Gastouder Purmerend

Het is niet zo makkelijk als het lijkt om een goede professionele kinderopvang voor je kinderen te regelen. Je moet je er als ouder goed bij voelen, je kind moet er fijn en veilig kunnen spelen en het liefst niet te duur. Hoe vind je zo’n kinderopvang? Waarschijnlijk denk je dan gelijk aan een kinderdagverblijf, maar dit is lang niet altijd de beste optie voor jou en je kind. Kijk daarom ook eens verder naar bijvoorbeeld een gastouderopvang. Soms is dit veel geschikte dan een particuliere oppas of een kinderdagverblijf. Wil jij graag een leuke gastouder vinden? Meld je dan vandaag nog gratis aan bij Oppasland!

Wat is een gastouder?

Voordat je kunt kiezen voor een gastouder, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat een gastouder precies is. Kortgezegd is een gastouderopvang een kleinschalige kinderopvang in een huiselijke omgeving. De gastouder kan de kinderen opvangen in een gastouderopvang bij de gastouder thuis, maar ook steeds meer gastouders bieden de mogelijkheid om de kinderen op te vangen bij de ouders thuis. De ouders kunnen dan zelf kiezen of er meer kindjes tegelijkertijd worden opgevangen. De kosten voor de gastouder kunnen in dat geval gesplitst worden en dat zou een hoop schelen in de kosten. Het is net wat je eigen voorkeur heeft!

Eisen gastouder

Niet iedereen mag zomaar aan de slag gaan als gastouder. De overheid heeft hier strenge eisen aan verbonden. Logisch ook, het gaat natuurlijk wel over de veiligheid van je kinderen. Het is belangrijk dat je goed let op de gestelde eisen, want het is hiervan afhankelijk of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. De eisen waar de gastouder aan moet voldoen, zijn:

  • In het bezit van een diploma van een erkende opleiding
  • In het bezit van een kinder-EHBO certificaat
  • In het bezit van een VOG
  • Ingeschreven in het PRK en LRKP
  • Aangesloten bij een erkend gastouderbureau
  • Beschikt over een door de GGD goedgekeurde opvanglocatie (bij ouders of aan huis)

Voldoet de gastouder niet aan deze eisen, dan krijg jij geen kinderopvangtoeslag en kan de opvang gelijk een stuk duurder uitvallen. Bovendien heb je ook geen garantie dat je kinderen opgevangen worden door een professional die werkt volgens een goed pedagogisch verantwoord plan.

Hoeveel kost een gastouderopvang in Vlaardingen?

Voordat je kiest welke vorm van opvang goed bij jou past, is het prijskaartje ook belangrijk. Het grote voordeel van een gastouder is dat ze vaak per uur afrekenen. Bij een kinderdagverblijf is dit in de meeste gevallen per dagdeel. Gemiddeld betaal je bij een gastouder ongeveer zes euro per uur. Hou er wel rekening mee dat hier het tarief voor het gastouderbureau nog overheen komt. Deze bureaus verschillen best wel in prijs, dus soms loont het om samen even rond te kijken naar een voordelig gastouderbureau. Let er wel op dat dit gastouderbureau door de LRKP erkend wordt.

Gastouder in Purmerend vinden

IS een gastouder precies wat je zoekt? Meld je dan vandaag nog gratis aan bij Oppasland. Je kunt met een paar muisklikken een profiel aanmaken, waarin je precies kunt uitleggen wat voor gezin je hebt en voor wanneer je een gastouder zoekt. De gastouders zien dit account en kunnen je een berichtje sturen. Je ontvangt deze berichten in je Oppasland inbox en kunt hier altijd gratis op reageren.

Wil je liever zelf een bericht sturen naar een gastouder? Upgrade je account dan naar Oppasland Premium. Hiermee kun je zelf berichten sturen naar de gastouders in de buurt. Zo krijg je snel contact en wordt je kind binnenkort vast verwelkomd op een leuke gastouderopvang in de buurt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Purmerend?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Purmerend?