Kinder EHBO-certificaat

Jaarlijks belanden ruim honderdveertigduizend kinderen op de spoedeisende hulp door een ongeluk. Dit kan zijn om het verslikken in eten of een nare wond na een val. Als jij graag in staat wilt zijn om eerste hulp te bieden is een cursus EHBO voor kinderen wellicht wat voor jou.

Wanneer heb je een kinder EHBO-certificaat nodig?

Gastouders moeten een geldig certificaat voor de EHBO-cursus kunnen overleggen, willen zij volledige goedkeuring van de GGD krijgen.

Wat leer je tijdens de cursus EHBO?

Tijdens deze EHBO-cursus voor kinderen leer je alles wat je moet weten wanneer je eerste hulp wilt verlenen aan een kind. Zeker bij kinderen komen ongevallen regelmatig voor. Het gaat hierbij niet alleen om levensbedreigende situaties, maar ook om de meest voorkomende ongelukken zoals:

  • Allergieën, koorts en koortsstuipen;
  • Tand door de lip of een afgebroken tand;
  • Vreemd voorwerp in neus of oor;
  • Hoofd-, nek- en wervelletsel.

Daarbij leer je ook omgaan met situaties die wél levensbedreigend kunnen zijn voor kinderen. Leer reanimeren en alle andere vaardigheden die je nodig hebt bij reanimatie, hartstilstand, een brandwond of een vergiftiging. Je komt te weten hoe je eerste hulp aan kinderen verleent en hoe je daarbij de juiste handelingen verricht. Na afloop van de cursus krijg je een erkend EHBO-certificaat.

Hoe lang is een EHBO-certificaat geldig?

Om de cursus EHBO voor kinderen te behalen kun je ervoor kiezen om acht uur een klassikale cursus te krijgen of vier uur online theorie en vier uur klassikaal. Het certificaat voor kinder-EHBO dat je daarna krijgt, is twee jaar geldig. Na die twee jaar is het tijd om op een herhalingscursus te gaan.

Deze herhalingscursus duurt vier uur. Slaag je voor de toets naderhand, dan zal je EHBO-certificaat met twee jaar verlengd worden. Op deze manier weet je dat je kennis up-to-date blijft en kun je kinderen altijd helpen.

Hoeveel kost een EHBO-cursus voor kinderen?

De prijs voor de EHBO-cursus verschilt per instantie en per cursus. Het Rode Kruis biedt verschillende cursussen op het gebied van EHBO aan baby's en kinderen aan. De meeste verzekeraars dekken de kosten van deze cursus. Zij zien ook het belang van preventief handelen, waardoor verdere zorg onnodig blijkt. Kijk dus goed of jij in aanmerking komt voor een vergoeding en zoek een instantie die bij jou past.

Gratis aanmelden