Oppas Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad, dat valt niet te ontkennen. Op het gebied van werkgelegenheid gaat het eveneens welvarend met de hoofdstad van Nederland. Ouders werken hier vaak allebei, omdat het gewoonweg mogelijk is. Het is dan echter niet altijd even makkelijk om de zorg voor kinderen volledig op je te nemen. Om die reden wordt er door veel ouders een oppas gezocht in Amsterdam en Oppasland kan daar gelukkig bij helpen. Of je nu in Amsterdam-Zuid of in het centrum woont maakt bij Oppasland niet uit. Op elke plek is een geschikte oppasser te vinden.

Oppas gezocht in Amsterdam-Zuid

Voordat je zomaar begint met je zoektocht naar een oppasser, is het van belang dat je weet wat je zoekt. Woon jij bijvoorbeeld in Amsterdam-Zuid en wil je de oppas graag dichtbij hebben, dan kan dat één van de criteria zijn. Bedenk wat voor jou nog meer belangrijk is. Denk hierbij aan zaken, zoals:

  • Wat moet de minimale leeftijd zijn van de oppasser?
  • Wil je een oppas aan huis of liever een oppas op locatie?
  • Zoek je iemand voor overdag juist een nacht oppas?
  • Welke interesses zijn van belang? (Sport, lezen of muziek?)
  • Wil je een energiek persoon of juist een rustige?

Daarbij is het ook van belang dat je nadenkt over de oppastijden en het tarief dat je bereid bent om te betalen. Als je iemand zoekt voor in de avonduren, dan kun je het beste kiezen voor een gewone nachtoppas. Zij doen het oppassen vaak als bijbaan en hierdoor zijn zij ook vaak in de avonduren beschikbaar. Als je echter hulp zoekt voor overdag, kun je in sommige gevallen beter kiezen voor een gastouder. Dit zijn gecertificeerde oppassers die moeten voldoen aan door de overheid gestelde eisen. Als je gebruikmaakt van een gastouder heb je als ouder recht op kinderopvangtoeslag. Hierdoor kan het te betalen bedrag lager uitvallen en soms zelfs lager dan het uurloon van een reguliere oppas. Als je voor veel uren een babysitter nodig hebt, kun je in sommige gevallen daarom beter kiezen voor een gastouder. Let er wel op dat de gastouder voldoet aan de volgende eisen:

  • Geldig diploma
  • Kinder-EHBO-certificaat
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Inschrijving bij erkend gastouderbureau
  • Registratie bij personenregister kinderopvang

Als de gastouder hier niet aan voldoet, heb je geen recht op kinderopvangtoeslag en snij je jezelf flink in de vingers. Wees vooral niet bang om de gastouder naar deze zaken te vragen. Veel gastouders vertellen je vol trots hoe ze aan alle eisen voldoen. Doen ze dat niet, dan is het waarschijnlijk ook niet in orde. Wees je hiervan bewust.

Oppas aan huis in Amsterdam vinden

Als je eenmaal hebt bedacht wat je wil, kun je je eenvoudig bij Oppasland registreren. Een registratie kost helemaal niets. Je kunt zelf een profiel aanmaken, waarop je kunt vertellen waar je naar op zoek bent. Als dit een oppas aan huis is, kun je dat in je profiel vertellen, zodat oppassers weten wat je zoekt. Daarbij kun je in een schema vermelden voor wanneer je een oppas zoekt en wat het maximale tarief is. Als je gratis gebruik wilt blijven maken van Oppasland, dien je dan te wachten tot een oppas of gastouder contact met jou opneemt. Reageren kost bij Oppasland namelijk helemaal niets.

Als je zelf wel een bericht wilt sturen naar de oppassers in de buurt, kun je ervoor kiezen om een Oppasland Premium account aan te maken. Dit doe je eenvoudig bij de instellingen van je profiel. Voor een Oppasland Premium account betaal je maandelijks een vast bedrag. Als je een oppas vindt, kun je je Oppasland Premium account opzeggen wanneer je wilt. Ook dit doe je eenvoudig via je eigen profielpagina. Wil je veel kans hebben op een positieve reactie, dan kun je het beste even kijken bij je notificaties. Hier zie je precies wie jouw account bekeken heeft en wie dus interesse heeft in oppassen bij jou. Het zou maar zo kunnen dat diegene geen Oppasland Premium account heeft en daarom geen bericht kan sturen. Als jij dat wel hebt, ontstaat er wellicht een hele mooie samenwerking.

Onderhandelingen met de oppas

Als je eenmaal contact hebt met een oppas en het allemaal goed lijkt te verlopen, raden we bij Oppasland altijd aan om eerst even kennis te maken met de oppas. Je moet immers wel weten wie er op je kinderen gaat passen, voordat je diegene alleen laat met je kinderen. Wees vooral niet bang om flink wat vragen te stellen. Op die manier kun je iemand goed leren kennen en dat is heel belangrijk. Stel bijvoorbeeld eens de vraag hoe een normale oppasdag met de oppas eruit zal zien. Je krijgt zo zelf een beetje een idee wat je kinderen allemaal gaan doen als je ze alleen laat met de oppas. Als je na dit gesprek een goed gevoel overhoudt aan de oppas, kun je altijd even een proefafspraak maken. Je bent dan zelf thuis en laat de oppas zijn of haar ding doen. Je kunt dan van een afstandje observeren of dit is wat je zoekt.

Heb je uiteindelijk geen goed gevoel bij de oppas, dan is het helemaal niet erg om verder te zoeken. Meld dit altijd wel even bij de oppas en bij voorkeur ook waarom. Op die manier kan jouw feedback meegenomen worden als de volgende ouder zich meldt. Er zijn genoeg oppassers te vinden op Oppasland, dus voor jou zit er ook wel degelijk een oppas tussen. Blijf vooral zoeken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Amsterdam?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Amsterdam?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Amsterdam?