Nieuw bij Oppasland: de Nachtoppas!

Nieuw bij Oppasland: de Nachtoppas!

Nieuw bij Oppasland: de Nachtoppas!

28 januari 2020

Laatste update: 06 oktober 2020

Als je jonge kinderen hebt, kan het best lastig zijn om een volledige nacht slaap te krijgen. Voor ouders is dit zwaar. Vaak hebben ze er nog een baan naast en snakken ze naar een momentje van rust. Om deze ouders te helpen, biedt Oppasland nu een nieuwe functie aan: de nachtoppas!

Waarom kiezen voor een nachtoppas?

Als je een zorgenkindje of een huilbaby hebt, kan het gebrek aan een goede nachtrust je opbreken. Dit gaat vaak ten koste van de gezelligheid in het gezin. Je verliest sneller je geduld, hebt minder zin om te spelen en op je werk kun je je niet concentreren. Het zijn allemaal dingen die belangrijk zijn en zeker als kersverse ouders is het lastig om de balans te vinden. Om die ouders een steuntje in de rug te bieden, biedt Oppasland nu de nachtoppas aan. Deze oppas staat stand-by in de nacht om je kind te troosten als hij of zij plotseling wakker wordt en geeft in sommige gevallen de baby ’s nachts ook te eten. Je kunt als ouder dan in bed blijven liggen om een nachtje goed door te slapen. Veel oppassers vinden het prima om een nachtje op de kleine te passen, zodat jullie je rust kunnen pakken en ’s ochtends weer fris naast het bed staan. Zelfs één ononderbroken nacht kan het verschil al maken. Wacht dus vooral niet en probeer eens een nachtoppas.

Werktijden nachtoppas

Wanneer de nachtoppas werkt, is afhankelijk van de wensen van zowel oppas als ouder. Over het algemeen werken nachtoppassers van 22:00 tot 7:00, maar in goed overleg is natuurlijk veel mogelijk. Zorg er in ieder geval voor dat de oppas aanwezig is als jij wil gaan slapen, zodat je instructies kunt geven voor de nacht en vervolgens lekker kunt gaan slapen.

Weekendoppas

Als je niet alleen een nachtje rust wil, maar liever een weekendje weg wil, dan kan de nachtoppas ook uitkomst bieden. De oppas zal in dat geval dag en nacht op de kinderen passen, zodat jij onbezorgd kunt bijtanken in een hotel of vakantiepark. Via de babyfoon kun je toch een vinger aan de pols houden, als je dit fijn vindt. Jij en je partner kunnen tijdens dat weekend echt even van elkaar en de rust genieten. Dit zal de sfeer binnen het gezin zeker ten goede komen.

Kosten nachtoppas

De kosten voor een nachtoppas lopen uiteen. Je kunt natuurlijk een professioneel bureau inschakelen, maar in veel gevallen vragen die een hoog uurtarief. Door die hoge prijzen is de nachtoppas nog niet voor iedereen weggelegd, tot nu! Doe nu zelf de selectie en vind een nachtoppas via Oppasland. Oppassers kunnen in het schema zelf aanvinken of ze beschikbaar zijn in de nacht. Over het nachttarief kunnen jullie dan onderhandelen. Het gemiddelde uurtarief in Nederland ligt ongeveer rond de zes euro, maar soms is dat bedrag te hoog voor een hele nacht. Er is ook niet zoveel te doen als het kind eenmaal slaapt. Spreek daarom liever een vast bedrag per nacht af. Zo blijft het betaalbaar en weet de nachtoppas waar hij of zij op kan rekenen aan het einde van de nacht.

Lees ook: Oppas tarief: wat betaal je de oppas? – 2020 editie

Hoe kies je een nachtoppas?

Het selecteren van een nachtoppas gaat eigenlijk hetzelfde als bij een gewone oppas. Het is vooral belangrijk dat je je fijn voelt bij de oppas en dat je dus met een gerust hart kunt gaan slapen. Soms is het wel belangrijk dat de oppas bepaalde vaardigheden bezit, zeker als er opgepast wordt op een baby. Een luier verschonen is natuurlijk wel iets wat je moet kunnen. Kies daarom bij voorkeur iemand die al een beetje ervaring heeft met kleine kinderen. Natuurlijk kun je dingen ook uitleggen voordat de oppas begint met oppassen. Ga daarom voor het eerste oppasmoment even zitten met de oppas en loop de nacht door. Vertel wat je normaal zelf doet ’s nachts, leg uit welke spullen nodig zijn en waar ze liggen. Zo voorkom je dat de oppas met vragen bij je komt en kun jij je welverdiende rust even pakken.

Gratis aanmelden