Er zijn 16 gastouders in Zaandam

Gastouder Zaandam

Als je graag wil dat je kinderen in goede handen zijn als jij naar werk gaat, dan is de keuze voor een gastouder verstandig. Geregistreerde gastouders voldoen aan de eisen zoals ze gesteld zijn vanuit de overheid en hierdoor kun je je kinderen met een gerust hart achterlaten bij een erkend gastouder. Wil jij ook graag een gastouder voor je kinderen? Maak een profiel aan bij Oppasland en vind een gastouder die echt bij je past.

Wat is een gastouder?

Een gastouder is iemand beroepsmatig op kinderen past. Hiervoor hebben zij een geregistreerd diploma gehaald en voldoen ze aan andere door de overheid gestelde eisen, zoals:

Deze zaken zijn van belang als je als ouder recht wil hebben op kinderopvangtoeslag. Zorg er dus altijd voor dat je dit controleert. Als een gastouder aan alle eisen voldoet, zal hij of zij toegevoegd worden aan het LRKP. Ook wordt de gastouderopvang ieder jaar gecontroleerd door de GGD op veiligheid, hygiëne en faciliteiten. Zo weet je altijd dat de gastouderopvang waar je je kind onderbrengt up-to-date en netjes is.  

Hoe vind je een gastouder?

Als jij ook een gastouder wil vinden, dan kun je bij Oppasland een profiel aanmaken. Je kunt op je profiel aangeven dat je op zoek bent naar een gastouder in de buurt, zodat je alleen reacties krijgt van mensen die aan jouw wensen voldoen. Geef ook gelijk aan voor welke momenten je oppas zoekt, zodat de gastouders kunnen kijken of ze op dat moment een plekje hebben. Op een gastouderopvang is maar maximaal voor zes kinderen plek en dat is inclusief de eigen kinderen.

Contact leggen

De volgende stap is het leggen van contact met ouders in de buurt. Je kunt bij Oppasland twee manieren gebruiken. De eerste is het wachten tot een gastouder contact met jou zoekt. Deze manier is vaak wat tijdrovender en in veel gevallen is het verstandig om toch zelf wat berichten rond te sturen. In dat geval kun je beter kiezen voor Oppasland Premium. Dankzij deze upgrade, kun je zelf berichten sturen naar gastouders in de buurt. Ook heb je nu toegang tot het beoordelingssysteem en kun je reviews sturen en ontvangen.

Gastouderbureaus

We noemden al eerder dat gastouders aangesloten moeten zijn via een gastouderbureau. Via dat gastouderbureau worden de betalingen afgehandeld en ze houden een vinger aan de pols. Op die manier kunnen zij tussen de GGD-controles door controleren of alles goed gaat in de opvang. Het is een extra toezichthouder die is ingesteld bij het invoeren van de nieuwe wet kinderopvang en peuterspeelzalen. Zo ben je altijd gegarandeerd van de best mogelijke zorg voor je kinderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Zaandam?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Zaandam?