Blog


In deze blog worden leuke of belangrijke onderwerpen behandeld die voor jou als ouder, of oppas interessant zijn.

Wanneer heb ik recht op kinderopvangtoeslag

Kinderopvang is voor ouders al duur genoeg. Je betaalt elke maand een fiks bedrag om iemand voor je kind(eren) te laten zorgen als jij en je partner aan het werk gaan. Gelukkig wil de overheid opvang stimuleren en daarom is de kinderopvangtoeslag in het leven geroepen. Ouders kunnen een toeslag aanvragen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het is daarom belangrijk dat je weet wanneer je wel en geen recht hebt op deze vorm van toeslag.

Veel ouders in nood door lange wachttijden kinderdagopvang

Ouders zullen steeds langer moeten wachten tot er een plek vrijkomt bij een kinderopvang. Gemiddeld zijn de wachttijden nu opgelopen tot een jaar. Dit zorgt voor lastige situaties bij gezinnen waarbij beide ouders werken en het einde van de problematiek is nog niet in zicht. Oppasland merkt ook dat er steeds meer ouders op zoek zijn naar geschikte opvang voor hun kinderen.

Hoe vind ik die leuke oppas?

Je bent nu al maanden op zoek naar een leuke oppas voor je kind. Zo moeilijk kan het toch niet zijn denk je dan. Het is moeilijk genoeg want jij wil die ene lieve en spontane oppasser waar je kind ook verliefd op wordt.

Leuke activiteiten om te doen tijdens het oppassen

We zullen hier een aantal leuke tips geven die je samen met de kinderen kunt ondernemen tijdens het oppassen. Je wilt immers het oppassen zo leuk mogelijk maken voor de kinderen en dit zo soepel mogelijk laten verlopen.

Hoeveel betaal jij je oppas?

Veel ouders vinden dit een moeilijke vraag met betrekking tot de oppas. Wat betaal je de oppas die op je kinderen past? In Nederland betaalt men de oppas gemiddeld tussen drie en zes euro per uur.

Hoe word ik die leuke oppas?

Je bent 16 jaar en je wilt graag als bijbaantje gaan oppassen. Je houdt veel van kinderen en vindt het leuk om tijd met ze door te brengen, leuke dingen te doen en ze te stimuleren in hun opgroeien.

Gratis aanmelden