Er zijn 129 ouders in Rotterdam

Oppaswerk in Rotterdam vind je bij Oppasland!

Rotterdam is een bruisende stad met een uitstekende werkgelegenheid. Het is daarom niet zo gek dat veel ouders werk hebben en belang hebben bij een oppas. Als beide ouders werken is het immers heel lastig om altijd thuis te zijn voor je pasgeboren kind of je kind op te halen als-ie vrij is om 3 uur ’s middags. Gelukkig bieden oppassers en [gastouders](http://oppasland.nl/gastouder/rotterdam/ Gastouder Rotterdam") de oplossing! Ben jij een enthousiaste oppasser of gastouder, dan is Oppasland op zoek naar jou. Meld je vandaag nog aan en vind oppaswerk dat écht bij je past.

Gastouder of oppas?

Allereerst willen we je graag vertellen dat je jezelf niet zomaar een gastouder mag noemen. Om die titel te mogen dragen, moet je voldoen aan een aantal eisen. Zo moet je in het bezit zijn van:

  • EHBO-certificaat gericht op kinderen
  • Een geldig diploma van deze lijst, een goed gastouderschap-certificaat of een ervaringscertificaat MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn
  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
  • Inschrijving in het Personenregister Kinderopvang (PRK)

Als je niet aan deze eisen voldoet, hoef je gelukkig je oppasdroom niet op te geven. Je kunt je altijd nog aanmelden als oppas bij Oppasland. Maak in je profiel duidelijk waarom jij wilt oppassen en wat jou zo’n leuke oppas maakt. Vertel ook gelijk wat voor extra klusjes jij bereid bent om te doen en hoeveel je per uur vraagt. Laat de zoekende ouders ook gelijk even weten wanneer je beschikbaar bent. Zo voorkom je dat ouders je berichtje sturen waar je vervolgens niks mee kunt.

Berichten sturen

Je kunt Oppasland op twee manieren gebruiken. Zo kun je na het maken van je profiel wachten tot ouders jou een berichtje sturen. Dit kan wel een tijdje duren, maar is wel gratis. We willen hierbij wel vermelden dat de zoektocht lang kan duren. Als je met spoed op zoek bent naar werk, raden we aan om Oppasland Premium te nemen. Met een Premium account kun je onbeperkt berichtjes sturen naar ouders die op zoek zijn naar een oppas. Zo versnel jij je zoektocht aanzienlijk en heb jij zo een oppasbaantje gevonden.

Kennismaking

Zodra je een ouder gevonden hebt die geïnteresseerd is in jouw diensten, kun je even een afspraak maken om kennis te maken. Dit is verstandig, omdat het belangrijk is dat jullie een klik hebben. Dit maakt de samenwerking uiteindelijk veel prettiger. Bespreek tijdens die kennismaking ook wat er van jou als oppasser verwacht wordt. Moet je ook de was doen en ben jij verantwoordelijk voor het eten van de kinderen? Het is verstandig om die zaken vooraf te bespreken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Bespreek ook wat je mag als de kinderen slapen. Mag je gebruikmaken van de computer en de televisie? Vraag ook dit even na bij de ouders, zodat iedereen op een prettige manier een samenwerking kan aangaan. Hebben jullie na dit gesprek nog steeds een prettig gevoel bij elkaar? Dan kunnen we je feliciteren met je nieuwe oppasbaan!