Blog


In deze blog worden leuke of belangrijke onderwerpen behandeld die voor jou als ouder, of oppas interessant zijn.

Zwart werken oppas geeft ouders onterecht een schuldgevoel

Mensen die op zoek zijn naar een oppas, vragen zich vaak af hoe het zit met de betaling. Wanneer werkt een oppasser ‘zwart’ voor je en wanneer niet en is dat jouw verantwoordelijkheid? Het is iets waar mensen zich dikwijls wel schuldig over voelen, omdat ze geen belasting betalen over de gewerkte uren van de oppas. Vaak zijn de wettelijke regels omtrent het oppassen, schoonmaken en helpen bij iemand in huis onduidelijk en Oppasland hoopt daar nu duidelijkheid in te scheppen.

Zo regel je kinderopvang in de zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent iets om naar uit te kijken voor schoolgaande kinderen. Voor de ouders ligt dit vaak even anders. Zij hebben een stuk minder vakantiedagen te besteden en hierdoor is het altijd een flinke uitdaging om ervoor te zorgen dat er altijd iemand is om op de kinderen te passen. Om je bewust te maken van alle opties die er op dit gebied zijn, heeft Oppasland een handig lijstje met de beste keuzes gemaakt. Op deze manier zorgt er altijd iemand voor de kinderen en hoeven jij en je partner niet in één keer alle vakantiedagen te besteden.

Wanneer heb ik recht op kinderopvangtoeslag

Kinderopvang is voor ouders al duur genoeg. Je betaalt elke maand een fiks bedrag om iemand voor je kind(eren) te laten zorgen als jij en je partner aan het werk gaan. Gelukkig wil de overheid opvang stimuleren en daarom is de kinderopvangtoeslag in het leven geroepen. Ouders kunnen een toeslag aanvragen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het is daarom belangrijk dat je weet wanneer je wel en geen recht hebt op deze vorm van toeslag.

Veel ouders in nood door lange wachttijden kinderdagopvang

Ouders zullen steeds langer moeten wachten tot er een plek vrijkomt bij een kinderopvang. Gemiddeld zijn de wachttijden nu opgelopen tot een jaar. Dit zorgt voor lastige situaties bij gezinnen waarbij beide ouders werken en het einde van de problematiek is nog niet in zicht. Oppasland merkt ook dat er steeds meer ouders op zoek zijn naar geschikte opvang voor hun kinderen.

Hoe vind ik die leuke oppas?

Je bent nu al maanden op zoek naar een leuke oppas voor je kind. Zo moeilijk kan het toch niet zijn denk je dan. Het is moeilijk genoeg want jij wil die ene lieve en spontane oppasser waar je kind ook verliefd op wordt.

Leuke activiteiten om te doen tijdens het oppassen

We zullen hier een aantal leuke tips geven die je samen met de kinderen kunt ondernemen tijdens het oppassen. Je wilt immers het oppassen zo leuk mogelijk maken voor de kinderen en dit zo soepel mogelijk laten verlopen.

Hoe word ik die leuke oppas?

Je bent 16 jaar en je wilt graag als bijbaantje gaan oppassen. Je houdt veel van kinderen en vindt het leuk om tijd met ze door te brengen, leuke dingen te doen en ze te stimuleren in hun opgroeien.

Hoeveel betaal jij je oppas?

Veel ouders vinden dit een moeilijke vraag met betrekking tot de oppas. Wat betaal je de oppas die op je kinderen past? In Nederland betaalt men de oppas gemiddeld tussen drie en zes euro per uur.

Opa en oma laten oppassen een goed idee?

Het wordt de laatste jaren steeds vanzelfsprekender dat ouders opa en oma vragen om op de kinderen te passen. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoge kosten van kinderopvang door oppassers, gastouders of gastouderbureaus. De vraag is of dit echter wel de beste oplossing is.

Gratis aanmelden