Oppaswerk Heerenveen

Ouders in heel Nederland, dus ook in Heerenveen, plaatsen oproepen voor een leuke oppas. Iemand die met plezier en liefde voor hun kinderen wil zorgen. Die fijn met ze gaat spelen, ze een lekker maaltje voorzet en ze weer op tijd naar bed brengt. Hier kun jij ze vast mee helpen! Ben je op zoek naar Oppaswerk in Heerenveen? Meld je dan aan bij Oppasland en geef ouders het fijne gevoel dat er goed voor hun kind wordt gezorgd.

Verschil gastouder en oppas

Een vraag die we bij Oppasland nog regelmatig krijgen. De meeste mensen zijn wel bekend met een oppas, maar niet iedereen heeft van een gastouder gehoord. Voor het grootste gedeelte lijken ze op elkaar. Voor de opvang van hun kind kunnen ouders een beroep doen op zowel oppassers als gastouders. Het zijn allemaal lieve, zorgzame mensen, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en  een enorme passie voor hun werk. Toch zijn er ook een paar belangrijke verschillen. Vaak in de ervaring die ze hebben, de oppaslocatie en afspraken die je met ze kunt maken. Maar ook de kosten voor ouders kunnen behoorlijk verschillen.

Meer lezen: Wat is het verschil tussen een oppas en een gastouder?

Inschrijven als oppas

Wil je graag aan de slag als oppas of gastouder? Meld je vandaag nog gratis aan bij Oppasland. Via ons platform vind je ouders die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Maak meteen een profiel aan en vul deze zo compleet mogelijk in als je kunt. Schrijf eerst een kort tekstje over jezelf. Wie ben je? Hoeveel ervaring heb je? En waarom vind of lijkt je oppassen zo leuk? Geef ook aan op welke tijden je beschikbaar bent voor oppaswerk. Zo geef je ouders een helder beeld van wie je bent en wat je te bieden hebt! Als jouw profiel compleet is, kunnen geïnteresseerde ouders je nu een persoonlijk berichtje sturen.

Gastouder worden

Heb je genoeg ervaring als oppas en wil je graag van oppassen je officiële beroep maken? Misschien is het dan iets voor jou om gastouder te worden. Dit geeft ouders een aantal voordelen, en daarmee extra reden om voor jou te kiezen! Gastouders zijn officieel erkende oppassers, met een diploma voor het gastouderschap. Een groot verschil met normale oppassers is dat ouders bij gastouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Wil je als gastouder aan de slag gaan? Houd er dan wel rekening mee dat je aan een hoop eisen moet voldoen. Voldoe je niet aan alle eisen, dan kun je gewoon als oppas in Heerenveen aan de slag.

Als gastouder…

Oppasland Premium

Als nieuw lid van Oppasland wil je natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar die leuke oppasbaan. Dit kun je op twee manieren aanpakken: je kunt afwachten tot ouders je een bericht sturen óf je zelf actief berichten versturen. Met een gratis account zul je moeten wachten op een reactie van ouders die een oppas zoeken. Hierop reageren is bij Oppasland altijd gratis. Als je liever zelf de touwtjes in handen hebt, is een Oppasland Premium-account beter geschikt voor jou. Met Premium bied je jouw oppas-skills aan door ouders een persoonlijk berichtje te sturen. Houd ook je notificaties in de gaten! Hier zie je namelijk precies wanneer ouders jouw profiel hebben bekeken. Een Premium-account kost een vast bedrag per maand en kun je activeren en weer opzeggen wanneer je wilt. Wel zo makkelijk.

Eerst eens kennismaken

Als oppas ga je op een nieuwe locatie oppassen en zit je misschien nog met allerlei vragen. Ook ouders zullen nog van alles met je willen bespreken. Voordat je aan de slag gaat is het daarom altijd prettig om eerst het gezin te ontmoeten. Zo leren jullie elkaar een beetje beter kennen. Het kindje waar je op gaat passen zal het leuk, maar vast ook spannend vinden dat je langskomt. Tijdens een kennismaking kan hij of zij rustig aan je wennen. Het echte oppassen maak je zo een beetje minder spannend.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Heerenveen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Heerenveen?