Wat is een Kinder-EHBO certificaat?

Niks zo erg als machteloos staan als er iets misgaat met een kind vlakbij. Wellicht verslikt het kind zich of is er een wond ontstaan na een val. Als jij graag in staat wil zijn om te helpen is een Kinder-EHBO certificaat wellicht wat voor jou. Voor gastouders is dit certificaat verplicht als zij een volledige goedkeuring willen van de GGD.

Wat leer je?

Bij een kinder-EHBO cursus leer je alles wat je moet weten om een kind in nood te helpen. Het gaat hierbij niet alleen om levensbedreigende situaties, maar ook om zaken, zoals:

  • Allergieën, koorts en koortsstuipen
  • Tand door de lip of een afgebroken tand
  • Vreemd voorwerp in neus of oor
  • Hoofd-, nek- en wervelletsel

Daarbij leer je ook omgaan met situaties die wél levensbedreigend kunnen zijn. Of het hierbij gaat om hartstilstand, een brandwond of een vergiftiging maakt hierbij niet uit. Je leert tijdens de cursus omgaan met alles wat kan voorkomen in het leven van een kind en waarbij assistentie van een volwassene nodig is.

Hoe lang is Kinder-EHBO geldig?

Om het kinder-EHBO certificaat te behalen kun je ervoor kiezen om 8 uur klassikaal les te krijgen of 4 uur online en 4 uur klassikaal. Het certificaat voor kinder-EHBO dat je daarna behaalt is twee jaar geldig. Na die twee jaar is het tijd om op een herhalingscursus te gaan. Die cursus duurt 4 uur. Slaag je voor de toets naderhand, dan zal je EHBO certificaat met twee jaar verlengd worden. Op die manier weet je altijd dat je kennis up-to-date en kun je kinderen altijd helpen.

Hoeveel kost kinder-EHBO?

De prijs voor de cursus verschilt per instantie. In sommige gevallen dekt de zorgverzekering deze kosten. Zij zien ook het belang van preventief handelen, waardoor verdere zorg onnodig blijkt. Kijk dus goed of jij in aanmerking komt voor een vergoeding en zoek een instantie die bij jou past.

Gratis aanmelden