Oppaswerk Apeldoorn

De stad Apeldoorn blijft groeien en met meer dan 25.000 kinderen en werkende ouders, is het niet meer dan logisch dat de vraag naar oppassers ook stijgt. Ouders hebben namelijk ook behoefte aan ontspanningsmomenten. Daarbij kan het ook een uitkomst bieden als de ouders structureel in tijdnood komen en het daardoor niet redden om elke dag bij school te staan. Een oppas of gastouder kan dan de rust en balans terugbrengen in een gezin en dat is goud waard! Heb jij op dit moment veel tijd over en ben je op zoek naar een bijbaantje dan is oppassen misschien wel wat voor jou. Het is een leuke manier om een extra zakcentje bij te verdienen, zonder dat het heel lastig of zwaar werk is. Integendeel: het is hartstikke leuk!

Beginnen met oppassen

Bij Oppasland snappen we als geen ander dat het heel spannend kan zijn om te beginnen als oppas, want waar begin je met zoeken? Simpel: Oppasland! Op dit veelzijdige oppasplatform, kun je op een eenvoudige manier een profiel aanmaken, waarin jij vertelt wie jij bent en wat voor werk je zoekt. Zo kun je vertellen wanneer je beschikbaar bent om te werken in een handig schema op je profiel. Bedenk ook gelijk op wat voor kinderen je wilt passen. Lijkt het je leuk om met baby’s, peuters of schoolgaande kinderen te passen? Ook dit kun je eenvoudig aangeven in het gratis Oppasland account.

Wat verdient een oppas?

Niet geheel onbelangrijk is dat Het basissalaris van een oppas in Nederland is 5,76 euro per uur. Dit bedrag is eenvoudig groter te maken, mits jij meer wil doen. Voor extra taken kun je namelijk ook een meerprijs vragen. Waar je dan aan moet denken, zijn zaken zoals:

  • Meer dan één oppaskind (1 tot 2 euro extra per uur)
  • Ervaring (50 cent extra per uur)
  • Extra taken, zoals: helpen bij huiswerk, ophalen van school etc. (1 euro per uur extra)
  • Huishoudelijke klusjes (2 euro per uur extra)

We raden altijd aan om de eindbedragen altijd af te ronden op een rond bedrag. Het is dan voor zowel jou als voor de ouders makkelijker om te berekenen at een oppasavond kost en ook het afrekenen gaat op die manier makkelijker.

Hoe vind je oppaswerk in Apeldoorn?

Als je eruit bent wat voor oppaswerk je wil, kan de zoektocht naar het perfecte gezin beginnen. Je kunt natuurlijk een briefje ophangen in de supermarkt, maar in dit digitale tijdperk werkt dat lang niet meer zo goed als vroeger. Je kunt beter kiezen voor een online oppasplatform, zoals Oppasland. Hier kun je gratis een profiel aanmaken, waarop je kunt vermelden wie je bent en wat je zoekt. Ook kun je gelijk aangeven wanneer je beschikbaar bent, zodat ouders gelijk kunnen zien of jij aan hun oppaswensen voldoet. Ouders maken op hun beurt ook een profiel aan waar zij vertellen waar ze naar op zoek zijn. Je kunt vervolgens op twee manieren gebruikmaken van de services van Oppasland. Als je je account gratis wilt blijven gebruiken, moet je wachten tot iemand anders jou een berichtje stuurt. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis.

Wanneer je de bovenstaande manier gebruikt, kan het zijn dat je lang moet wachten tot je een berichtje terugkrijgt. Dat kan heel frustrerend zijn, zeker als je bij je notificaties ziet dat er mensen wel op je profiel kijken. In dat geval is het misschien beter om zelf een berichtje te sturen naar die mensen. Om dat te doen heb je een Premium account nodig. Voor een dergelijk account betaal je een vast bedrag per maand totdat je het account weer opzegt. Zowel het aanvragen als het opzeggen kan heel eenvoudig in je eigen accountpagina.

Kennismaking met de ouders

Het is altijd verstandig om even een kennismakingsgesprek in te plannen voordat je aan de slag gaat bij een gezin. Het is namelijk van belang dat zowel jij als de ouders een prettig gevoel hebben bij de samenwerking. Aarzel ook vooral niet om vragen te stellen over het reilen en zeilen van het gezin. Wat zijn vaste delen van de dag waar de kinderen veel waarde aan hechten en wat vinden de ouders wel en niet goed. Dit zijn belangrijke zaken om te weten voordat je aan de slag gaat. Het kan zijn dat een van de twee partijen geen goed gevoel heeft bij de samenwerking. Dat is niet erg. Er zijn veel ouders in Apeldoorn die op zoek zijn naar een leuke oppas en er is vast iemand die om jou staat te springen. Blijf vooral doorzoeken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Apeldoorn?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Apeldoorn?