Er zijn 520 oppassers in Den Haag

Zo vind je de beste oppas in Den Haag

Als ouder kun je er niet altijd omheen. Soms zul je een oppas moeten inhuren als je onverwacht ergens heen moet. Het is dan slim om een oppas achter de hand te hebben, zodat er altijd iemand klaar staat om jouw kinderen op te vangen. In de snelst groeiende studentenstad van Nederland zijn gelukkig genoeg studenten te vinden die naarstig op zoek zijn naar een leuke bijbaan.

Toch is niet elke student geschikt als oppas en zul je goed moeten selecteren. Het juiste begin is om een profiel aan te maken bij Oppasland. Hier kun je gelijk op zetten waar je precies naar zoekt en hoeveel je daarvoor wilt betalen. Als iedereen gelijk weet waar hij of zijn aan toe is, dan voorkomt teleurstellingen.

Maak een profiel bij Oppasland

Als je profiel helemaal klaar is, dan kun je twee dingen doen: wachten of zoeken. Als je gaat afwachten, kan het zijn dat je wel een berichtje krijgt van een welwillende student, maar het kan fijner zijn om toch zelf op zoek te gaan. Bedenk voordat je gaat zoeken, wat je eisen zijn. Zoek je bijvoorbeeld iemand met een bepaalde achtergrond die minimaal 18 jaar oud is? Maak een lijstje. Je zult zien dat zoeken dan een stuk makkelijker wordt. Pak dat lijstje erbij en kijk hierboven in het aanbod. Wie weet zit er wel iemand voor jouw gezin tussen. Als je iemand gevonden hebt, kun je diegene een berichtje sturen. Wanneer diegene wel geïnteresseerd is om voor jou te werken, dan is de volgende stap een kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Bij een dergelijke kennismaking is het belangrijk dat je de belangrijkste dingen bespreekt, zoals de opvoedkundige visie. Ga van tevoren na hoe jij je kinderen vertelt dat iets niet mag en hoe je ze straft. Het is belangrijk dat jij en de oppas hier een lijn in trekken. Als je dat namelijk niet doet, dan kan het zijn dat het verwarrend wordt voor je kind. Naast de opvoedkundige onderwerpen, is het ook belangrijk dat jij en de oppas het eens worden over de prijs per uur. Bedenk van te voren of je een vaste prijs per avond of dagdeel wilt afspreken, of dat je per uur af wilt rekenen en hoe je betaalt. Deze dingen zijn essentieel voor een prettig verloop van de samenwerking.

Als jullie het eens zijn over deze zaken, is het belangrijk dat de oppas het goed kan vinden met jouw kinderen. Laat ze eens kennismaken onder jouw supervisie. Je kunt dan gelijk zien hoe de oppas omgaat met kinderen en hoe je kinderen reageren op de oppas. Als dit lijkt te klikken, kun je ze eens alleen laten en naderhand evalueren hoe het ging. Wie weet heb jij jouw ideale oppas al gevonden! Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je ook kijken of een gastouder misschien meer voor jou is. Gastouders zijn in feite gecertificeerde oppassers die werken volgens bepaalde opvoedkundige technieken.