Er zijn 182 ouders in Amsterdam

Zo word jij oppas in Amsterdam

Amsterdam blijft maar door groeien en ook op het gebied van werkgelegenheid zit het goed in onze hoofdstad. Veel ouders zijn daarom ook fulltime aan het werk en dat biedt mogelijkheden om aan de slag te gaan als oppas of gastouder in Amsterdam. Ouders kunnen namelijk niet altijd op elk moment voor hun kinderen zorgen, werken én ontspannen. Op dit moment is er zelfs zo veel vraag naar geschikte oppassers, dat er een tekort is ontstaan. Als jij op je vrije momenten zou willen oppassen, zou je binnen no-time aan de slag kunnen als oppas in Amsterdam.

Registreer je bij Oppasland

Om zo snel mogelijk een gezin te vinden, kan Oppasland je een handje helpen. Je kunt hier heel eenvoudig een account aanmaken. Door zo’n registratie kun je zoeken tussen alle ouders in de omgeving Amsterdam, want ook ouders maken een account aan bij Oppasland. Een oppasadres is op die manier heel snel gevonden en dat scheelt een hoop wachten. Proactief op zoek gaan is altijd beter dan afwachten.

Zodra je antwoord hebt op een berichtje kunnen jullie eerst even wat feiten uitwisselen. Kijk bijvoorbeeld of de prijs die zij bieden genoeg is voor jou. Het is handig om hiervoor je huiswerk te doen en te weten wat je kunt vragen in jouw regio. In Amsterdam is het gemiddelde bedrag voor een oppas 6 en 7 euro per uur.

Kennismaking

Als de feitelijke afspraken lukken, is het tijd om een kennismakingsgesprek in te plannen. Het is heel handig als het kind hier ook vast bij is, zodat er gelijk gekeken kan worden hoe hij of zij op jou reageert. Een klik met de ouders is namelijk belangrijk, maar een klik met het kind is misschien nog wel belangrijker. Tijdens zo’n kennismakingsgesprek is het belangrijk om te vragen hoe het gezin in elkaar zit en hoe zij dingen doen. Denk hierbij aan zaken zoals:

  • Moet jij ook eten koken voor de kinderen?
  • Hoe laat moeten de kinderen gaan slapen?
  • Welke regels gelden er thuis?
  • Op welk nummer zijn de ouders bereikbaar?
  • Tot hoe laat moet je blijven oppassen?

Voor extra klussen ̶ zoals koken en schoonmaken, mag je meer geld vragen. Deze zaken komen bovenop het oppassen en mag dus ook gezien worden als extra.

Proeftijd

Het is normaal dat ouders eerst een proeftijd in willen stellen, zodat ze kunnen zien hoe jij het kunt vinden met het kind en of dat allemaal goed gaat. Meestal duurt zo’n periode een maand en zullen ze daarna beslissen of ze jou als vaste oppas willen. Let wel op: je hoort gewoon betaald te worden tijdens zo’n proeftijd.