Oppas Apeldoorn

De stad Apeldoorn blijft groeien en met meer dan 25.000 kinderen en werkende ouders, is het niet meer dan logisch dat de vraag naar oppassers ook stijgt. Ouders hebben namelijk ook behoefte aan ontspanningsmomenten. Daarbij kan het ook een uitkomst bieden als de ouders structureel in tijdnood komen en het daardoor niet redden om elke dag bij school te staan. Een oppas of gastouder kan dan de rust en balans terugbrengen in een gezin en dat is goud waard! Bij Oppasland kun je op een laagdrempelige manier een oppas vinden die echt bij je gezin past.

Hoe word je oppas?

Voordat je aan de zoektocht begint, is het van belang dat je bedenkt wat je precies zoekt en voor wanneer. Zoek je iemand voor in de avonduren, dan kun je het beste kiezen voor een gewone oppas. Dit zijn vaak studenten en scholieren die op zoek zijn naar een bijbaan. Als je oppas zoekt voor overdag, kun je in veel gevallen beter kiezen voor een gastouder. Dit zijn gecertificeerde oppassers die voldoen aan door de overheid gestelde eisen. Het is belangrijk dat de gastouder ook daadwerkelijk voldoet aan die eisen, omdat je als ouders dan recht hebt op kinderopvangtoeslag. Hierdoor wordt een gastouder financieel aantrekkelijk en dat is natuurlijk wel erg prettig. De eisen waar we het hier over hebben, zijn:

  • Geldig diploma
  • Kinder-EHBO certificaat
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Inschrijving bij erkend gastouderbureau
  • Registratie bij personenregister kinderopvang

Aarzel vooral niet om de gastouder in kwestie te vragen om je deze zaken te laten zien, zodat je zeker weet dat diegene ook daadwerkelijk aan alle eisen voldoet. Veel gastouders zijn trots op hun opvang, dus zullen niet aarzelen om het te laten zien.

Oppas vinden bij Oppasland

Als je eenmaal besloten hebt wat voor oppas je zoekt, kan de zoektocht beginnen. Je kunt ervoor kiezen om een briefje in de supermarkt op te hangen, maar uit ervaring weten wij dat die manier van zoeken vrijwel nooit echt iets oplevert. Als je eigen netwerk nog niet zo groot is of niet veel ouders bevat, is rondvragen ook wat lastig. Om jou te kunnen helpen aan een oppas is Oppasland in het leven geroepen. In een stad als Apeldoorn kan het soms best lastig zijn om een oppas te vinden en zeker als je niet weet wie allemaal wil oppassen. Op Oppasland kun je eenvoudig je eigen postcode invoeren, waarna je ziet welke oppassers beschikbaar zijn in jouw omgeving.

Als je gebruik wilt maken van de berichtenfunctie van Oppasland, kun je heel eenvoudig een gratis profiel aanmaken. Op dat profiel kun je vermelden wie jij bent en wat voor oppas je zoekt. Oppassers kunnen op die manier handig contact met je opnemen. Als je zelf ook berichten wilt versturen, kan dit met een Oppasland Premium account. In tegenstelling tot andere oppaswebsites, vraagt Oppasland alleen een betaling als je berichten wilt verzenden. Ontvangen en reageren kan altijd gratis. Als je een Oppasland Premium account wilt aanvragen, doe je dit eenvoudig via je eigen profielpagina. Als je eenmaal een oppas gevonden hebt, kun je op diezelfde plek ook je abonnement weer stopzetten. Een Oppasland Premium account is een doorlopend abonnement, wat betekent dat je een vast bedrag per maand betaalt totdat je het abonnement zelf weer stopzet. Zorg er dus voor dat je dit doet als je niet langer een Premium account nodig hebt.

Kennismaken

Bij Oppasland raden we altijd aan om eerst even kennis te maken met de oppas in spé. Het is belangrijk dat je weet met wie je te maken heeft en of jullie op één lijn zitten. Het is goed om veel te bespreken in zo’n gesprek en je hoeft ook absoluut niet bang te zijn om dingen te vragen. Het is niet niks om je kind achter te laten bij een vreemde. Je wilt diegene dan wel een beetje kunnen doorgronden. Vraag de oppas bijvoorbeeld eens hoe een normale oppasdag eruit zal gaan zien. De oppas kan dan een normale dag schetsen, zodat jij weet wat diegene verstaat onder oppassen. Als je dit ook zelf wilt zien, kun je afspreken om eerst even een keer op te passen als jij zelf ook thuis bent. Jij kunt dan zien hoe de oppas met je kinderen omgaat en of je je daar prettig bij voelt. Als dat niet het geval is, is het ook absoluut niet erg om door te gaan met zoeken. Het is wel zo netjes om de oppas dit wel even te melden, zodat diegene ook weet wat de stand van zaken is. Op Oppasland staan heel veel oppassers geregistreerd, dus er zit altijd wel iemand tussen die past bij jouw gezinssituatie.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Apeldoorn?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Apeldoorn?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Apeldoorn?