Oppaswerk Den Haag

Steeds meer ouders maken dankbaar gebruik van oppassers en gastouders. Het is natuurlijk ook heel makkelijk dat iemand de zorg van je kinderen tijdelijk over kan nemen als je er zelf eigenlijk even geen tijd voor hebt. Zeker in een bruisende stad als Den Haag zijn ouders vaak druk. Er is veel werkgelegenheid en steeds vaker werken beide ouders in het gezin. Dit zorgt ervoor dat de balans tussen werk en gezin soms zoek is. Daarom ben jij juist nu heel hard nodig! Als ouders even een avondje vrij willen of op zoek zijn naar iemand die op vrijdag- of woensdagmiddag hun kinderen ophaalt van school kun jij die ouders helpen door je oppasdiensten aan te bieden. Oppasland helpt je graag een handje op weg. Volg het stappenplan hieronder en wordt de leukste oppas die Den Haag ooit gevonden.

Wensen oppaswerk

Allereerst is het van belang dat je weet wat je wel wil doen en wat niet. Sommige oppassers willen tijdens het oppassen ook wat extra klusjes voor de ouders doen. Denk hierbij aan zaken als afwassen, koken en schoonmaken. Het is belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat je wil doen en wat niet. Dit is handig om vooraf te weten, zodat je gelijk de vragen goed kunt beantwoorden. Daarbij is het ook van belang dat je bedenkt met welke leeftijdscategorieën je wilt werken. Vind je het leuker om met peuters of met kleuters te werken? Ook dit kun je het beste vooraf bedenken, zodat je gericht kunt zoeken naar Oppaswerk in Den Haag.

Zoeken naar oppaswerk in Den Haag

Nu je hebt bedacht wat voor oppaswerk je zoekt, kan het zoeken beginnen. Je kunt ervoor kiezen om in je omgeving te gaan zoeken naar ouders die gebruik willen maken van je diensten. Je kunt ook een briefje ophangen in de lokale supermarkt. Onze ervaring leert ons echter dat deze vormen van zoeken zelden effectief zijn als je netwerk het niet toelaat. Om ook mensen zonder jonge ouders in de buurt te helpen aan oppaswerk, hebben wij Oppasland opgericht. Bij Oppasland ontmoeten ouders en oppassers elkaar, zodat er een leuke samenwerking kan ontstaan. Om gebruik te maken van Oppasland, kun je je volledig gratis registreren. Je kunt dan een profiel aanmaken waarop je precies kunt vertellen wie jij bent en wat je zoekt. Geef gelijk even aan wanneer je beschikbaar bent en wat je uurtarief is. Op die manier weten ouders gelijk wat je te bieden hebt. Vergeet ook vooral niet om een foto aan je profiel toe te voegen, zodat ouders weten met wie ze te maken hebben. Dit zorgt ervoor dat ze je sneller een berichtje sturen.

Oppasland Premium

Zodra je je profiel helemaal hebt ingericht, kun je twee dingen doen: afwachten tot ouders jou een berichtje sturen of zelf actie ondernemen. Als je voor de eerste optie kiest, kost het gebruik van Oppasland helemaal niets. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Als je liever het heft in eigen handen neemt, kun je kiezen voor een Oppasland Premium account. Dit account kost een vast bedrag per maand en kun je aangaan en opzeggen wanneer je wilt. Met zo’n account kun je onbeperkt reageren op oproepen van ouders. Vergeet ook vooral niet om te kijken bij je notificaties. Hier staan ouders die jouw profiel bekeken hebben en misschien wel geïnteresseerd zijn in jouw diensten.

Kennismaking

Als je eenmaal contact hebt met een ouder, is het altijd verstandig om eerst even een kennismakingsgesprek in te plannen. Je kunt tijdens zo’n gesprek al je vragen stellen en alvast afspreken wat je wel en niet gaat doen tijdens het oppassen. Zo weet je precies wat er van je verwacht wordt als je aan de slag gaat bij het gezin. Als je na het gesprek nog niet zeker weet of het wat voor je is, kun je altijd voorstellen om eerst eens vrijblijvend op te passen. Je kunt dan zien of de kinderen en jij klikken en of het oppassen zelf wat voor je is. Als dat jou, de ouders en de kinderen goed bevalt, kunnen jullie op regelmatige basis afspreken. Heel veel oppasplezier!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Den Haag?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Den Haag?