Gastouder Heerenveen

De druk op de kinderopvang in Nederland is hoog. Er zijn veel kinderen die opvang nodig hebben en te weinig plekken. Hierdoor ontstaan wachtlijsten en moeten kindjes en ouders wachten tot een ander kind de opvang verlaat, zodat er een plek vrijkomt voor hem of haar. Niet ideaal en het is daarom niet vreemd dat ouders op zoek zijn naar een goed alternatief. Ook in Heerenveen kennen ze dit probleem maar al te goed. Herken jij het ook? Ga dan eens op zoek naar een gastouder. Deze vorm van kinderopvang is vaak nog te onbekend, maar dat betekent niet dat het geen goede optie is. Ben jij ook nieuwsgierig naar een gastouder? Meld je dan gratis aan bij Oppasland en neem contact op met alle gastouders in Heerenveen.

Wat is een gastouder?

Voordat je een goede weloverwogen beslissing kunt nemen, is het belangrijk dat je precies weet wat een gastouder is en welk opzicht het verschilt van een particuliere oppas en een kinderdagverblijf. Het grote verschil tussen een gastouderopvang en een kinderdagverblijf is dat een gastouderopvang kleiner is en minder kinderen tegelijkertijd opvangt. Vaak gebeurt dit in de huiselijke sfeer van de gastouder of de ouder. Een ander groot verschil is dat kinderen bij een gastouderopvang één vertrouwd gezicht zien en er dus niet steeds gewisseld wordt. Je hebt dus ook een vast aanspreekpunt en dat kan erg prettig zijn. De keerzijde van dit vaste gezicht is vaak wel dat je rekening moet houden met de vakanties van de gastouder en eventueel ziekte. Er wordt niet automatisch een vervanger geregeld en dat kan nog weleens voor problemen zorgen.

Een particuliere oppas klinkt misschien ook wel als een goede mogelijkheid, maar heb je structureel overdag oppas nodig, dan is dat vaak toch niet het geval. Oppassers zijn vaak particulieren die naast hun studie of baan een aantal uren op de kinderen van anderen willen letten. Ze zijn niet altijd beschikbaar en dat kan problemen veroorzaken. Bovendien krijg je bij een oppas geen kinderopvangtoeslag en dit krijg je wel bij een gastouderopvang. Deze toeslag kan de prijs van de opvang flink doen zakken en is dus ook zeker het overwegen waard.

Aan welke eisen moet een gastouder in Heerenveen voldoen?

Het is belangrijk om als ouder te weten dat je je in Nederland niet zomaar een gastouder mag noemen. Hier zijn regels aan verbonden, omdat je als ouder namelijk aanspraak kunt maken op de kinderopvangtoeslag. Als de gastouder niet voldoet aan de eisen, krijg je dit niet en wordt de opvang van je kinderen opeens aanzienlijk duurder. Goed opletten dus of de gastouder voldoet aan de volgende eisen:

  • In het bezit van een diploma van een erkende opleiding
  • In het bezit van een kinder-EHBO certificaat
  • In het bezit van een VOG
  • Ingeschreven in het PRK en LRKP
  • Aangesloten bij een erkend gastouderbureau
  • Beschikt over een door de GGD goedgekeurde opvanglocatie (bij ouders of aan huis)

Hoeveel kost een gastouder?

Niet alleen de kwaliteit van de kinderopvang is erg belangrijk, je wilt natuurlijk ook voordelige opvang hebben. Als dat je wens is, dan ben je bij een gastouder vaak aan het juiste adres. In veel gevallen wordt er namelijk niet per dagdeel afgerekend, maar per uur. Je betaalt dus nooit voor uren die je in werkelijkheid niet hebt afgenomen. Ideaal als je opvang nodig hebt voor een deel van de middag. Gemiddeld betaal je bij een gastouder ongeveer zes euro per uur. Hou er wel rekening mee dat hier maandelijks nog een bedrag bijkomt voor het gastouderbureau. Kijk goed naar de verschillende prijzen van gastouderbureaus, de prijzen verschillen nog weleens.

Hoe kun je een gastouder in Heerenveen vinden?

Er zijn genoeg gastouders in Heerenveen, maar je moet natuurlijk wel weten waar je moet zoeken. Je kunt natuurlijk zelf navraag doen, maar zoals je vast al gemerkt hebt is dat niet de makkelijkste weg. Steeds meer gastouders melden zich namelijk aan bij Oppasland om zo in contact te komen met ouders die opvang zoeken voor hun kinderen. Meld je daarom ook bij Oppasland en laat de gastouders weten dat je zoekende bent. In je profiel kun je precies vertellen wat je zoekt en voor wanneer. De gastouder kan zo handig kijken of er dan inderdaad een plekje op haar opvang is en als dat zo is, dan ontvang je vast snel een berichtje in je Oppasland inbox. Reageren op deze berichten is bij Oppasland altijd gratis!

Wil je liever zelf berichten sturen naar gastouders in Heerenveen, dan kan dit door je account te upgraden naar Oppasland Premium. Met dit Premium Account kun je nu berichten sturen naar gastouders in Heerenveen en omstreken. Zij kunnen op hun beurt weer gratis reageren, waardoor de kans dat je snel contact hebt met een gastouder in de buurt veel groter wordt. Meld je nu gratis aan bij Oppasland en vind snel die gastouder die bij je past!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Heerenveen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Heerenveen?