Oppaswerk Hoorn

In Hoorn is ruim 30 procent van de inwoners onder de 10 jaar oud. Er zijn dus genoeg kinderen die niet alleen thuis kunnen blijven zonder hun ouders. Als jij op dit moment op zoek bent naar een leuk bijbaantje, dan kun jij deze ouders misschien wel uit de brand helpen! Meld je vandaag nog aan bij Oppasland en schrijf je in als oppas in Hoorn.

Oppas of gastouder?

Voordat je op zoek gaat naar werk die bij je past, is het eerst van belang dat je weet wat voor oppasser je wilt en kunt zijn. Als je bijvoorbeeld in het bezit bent van een diploma die geschikt is voor het gastouderschap, dan zou je kunnen kijken of dat iets voor je is. Uiteraard moet je dan wel aan een aantal eisen voldoen, zoals:

Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, maar je toch graag wilt oppassen dan kan dat in Nederland wel. Ouders kunnen in dat geval alleen geen aanspraak maken op de regeling voor kinderopvangtoeslag en zullen het verschuldigde bedrag zelf moeten betalen. 

Sommige ouders vinden het prettig als een oppas in het bezit is van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Een VOG aanvragen regel je eenvoudig via Oppasland.

Oppas worden

Als je je wilt aanmelden als oppas of gastouder bij Oppasland, is dat gelukkig heel eenvoudig. Je kunt na je registratie een profiel aanmaken, waarin je kunt vertellen wanneer je beschikbaar bent en wat voor ervaring je hebt. Vergeet ook vooral niet om een tekstje over jezelf te schrijven en een recente foto toe te voegen. Dit helpt ouders bij de beeldvorming en hierdoor zullen ze eerder geneigd zijn om je een berichtje te sturen via Oppasland. Zodra je een berichtje binnenkrijgt in je inbox van Oppasland, dan kun je hier gratis op reageren. Je hoeft bij Oppasland namelijk nooit iets te betalen voor het versturen van een reactie.

Oppasland Premium Account

Wil je zelf ook graag berichten kunnen versturen naar ouders in de omgeving van Hoorn? In dat geval kun je kiezen voor een Premium Account van Oppasland. Zodra je het Premium Account activeert, wordt de mogelijkheid om als eerst een bericht te versturen ontgrendeld en kun je zelf contact opnemen met ouders. Zij kunnen op hun beurt gratis reageren op deze berichten, waardoor jij weer sneller in contact komt met oppasgezinnen.

Voor Oppasland Premium betaal je maandelijks een vast bedrag. Je kunt het abonnement op elk moment activeren en opzeggen, waardoor je nooit vastzit aan een ongewenst abonnement. Dit regel je allemaal heel eenvoudig via de instellingen van je account. Mocht je toch ergens tegenaan lopen of vragen hebben, dan kun je op werkdagen contact opnemen met de klantenservice van Oppasland.

Kennismaken

Heb je uiteindelijk een leuk oppasgezin gevonden en wil je daar graag aan de slag? Fantastisch! Toch is het wel verstandig om eerst even kennis te maken met het gezin, zodat je weet waar je instapt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er een klik is tussen jou, de ouders en de kinderen. Tijdens dit gesprek kunnen ook de belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld het oppastarief, besproken worden. Zijn jullie het over alles eens geworden, dan kan het oppassen beginnen. Mocht je aan het eind van het gesprek geen goed gevoel hebben over het gezin, dan kun je altijd verder zoeken naar oppaswerk dat wel echt bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Hoorn?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Hoorn?