8 activiteiten om met je oppaskinderen binnen te doen

8 activiteiten om met je oppaskinderen binnen te doen

8 activiteiten om met je oppaskinderen binnen te doen

21 januari 2022

We zitten inmiddels midden in de winterdagen, de dagen zijn korter en het weer is grauwer. Wanneer het regent, sneeuwt of koud is zul je minder snel naar de speeltuin lopen met je oppaskinderen. Een optie is om de hele dag op de bank te hangen met Angry Birds op de tablet en Pokémon op de televisie, maar iets ondernemen is vaak nog veel leuker! Lees in deze blog activiteiten die je kan doen wanneer het zo’n dag is dat je liever niet naar buiten wilt.  

1. Ga bakken.

Bak samen met je oppaskinderen cupcakes, koekjes of brownies. Hierna kun je ze versieren zoals je wilt, laat je creativiteit erop los! Bonus: je kan ze na afloop zelf lekker opeten!

2. Verkleedpartij.

Kinderen vinden het leuk om hun beleving waar te maken. Misschien hebben ze wel een prinsessenjurk of brandweerpak op hun kamer liggen. Laat hun fantasie erop los en speel met ze mee.

3. Spelletjes spelen

Het is misschien al een lange tijd geleden dat je memory of vier op een rij hebt gespeeld, maar dit zijn leuke en leerzame spelletjes om met je oppaskinderen te spelen! Het ligt natuurlijk wel aan de leeftijd, maar je zult versteld staan over hoe goed en competitief ze zijn! Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot bordspellen, spellen op de Wii, Playstation of Nintendo zijn vaak ook erg leuk om te spelen.

Lees ook: De 50 leukste spelletjes voor kinderen om thuis te doen

4. Knutselen

Zoek bijvoorbeeld op Pinterest een knutselidee op wat jullie samen kunnen gaan namaken. Knutselen kan echter heel breed zijn. Jullie kunnen ook gaan kleien, verven of tekenen. Hierbij werk je aan de creativiteit en de fijne motoriek van de kinderen.

5. Muziek en dansen

Je kan ervoor kiezen om zelf muziek te maken met zang, drums of een blokfluit. Wanneer jij of je oppaskindje niet muzikaal is aangelegd kan je zelf muziek opzetten. Het enig wat je hierbij hoeft te doen is meezingen en dansen, plezier gegarandeerd!

6. Ga voorlezen

Als je oppaskinderen een beetje moe zijn, maar wel iets willen ondernemen, is het een goed idee om voor te lezen. Binnen korte tijd hebben ze alle aandacht voor je verhaal. 

Lees ook: Het leukste voorleesboek voor een peuter

7. Kijk een film

Een Disney film is hierbij altijd een goed idee. Laat je oppaskindje de film uitzoeken, haal er popcorn bij en zing en dans mee met de teksten uit de film!

8. Bouw een fort.

Kinderen houden ervan om dingen te bouwen. Denk maar terug aan de tijd dat je zelf jong was, je eigen, veilige plekje bouwen is leuk! Haal dekens, kussen en stoelen bij elkaar en: beginnen maar! Tip: combineer dit met bovenstaande tip om je eigen thuisbioscoop te maken.

 

Gratis aanmelden