Je zoekopdracht leverde te weinig resultaten op. We hebben de zoekafstand automatisch vergroot.

Gastouder Vlaardingen

In Vlaardingen zijn net als in de rest van het land tekorten bij de kinderopvang. Kinderdagverblijven zitten vol en kinderen worden op wachtlijsten geplaatst. Niet fijn als je niet vroeg genoeg opvang hebt aangevraagd voor je kinderen. Ouders zijn hierom op zoek naar een goed alternatief en met een gastouder lijkt dat alternatief gevonden. Je behoud je recht op kinderopvangtoeslag en je kinderen worden opgevangen door een goed opgeleide professional. Klinkt dit jou goed in de oren? Meld je dan nu gratis aan bij Oppasland en vind een gastouder die bij je past.

Wat is een gastouder?

Twijfel je nog een beetje of een gastouder wel echt bij je past en wil je graag weten wat een gastouderopvang nu precies is? We leggen het je graag uit, want het veruit het grootste verschil tussen een kinderdagverblijf en een gastouderopvang is de omvang. Bij een gastouderopvang worden kinderen in kleine groepen opgevangen in huiselijke sferen. Dit kan bij de gastouder thuis zijn, maar ook een gastouder aan huis bij de ouders is mogelijk. Het is maar net waar je eigen voorkeur naar uit gaat.

Eisen gastouder

Het fijne aan een gastouderopvang is dat je kinderen nog steeds opgevangen worden door een gediplomeerd professional die aan allerlei eisen moet voldoen die door de overheid opgesteld zijn. Als de gastouder niet voldoet aan die eisen, dan krijg jij geen kinderopvangtoeslag en dan stijgen de kosten flink. Let dus goed op dat de gastouder aan de volgende eisen voldoet:

  • In het bezit van een diploma van een erkende opleiding
  • In het bezit van een kinder-EHBO certificaat
  • In het bezit van een VOG
  • Ingeschreven in het PRK en LRKP
  • Aangesloten bij een erkend gastouderbureau
  • Beschikt over een door de GGD goedgekeurde opvanglocatie (bij ouders of aan huis)

Een gastouder is vaak erg trots op de eigen opvang en zal dus ook niet dwarsliggen als je vraagt om haar LRKP-nummer. Aan de hand van dit nummer kun je zien hoe de GGD de opvang beoordeelde en of de gastouder in het bezit is van alle benodigde certificaten.

Hoeveel kost een gastouderopvang in Vlaardingen?

We kunnen doen alsof het niet zo is, maar de prijs van de opvang is wel erg belangrijk. Gemiddeld betaal je voor een gastouder zes euro per uur. Dit is exclusief de kinderopvangtoeslag die je kunt krijgen van de overheid. Uiteindelijk kost het dus helemaal niet zoveel als je eerst dacht. Waar je wel even op moet letten is het gastouderbureau dat bij de gastouder hoort. Het is verplicht om een gastouderbureau in de arm te nemen als gastouder en dat bureau vraagt een maandelijks bedrag voor haar diensten. Deze prijzen verschillen nog weleens, dus het is als ouder slim om even goed onderzoek te doen naar de bureaus in de buurt. Samen met je gastouder kun je dan besluiten om bijvoorbeeld te wisselen van gastouderbureau.

Hoe kun je een gastouder in Vlaardingen vinden?

Voor het zover is, moet je natuurlijk wel een gastouder gevonden hebben. Maak het jezelf gemakkelijk en ga op zoek naar een gastouder via Oppasland. Je maakt hier helemaal gratis een profiel aan, waarop je kunt aangeven wat je precies zoekt en voor wanneer. Handig als een gastouder op zoek gaat naar nieuwe kinderen voor de opvang. Als ze jouw profiel dan zien, kunnen ze je gelijk een bericht sturen. Jij kunt altijd gratis reageren op de berichten die je binnenkrijgt in je Oppasland inbox. Wil je liever zelf berichten sturen naar gastouders in de buurt? Upgrade dan je profiel naar Oppasland Premium en stuur een bericht naar je favoriete gastouder in Vlaardingen.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Vlaardingen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Vlaardingen?