Er zijn 54 ouders in Apeldoorn

Zo word jij de leukste oppas in Apeldoorn

De stad Apeldoorn blijft groeien en met meer dan 25.000 kinderen en werkende ouders, is het niet meer dan logisch dat de vraag naar oppassers ook stijgt. Ouders hebben namelijk ook behoefte aan ontspanningsmomenten. Daarbij kan het ook een uitkomst bieden als de ouders structureel in tijdnood komen en het daardoor niet redden om elke dag bij school te staan. Een oppas of gastouder kan dan de rust en balans terugbrengen in een gezin en dat is goud waard!

Bij oppasland kun je je aanmelden als oppas of gastouder in Apeldoorn. Let er wel op dat er voor het gastouderschap speciale eisen zijn. Die worden niet door Oppasland opgesteld, maar door de regering. Een gastouder moet bijvoorbeeld een relevante opleiding hebben en in het bezit zijn van een kinder EHBO-certificaat. Een oppas is in de regel goedkoper, maar bezit vaak geen opleiding in de richting van het verzorgen van kinderen.

Meld je aan als oppas in Apeldoorn bij Oppasland

Het is aan de ouders om te beslissen of ze liever voor een oppas of een gastouder gaan. Als ze kiezen voor een oppas, dan is het essentieel dat je een account hebt op Oppasland. Ouders kunnen bij ons namelijk door profielen scrollen en berichtjes sturen naar oppassers die bij hun gezin lijken te passen. Maak dus vandaag nog een account aan!

Het aanmaken van een dergelijk Oppasland-profiel is zo gepiept. Je kunt het profiel leeg laten, maar het is wijs om zo veel mogelijk informatie te geven over jezelf en je ervaring. Zo weten ouders precies waar ze aan toe zijn en heb je meer kans op een berichtje. Vergeet ook vooral niet om een foto aan je account toe te voegen en een prijs te noemen.

Kennismaking

Als het lijkt te klikken met een ouder, dan is het slim om een kennismakingsgesprek in te plannen. Bij voorkeur is het kind daar ook bij aanwezig. Als het kind aanwezig is, dan kun je gelijk zien of het klikt en hoe het kind op jou als oppasser reageert. Een klik met de ouders is namelijk belangrijk, maar een klik met het kind is des te belangrijker. Bespreek ook belangrijke dingen, zoals het straffen van het kind. Elke ouder pakt dit anders aan en het is belangrijk dat jullie hier een lijn in trekken.

Proeftijd

Het is normaal dat ouders je een keertje uitnodigen om mee te kijken als ze er zelf zijn. Op die manier kan jij zien hoe het er aan toe gaat wanneer de ouders thuis zijn en kan het kind gelijk aan jouw aanwezigheid wennen. Dat maakt het straks allemaal wat makkelijk. Vaak hoeft dit maar een of twee keer en dan zul je alleen aan de slag mogelijk. Vergeet niet dat het voor een ouder lastig kan zijn om de zorg voor het kind uit handen te geven.