Meld je als ouder gratis aan bij Oppasland en kom snel in contact met oppassers en gastouders in jouw omgeving
Door te registreren ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van Oppasland.

Gastouder Den Helder

Als werkende ouder ben je in veel gevallen afhankelijk van kinderdagverblijven, maar door de lange wachttijden is het niet altijd even makkelijk om ook een kinderdagverblijf te vinden. Veel ouders kiezen daarom voor een particuliere oppas, maar dit kost in veel gevallen meer. Zeker als je voor meerdere dagen een oppas zoekt. Als ouder heb je dan namelijk geen recht op kinderopvangtoeslag. Gelukkig is er wel een alternatief voor deze ouders. Zoek jij een oppas voor vaste dagen in de week, kies dan voor een gastouder! Je kind kan nog steeds in een huiselijke omgeving opgevangen worden en jij kunt profiteren van kinderopvangtoeslag. Win-win!

Wat is een gastouder?

Niet alle ouders zijn op de hoogte van wat een gastouder precies doet en hoe het werkt. Oppasland legt het graag uit, zodat je weet waar je aan toe bent. Een gastouder is een professionele vorm van kinderopvang, waarbij de kinderen worden opgevangen door een gediplomeerde gastouder. Bovendien moet een gastouder en de gastouderopvang voldoen aan strenge eisen, zodat je kinderen altijd in een veilige omgeving kunnen verblijven en jij je nergens zorgen over hoeft te maken. De eisen waar een gastouder aan moet voldoen, zijn:

Als de gastouder voldoet aan alle door de overheid gestelde eisen, dan kan de ouder kinderopvangtoeslag aanvragen. Hierdoor wordt deze vorm van kinderopvang in veel gevallen goedkoper dan een particuliere oppas.

Gastouder vinden

Als je ook graag een gastouder voor je kinderen wil, dan kun je eenvoudig een gastouder vinden door je gratis aan te melden bij Oppasland. Je kunt nu een profiel aanmaken, waarin je kunt vertellen wie je bent en wat voor gastouder je zoekt. Ook kun je in een handig overzicht aangeven voor wanneer je opvang nodig hebt. Gastouders kunnen zelf kijken of ze voldoen aan de eisen en als dat inderdaad zo is, dan kunnen ze contact met jou opnemen. Jij kunt op jouw beurt volledig gratis reageren op het bericht van de gastouder.

Oppasland Premium

Wil je liever zelf berichten sturen naar gastouders die beschikbaar zijn in jouw regio? Met een Premium Account op Oppasland, kun je onbeperkt berichten sturen naar gastouders. Voor een Premium Account betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt dit account op ieder gewenst moment activeren en opzeggen via de instellingen van je account. Je zit op deze manier nooit ongewenst vast aan een abonnement bij Oppasland.

Kennismaking

In veel gevallen zal de kennismaking met de gastouder verlopen via het gastouderbureau. Loopt dit via de gastouder zelf, dan is het verstandig om goed te informeren naar de bovenstaande voorwaarden. Je wil achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Voel je je aan het einde van het gesprek prettig bij de oppas, dan kun je de eerste oppasafspraak maken. Is dit niet het geval, dan is dat helemaal geen probleem. Je kunt dan gewoon verder zoeken naar een leuke gastouder op Oppasland. Laat dit altijd wel weten aan de gastouder met wie je eerder een afspraak had.