Leuke activiteiten om te doen tijdens het oppassen

Leuke activiteiten om te doen tijdens het oppassen

Leuke activiteiten om te doen tijdens het oppassen

19 december 2017

Laatste update: 04 maart 2021

Jouw oppaswerk neem je meer dan serieus. Je wilt het oppassen zo leuk mogelijk maken voor iedereen en dit zo soepel mogelijk laten verlopen. Misschien weet je nog niet goed wat je allemaal gaat doen. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? We geven je een aantal leuke tips voor activiteiten die je samen met de kinderen kunt doen tijdens het oppassen.

Bouw een hut

Dit kun je buiten doen met hout, takken en bladeren maar ook binnen door banken en stoelen te verschuiven en met lakens alles af te dichten. Gegarandeerd succes met de kinderen.

Ga knutselen of tekenen

Kinderen zijn zelf graag bezig en vinden het heerlijk om te knutselen of te tekenen. Schilderen valt hier uiteraard ook onder. Je kunt een grote rol blank papier uitrollen over de keuken tafel en met verf, potloden en stiften er een prachtige groot schilderij van maken.

Bak koekjes of maak een taart

Kinderen zijn dol op spelen met eten en lekkere koekjes bakken. Zelf het deeg kneden, de vormpjes maken of deze versieren vinden ze fantastisch.

Ga buiten spelletjes doen

Je kent ze vast nog wel van vroeger. Voetbal, Hinkelen, verstoppertje, tikkertje of zelfs bellenblazen. Voor alle leeftijden is er buiten wel iets te verzinnen. Uiteraard zijn deze dingen ook binnen te ondernemen alleen is voetballen in huis af te raden. ;)

Nog meer leuke activiteiten:

Je kunt vast met deze tips een heel stuk vooruit. Heb je nog geen oppaskindjes waar je al deze leuke dingen mee kunt doen? Kijk dan snel op Oppasland.nl en ga op zoek naar leuk oppaswerk!

Gratis aanmelden