Oppaswerk Utrecht

De wachtlijsten zijn nergens zo hoog als in Utrecht. Het is daarom ook niet gek dat zoveel ouders op zoek zijn naar een gastouder of oppas om hun kinderen op te vangen als ze zelf aan het werk zijn. Bij Oppasland registreren zich zowel ouders als oppassers en gastouders. Hier vinden zij elkaar, zodat er leuke samenwerkingen kunnen ontstaan. Ben jij op zoek naar leuk oppaswerk? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland.

Gastouder of oppas?

Veel oppassers twijfelen of ze zich moeten aanmelden als gastouder of als oppas. Oppasland helpt je graag een handje op weg en daarom leggen we je graag het verschil tussen deze twee opvangvormen uit. Een gastouder is een gediplomeerde oppasser die aan door de overheid gestelde eisen voldoet. Ouders kunnen daarom aanspraak maken op kinderopvangtoeslag, waardoor deze opvangvorm goedkoper is. Om recht te hebben op deze toeslag, moet de gastouder in het bezit zijn van:

  • Een geldig diploma
  • Een kinder-EHBO certificaat
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Een inschrijving bij het personenregister kinderopvang
  • Een registratie bij een LRK-erkend gastouderbureau

Als je niet aan deze eisen voldoet, betekent dit uiteraard niet dat je niet kunt gaan oppassen. In dat geval kun je je aanmelden als particuliere oppasser. Hier zie je vaan scholieren, studenten en gepensioneerden die graag een extra zakcentje verdienen door te gaan oppassen op kinderen van anderen. Ben jij zo iemand? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland om aan de slag te gaan bij een gezin bij jou in de buurt.

Registeren bij Oppasland

Gelukkig is het heel eenvoudig om je aan te melden als oppas bij Oppasland. Je kunt in een paar stappen je profiel maken, waarop je kunt aangeven wat voor oppaswerk jij zoekt. Werk jij liever met kinderen van de basisschoolleeftijd of heb jij veel ervaring met het zorgen voor baby’s? Je kunt alles aangeven in je profiel. Ook de dagen waarop je beschikbaar bent, kun je eenvoudig aanvinken in een schema. Ouders kunnen zo in één oogopslag zien wanneer jij tijd hebt om te komen oppassen. Vergeet ook vooral niet om een foto van jezelf te plaatsen. Ouders zien graag met wie ze te maken hebben, voordat ze contact zoeken.

Oppasland Premium

Je kunt op twee manieren gebruikmaken van Oppasland. Je kunt wachten tot ouders contact met jou zoeken, of zelf op zoek gaan naar oppaswerk. Als je voor de eerste optie kiest, kost Oppasland voor jou helemaal niets. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Helaas kan deze manier van zoeken wel wat langer duren dan gemiddeld. Om die reden hebben we nog een manier van zoeken ontwikkeld, genaamd: Oppasland Premium. Met een Premium account kun je onbeperkt berichten verzenden naar ouders bij jou in de omgeving, zodat je snel oppaswerk kunt vinden. Ouders kunnen namelijk zelf gratis reageren als jij hen een berichtje stuurt.

Kennismakingsgesprek

Zodra je contact hebt met ouders, kun je een kennismakingsgesprek inplannen. Het is altijd verstandig om de ouders en de kinderen te leren kennen, voordat je aan de slag gaat als oppas. Tijdens dit gesprek kunnen jullie belangrijke zaken bespreken, zoals de regels in en om het huis, de oppastaken en het oppastarief. Het is van belang deze zaken te bespreken, zodat hier achteraf geen misverstanden over bestaan. Voel jij je na het gesprek goed over het oppassen bij dit gezin, dan kunnen jullie de eerste oppasafspraak maken. Heb je toch nog je twijfels, dan is het helemaal geen probleem om verder te zoeken. Meld dit altijd wel bij de ouders, zodat zij niet op je gaan wachten terwijl jij een ander oppasgezin gaat zoeken. Er zijn gelukkig wel een hoop gezinnen op zoek naar een leuke oppas, dus er zit ongetwijfeld een geschikte match voor jou bij!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Utrecht?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Utrecht?