Je zoekopdracht leverde te weinig resultaten op. We hebben de zoekafstand automatisch vergroot.

Gastouder Ede

Als werkende ouder zul je er in veel gevallen aan moeten geloven: de kinderopvang. Je kunt immers niet altijd zelf thuis zijn en daarom zul je iemand achter de hand moeten hebben die de zorg voor je kinderen op zich kan nemen. Als je meerdere dagen per week oppas nodig hebt, dan kan het heel duur zijn om een particuliere oppas te vragen. In dat geval kan een gastouder uitkomst bieden, omdat je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Wil jij ook graag een gastouder voor je kinderen? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland en maak gratis een profiel aan.

Wat is een gastouder?

Een gastouder is een professionele kinderoppas die in het eigen huis een opvang heeft of op de kinderen past bij de ouders thuis. De gastouder moet voldoen aan door de overheid gestelde kwaliteitseisen. Als de gastouder hier niet aan voldoet, heb je als ouder geen recht op kinderopvangtoeslag en dan kan deze opvangvorm heel duur worden. Zorg er dus voor dat je controleert of de gastouder in het bezit is van:

De opvanglocatie van een gastouder wordt jaarlijks controleert door de GGD, zodat je als ouder zekerheid hebt dat je kind op een veilige plek wordt opgevangen. Tussen deze jaarlijkse controles in, is het de verantwoordelijkheid van het gastouderbureau om de opvanglocatie te controleren.

Voordelen gastouderopvang

Een gastouderopvang heeft een aantal voordelen vergeleken met een kinderdagverblijf. Zo ziet het kind altijd een vast gezicht op de opvang en kan daardoor een band opgebouwd worden. Bij een kinderdagverblijf zijn er vaak verschillende leidsters en dat is soms best lastig voor het kind.

Een ander voordeel is de flexibiliteit van de opvang. Een kinderdagverblijf is in veel gevallen gebonden aan vaste openingstijden, waardoor je als ouder geen flexibele tijden kunt afspreken. Een gastouder bepaalt zelf de openingstijden en daardoor is er meer vrijheid om afspraken te maken. In overleg met de gastouder is dus veel mogelijk.

Een derde voordeel is dat een gastouderopvang vaak goedkoper is. Dit komt doordat een kinderdagverblijf vaak per dagdeel een prijs rekent en een gastouder per uur. Als je kind bijvoorbeeld om 3 uur opgehaald kan worden in plaats van om 5 uur, ben je bij een gastouder goedkoper uit.

Gastouder vinden via Oppasland

Klinkt een gastouder jou goed in de oren, dan wil je natuurlijk wel iemand vinden die echt bij je past. Bij Oppasland heb je een ruime keuze aan gastouders in Ede. Maak nu kennis met deze gastouders door je aan te melden bij Oppasland. Maak helemaal gratis een profiel aan en vertel hierop wat je zoekt en voor wanneer. Gastouders kunnen dan kijken of ze een plekje voor jouw kinderen hebben. Als dat zo is, dan kunnen ze je een berichtje sturen, waarop jij helemaal gratis kunt antwoorden. Zo kost het gebruik van Oppasland voor jou helemaal niet.

Wil je liever zelf berichten sturen naar gastouders in de buurt? In dat geval kun je kiezen voor een Premium Account op Oppasland. Dankzij dit Premium Account kun je onbeperkt berichten sturen naar gastouders, waarop zij gratis kunnen reageren. De kans dat je snel een leuke gastouder voor je kinderen vindt, is zo vele malen groter. Controleer altijd wel of de gastouder voldoet aan de door de overheid gestelde eisen, zodat je recht hebt op kinderopvangtoeslag.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Ede?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Ede?