Hoe vind ik die leuke oppas?

Hoe vind ik die leuke oppas?

22 februari 2018

Je bent nu al maanden op zoek naar een leuke oppas voor je kind. Zo moeilijk kan het toch niet zijn denk je dan. Het is moeilijk genoeg want jij wil die ene lieve en spontane oppasser waar je kind ook verliefd op wordt. Natuurlijk zal het in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam vele malen makkelijker zijn omdat er daar veel meer mensen wonen, maar in de kleinere plaatsen zoals Assen of Enschede wordt het al lastiger. In een dorp van 700 mensen en de jeugd die heel hard wegrent naar Groningen of Zwolle om te studeren wil het dan niet echt vlotten. Hiervoor kijk je dan al snel naar oppassers uit de steden dichtbij.

Mogelijkheden:

Je hebt natuurlijk ook de meest bekende mogelijkheden al geprobeerd om een oppas te vinden:

  • Bericht in de krant.

Dit werkte vroeger ook perfect en iedereen leest toch die kleine advertenties in de krant? Dit is natuurlijk nu anno 2018 helemaal niet meer het geval, maar het kan altijd helpen.

  • Bellen met de lokale basisschool (of opvang) of zij iemand weten

De leraren weten vaak wel een goede of leuke oppas in de buurt. Zij zien alle oppassers natuurlijk de kinderen van school halen. Dit kan zeker helpen maar ook zij kennen niet iedereen.

  • Bericht op Social Media

Iedereen heeft Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en andere sociale apps om in contact met elkaar te blijven. Het is altijd handig om hier een bericht op te plaatsen. Je bereik wordt groter naarmate andere mensen je bericht ook nog eens delen.

Websites

Tegenwoordig bestaan er websites waar je (tegen betaling) een account aan kunt maken en waar je in contact kunt komen met oppassers die graag voor een zakcentje op je kind willen passen. Het kost vaak geld om een bericht te kunnen versturen, meestal moet je een abonnement afsluiten waar je per maand betaalt. Dit moet je er voor over hebben?

Oppasland.nl

Oppasland.nl is een gratis website waar je een account op aan kunt maken en gratis berichten kunt sturen naar de oppassers. Je ontvangt ook gratis reacties terug. Ik spreek het woord gratis wat extra vaak uit omdat het echt gratis is!

Je kunt actief op zoek gaan en afspreken om kennis te maken met jou en je kind(eren). Misschien vind je wel de ideale oppas bij jou uit de buurt (https://www.oppasland.nl/oppas-zoeken/heel-nederland). 

Oppasland.nl is een nieuw platform en er zijn elke dag weer nieuwe oppassers die zich inschrijven. Met jullie als ouders willen we ons platform zo groot mogelijk maken dus deel het vooral met je vrienden en kennissen dat het gratis is.

Schrijf je snel in op Oppasland.nl om die leuke en lieve oppas voor je kind te vinden.

Gratis aanmelden