van een briefje in de supermarkt. Je moet echter maar net mazzel hebben dat de perfecte oppas ook boodschappen doet in jouw supermarkt. Als je effectief wilt zoeken naar een oppas, kun je beter kiezen voor Oppasland. Hier verzamelen allerlei oppassers zich, zodat je keuze hebt uit een grote hoeveelheid oppassers met verschillende talenten.

Om gebruik te maken van dit enorme aanbod, kun je eenvoudig een profiel aanmaken op de website. Op dit profiel kun je duidelijk laten weten waar je naar op zoek bent. Zorg ervoor dat je het profiel zo duidelijk en volledig mogelijk invult. Vergeet ook vooral niet om een foto te uploaden. Volledige profielen worden door onze zoekmachine hoger getoond, waardoor je beter vindbaar bent tussen de andere ouders.

In beginsel is Oppasland gratis te gebruiken. Je kunt je gratis registreren en als oppassers jou een berichtje sturen, kun jij gratis reageren. Als je op die manier gebruik maakt van Oppasland, kost het helemaal niets! Wil je echter zelf berichten sturen naar oppasser, zul gebruik moeten maken van een Oppasland Premium account. Een dergelijk account kost een vast bedrag per maand. Het gaat hier om een doorlopend abonnement. Dit houdt in dat het abonnement pas stopt als jij opgezegd hebt. Zorg er dus voor dat je dit op tijd doet, voordat de nieuwe abonnementsperiode ingaat. Opzeggen kan gelukkig heel eenvoudig in via je persoonlijke profielpagina.

Kennis maken met de oppas

Zodra je een oppas gevonden hebt, is het slim om eerst even een keertje af te spreken. Op die manier kun je zien of jij je op je gemak voelt bij de oppas. Wees ook vooral niet bang om vragen te stellen aan de oppas. Je wilt immers wel weten wie je op je kinderen laat passen en of je je daar prettig bij voelt. Vraag bijvoorbeeld naar de achtergrond van de oppas en welke ambities hij of zij heeft. Je kunt ook vragen hoe de oppas denkt dat een oppasdag eruit gaat zien. Zo weet jij ongeveer wat de oppas van plan is. Dat scheelt allemaal een hoop stress als je de oppas eenmaal alleen laat met je kinderen. Als je die oppasdag graag even in het echt wil ervaren, kun je voorstellen om een keer op proef op te passen. Zorg dat je zelf
aanwezig bent, zodat je kunt zien hoe de oppas omgaat met kinderen.

Heb je na deze afspraken een goed gevoel bij de oppas, dus kun je met diegene in zee gaan. Twijfel je echter nog wel een beetje aan het feit of de oppas bij je gezin past, is het ook helemaal geen probleem om verder te zoeken. Je moet je immers wel op je gemak voelen bij en met de oppas. Je legt de zorg van je kinderen in de handen van een ander en moet rustig weg kunnen gaan, zonder dat je hier een naar gevoel bij krijgt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Groningen?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Groningen?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Groningen?