10 budgetproof manieren om kinderen te vermaken

10 budgetproof manieren om kinderen te vermaken

10 budgetproof manieren om kinderen te vermaken

03 februari 2022

Kinderen vermaken zonder veel geld uit te geven, kan soms best lastig zijn. Heb je het op dit moment iets krapper of ben je oppas bij een gezin en wil je je zuurverdiende geld niet gelijk weer uitgeven? Er zijn genoeg manieren om plezier te maken zonder veel geld uit te geven! Er zijn bijvoorbeeld tal van goedkope plaatsen om te bezoeken, dingen om te doen en materialen die je thuis hebt waarmee je urenlang plezier kunt maken. Er zijn ook genoeg websites met gratis activiteiten, coupons voor kortingen op parken of musea, of zelfs online spelletjes. Oppasland geeft je 10 ideeën om kinderen te vermaken, zonder veel kosten.

1. Ga naar een park of speeltuin.

Er zijn veel parken en speeltuin in de meeste steden en dorpen, en ze zijn meestal gratis te bezoeken. Ze zijn een prima plek om je kinderen mee naar toe te nemen voor een paar uur plezier. Er is meestal een speeltuin met schommels, een glijbaan, en andere toestellen, en ook een park met banken, tafels, en soms zelfs een BBQ om eten te grillen.

2. Bezoek een gratis museum of kunstgalerie.

Musea en kunstgalerijen kunnen een geweldige manier zijn om een middag of avond met je (oppas)gezin door te brengen. Ze zijn meestal gratis te bezoeken, en je kunt er allerlei interessante tentoonstellingen zien. Je kunt de kinderen ook meenemen naar een gratis concert of filmvoorstelling in een buurthuis.

Lees ook: 8 activiteiten om met je oppaskinderen binnen te doen

3. Ga picknicken in het park.

Picknicks zijn een leuke manier om van een zonnige dag te genieten. Je kunt een paar sandwiches en drankjes inpakken en naar het park gaan voor een dag plezier. Het park biedt een perfecte omgeving voor een picknick, met veel open ruimte en een prachtig landschap. Plus, het is meestal gratis om parken te bezoeken, dus je kunt geld besparen door er te picknicken.

4. Maak zelfgemaakte pizza's, koekjes, of andere snacks.

Je eigen pizza's, koekjes, of andere snacks maken is een leuke en betaalbare manier om de kinderen bezig te houden. Je kunt eenvoudige ingrediënten gebruiken die je waarschijnlijk bij de hand hebt, en er zijn online veel recepten te vinden voor allerlei verschillende snacks. Plus, je eigen snacks maken is een geweldige manier om je kinderen te leren over koken en bakken!

5. Speel tikkertje, maak een hinkelpad, of andere spelletjes in de achtertuin of in het park.

Tikkertje spelen, hinkelen, of andere eenvoudige spelletjes is een leuke en gemakkelijke manier om je kinderen bezig te houden. Je kunt deze spelletjes in je achtertuin spelen of in een park in de buurt. Ze zijn een prima manier om wat beweging te krijgen en plezier te maken.

Lees ook: Waarom is bewegen zo belangrijk voor kinderen?

6. Lees samen boeken en verzin zelf verhalen.

Samen boeken lezen en zelf verhalen verzinnen is een leuke en betaalbare manier om je kinderen bezig te houden. Ook kun je kinderen meenemen naar de bibliotheek. De bibliotheek is een geweldige plek voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt er boeken, dvd's en ander materiaal vinden om te lenen, en veel bibliotheken bieden ook gratis activiteiten aan zoals verhaaltjes voorlezen of filmvertoningen.

7. Gratis online films of tv-programma's kijken.

Gratis online films of TV programma's kijken is een manier om je kinderen bezig te houden. Er zijn veel websites die gratis streaming van films en TV shows aanbieden, en je kunt meestal wel iets vinden om naar te kijken dat je kinderen zal aanspreken. Online films en TV shows streamen kost niets, dus het is een goede manier om geld te besparen en de perfecte oplossing om een regenbui door te komen.

8. Maak een natuurwandeling en ga op zoek naar insecten, vogels, en planten.

Natuurwandelingen zijn een geweldige manier om buiten te komen en van de frisse lucht te genieten. Ze zijn ook een prima manier om wat beweging te krijgen, en je kunt veel over de natuur leren door een wandeling te maken. Als je je kinderen meeneemt, kunnen ze ook over de natuur leren. Er zijn veel dingen te zoeken tijdens een natuurwandeling, zoals insecten, vogels, en planten. Je kunt ook op zoek gaan naar dieren, sporen, en andere tekenen van wilde dieren.

9. Teken of schilder wat je tijdens je natuurwandeling ziet.

Als je een natuurwandeling maakt, zie je allerlei dingen die je kunt tekenen of schilderen. Je kunt de schoonheid van de bomen, de planten, en de dieren in je kunstwerk vastleggen. Je kunt ook de beweging van het water of de wolken in de lucht uitbeelden. De natuur is een grote bron van inspiratie voor kunstenaars, en je kunt tijdens je natuurwandeling werkelijk prachtige stukken maken.

Lees ook: 3 leuke ideeën om te knutselen met papier

10. Maak een hindernisbaan in de achtertuin met behulp van dingen als stoelen, een deken, en een wasmand.

Je kunt een hindernisbaan in je achtertuin maken met dingen als stoelen, een deken, en een wasmand. Dit is een leuke en betaalbare manier om je kinderen bezig te houden. Ook is het een geweldige manier om wat beweging te krijgen.

Deze 10 betaalbare ideeën helpen je om je kinderen bezig te houden. Of je nu thuis tijd met ze wilt doorbrengen of een manier nodig hebt om de kleintjes op vakantie bezig te houden. Elk idee is gemakkelijk, goedkoop, en kan ouders helpen hun kinderen over creativiteit te leren terwijl ze zelf plezier hebben. Met deze tips heb je gegarandeerd succes om kinderen te vermaken!

Gratis aanmelden