Leuke ideeën om te knutselen en kleuren met Pasen 2021

Leuke ideeën om te knutselen en kleuren met Pasen 2021

Leuke ideeën om te knutselen en kleuren met Pasen 2021

22 maart 2021

Laatste update: 08 april 2021

De lente is officieel weer begonnen! Langzaam valt er buiten steeds een beetje meer kleur te zien. Alleen zal Pasen 2021 er wel iets anders uit gaan zien dan andere jaren. Helaas zijn er nog steeds maatregelen waar we rekening mee moeten houden. Laten we er desondanks toch een fijne Pasen van maken en gezellig gaan knutselen en kleuren met de kinderen! Scrol snel verder voor een leuk knutselidee, een mooie kleurplaat en onze enige echte lentebingo. Vrolijk Pasen!

Knutselen met Pasen? Maak jullie eigen paaseieren!

Lekker met je handen bezig gaan? Met het stencil hieronder maken jullie samen in een handomdraai de mooiste Paaseieren. Leuk om in te kleuren en uit te knippen, en vrolijk om thuis op te hangen. Kijk wel uit met de schaar en de perforator. Als je nog niet oud genoeg bent, kun je beter een volwassene om hulp vragen. Succes!

Wat heb je nodig?

  • gekleurd papier
  • een schaar
  • een perforator
  • kleurtjes
  • touw

Zo maak je ze:

  1. Druk onderstaande pagina af op gekleurd papier.
  2. Versier de eieren met potloden, stiften, krijt of verf.
  3. Knip ze uit, of vraag een volwassene om hulp.
  4. Maak met een perforator een gat in het cirkeltje en doe daar een touwtje doorheen.
  5. Hang je mooi versierde paaseieren op een leuke plek op!

knutselen pasen paaseieren vervenpasen knutselen paaseieren verven

Pasen Kleurplaat

Heb je te maken met echte kunstenaars? Laat ze dan een poging wagen om deze vlinders te voorzien van prachtig gekleurde patronen. Geef je kind ook de ruimte om lekker creatief te zijn. Het is niet de makkelijkste kleurplaat en binnen de lijntjes kleuren hoeft natuurlijk niet altijd! Vergeet ook niet dat ze onderaan de kleurplaat hun naam en de datum op kunnen schrijven. Leuk om te bewaren voor later.

pasen kleurplaat vlinders

Oppasland Lentebingo

Toch liever eropuit? Nu het langzaam weer warmer wordt, kunnen jullie ook een heerlijke lentewandeling gaan maken. Print onderstaande bingokaart uit en ga samen een stukje lopen door het bos. Neem een potlood mee om af te kruisen welke typische lente-dingen jullie allemaal hebben gevonden – krokussen, narcissen, lammetjes, kuikentjes, noem maar op! Je kunt de door ons gemaakte lentebingo direct spelen óf je eigen versie maken. Download gerust de lege bingokaart, druk ‘m af en schrijf zelf leuke ideeën op. Veel plezier!

lente bingo wandelen oppaslandlente bingo wandelen oppasland leeg

Meer inspiratie nodig? Bekijk ook:

Gratis aanmelden