Hoe vind ik die leuke, betrouwbare oppas?

Hoe vind ik die leuke, betrouwbare oppas?

Hoe vind ik die leuke, betrouwbare oppas?

22 februari 2018

Laatste update: 04 februari 2021

Je bent nu al maanden op zoek naar een leuke oppas voor je kind. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Het is lastig genoeg, want jij wilt die ene lieve en spontane oppasser vinden waar je kind gek op wordt. Natuurlijk zal het in grote steden als Amsterdam en Rotterdam vele malen makkelijker zijn omdat er daar veel meer mensen wonen, maar in de kleinere plaatsen zoals Assen of Enschede wordt het al lastiger. In een dorp van 700 mensen en de jeugd die heel hard wegrent naar Groningen of Zwolle om te studeren wil het dan niet echt vlotten. Hiervoor kijk je dan al snel naar oppassers uit de steden dichtbij.

Je hebt natuurlijk ook de meest bekende mogelijkheden al geprobeerd om een oppas te vinden:

Oproep in de krant

"Dit werkte vroeger ook perfect en iedereen leest toch die kleine advertenties in de krant?" Dit is natuurlijk nu, anno 2018, helemaal niet meer het geval. Maar het kan ook weer geen kwaad om een oproep in de lokale krant te plaatsen. Verwacht alleen geen hordes oppassers die zich aanbieden. De meesten zijn scholieren en studenten, en die staan niet bekend om hun liefde voor de krant. Maar, je weet maar nooit!

Bellen met de lokale basisschool (of opvang)

Leraren kennen vaak wel een leuke oppas of gastouder in de buurt. Zij zien oppassers natuurlijk wanneer ze de kinderen van school halen. Dit kan zeker helpen, maar je moet net het geluk hebben dat iemand kennen die beschikbaar is. Veel van de oppassers die ze tegenkomen hebben maar tijd voor één oppaskindje en zijn dus al bezet.

Bericht op social media

Veel mensen hebben Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en andere sociale apps om in contact met elkaar te blijven. Het is altijd handig om hier een bericht op te plaatsen. Het is gratis promotie en je bereik wordt groter naarmate andere mensen je bericht ook nog eens delen. Je kunt dus gerust een oproep op één van deze kanalen plaatsen.

Websites

Tegenwoordig bestaan er veel websites waar je als ouder een account aan kunt maken. Tegen inschrijfkosten kom je in contact met oppassers die graag voor een zakcentje op je kind willen passen. Je hebt zo het grootste bereik, maar bent al gauw veel geld kwijt. En welke website kies je? Je gaat je niet overal inschrijven, want dan ben je meteen veel geld kwijt.

Oppasland.nl

Oppasland is een online oppasplatform waarop je gratis een account kunt aanmaken. Met jouw persoonlijke profiel kom je in contact met oppassers uit heel Nederland. Je kunt actief op zoek gaan en afspreken om kennis te maken met jouw gezin. Misschien vind je wel de ideale oppas bij jou uit de buurt. Dagelijks zijn er weer nieuwe oppassers die zich inschrijven bij Oppasland. Met jullie als ouders willen we ons platform zo groot mogelijk maken, dus deel het vooral met je vrienden en familie!

Schrijf je in bij Oppasland om die leuke en lieve oppas voor je kind te vinden.

Gratis aanmelden