Oppaswerk Amsterdam

Amsterdam blijft maar door groeien en ook op het gebied van werkgelegenheid zit het goed in onze hoofdstad. Veel ouders zijn daarom ook fulltime aan het werk en dat biedt mogelijkheden om aan de slag te gaan als oppas of gastouder in Amsterdam. Ouders kunnen namelijk niet altijd op elk moment voor hun kinderen zorgen, werken én ontspannen. Op dit moment is er zelfs zo veel vraag naar geschikte oppassers, dat er een tekort is ontstaan. Als jij op je vrije momenten zou willen oppassen, zou je binnen no-time aan de slag kunnen als oppas in Amsterdam.

Starten met oppassen

Als je nog niet eerder opgepast hebt, kan het best spannend zijn om te beginnen met oppassen. Hoe moet dat en hoe vind je een leuk oppasgezin? Dit zijn vragen die veel beginnende oppassers stellen. Gelukkig kan Oppasland je een eind op weg helpen. Het is allereerst heel belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben waar je naar op zoek bent. Zoek je een gezin waar je alleen in de avonduren op de bank hoeft te zitten als zij een avondje weg zijn, of wil jij de kinderen juist opvangen als ze wakker zijn. Daarbij is het van belang dat je nadenkt over welk type kind het beste bij jouw karakter past. Als je zelf heel rustig bent, is een heel druk kind geen goed idee. Maak voor jezelf dus een lijstje met zaken die jij belangrijk vindt. Op die manier kun je gericht gaan zoeken en dat scheelt een hoop tijd.

Wat verdient een oppas?

Ook niet geheel onbelangrijk: wat verdient een oppas eigenlijk? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het werk gratis gaat doen. Je wilt graag een extra zakcentje verdienen, maar wat is een redelijke prijs? In Nederland verdienen oppassers gemiddeld 5,76 euro per uur. Door extra werkzaamheden uit te voeren, kan dit bedrag nog hoger worden. Denk hierbij aan zaken, zoals:

  • Meer dan één oppaskind (1 tot 2 euro extra per uur)
  • Ervaring (50 cent extra per uur)
  • Extra taken, zoals: helpen bij huiswerk, ophalen van school etc. (1 euro per uur extra)
  • Huishoudelijke klusjes (2 euro per uur extra)

Het is wel verstandig om de bedragen altijd af te ronden naar een rond getal. Dit rekent zowel voor jou als voor de ouders makkelijker.

Hoe vind je oppaswerk in Amsterdam?

In een stad als Amsterdam is er veel vraag naar oppassers. Dat is het grote voordeel voor oppassers in de regio. Toch is het nog wel een uitdaging om een oppasgezin te vinden waar jij je helemaal op je gemak voelt. Om een ruime keuze te krijgen, kun je een profiel aanmaken bij Oppasland. Een registratie bij Oppasland is helemaal gratis. Op jouw profiel kun je vertellen wie jij bent en wat voor gezin je zoekt. Ouders maken op hun beurt ook een profiel aan waarop zij vertellen waar zij naar zoeken. Als je een gratis Oppasland account wilt houden, zul je moeten wachten tot ouders jou een berichtje sturen. Met een gratis account kun je namelijk alleen gratis reageren op berichten die naar jou gestuurd worden.

Als je bij je notificaties kijkt, zul je misschien wel zien dat er een ouder is die jouw profiel vaak bekijkt. In dat geval kan het zijn dat de ouder geen Premium Oppasland account heeft en jou geen berichtje kan sturen. Als jij toch wil weten of er een samenwerking inzit, kun je ervoor kiezen om zelf een Premium account aan te maken. Met zo’n Premium account kun je zelf onbeperkt berichten sturen naar de ouders bij jou in de omgeving. Op die manier neem je het heft in eigen handen en zul je sneller een leuk oppasgezin vinden in Amsterdam. Een Oppasland Premium account kost een vast bedrag per maand. Het gaat hierbij om een doorlopend abonnement, wat betekent dat het abonnement stopt wanneer jij het zelf opzegt. Gelukkig kan dat heel eenvoudig via je eigen persoonlijke accountpagina.

Kennismaking

Als je eenmaal contact hebt met een ouder die geïnteresseerd is in jouw diensten, is het altijd verstandig om eerst even een keer af te spreken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de ouders zich bij jou op hun gemak voelen en andersom. Wees daarom niet bang om vragen te stellen als jullie tegenover elkaar zitten. Zij zullen ongetwijfeld hetzelfde doen. Een vraag die je bijvoorbeeld kunt stellen is hoe hun dagelijkse routine in elkaar steekt. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de dagelijkse bezigheden van de kinderen en kun je je daarop instellen. Heel handig als je naar aanleiding van dat gesprek aan de slag gaat bij het gezin!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Amsterdam?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Amsterdam?