Je zoekopdracht leverde te weinig resultaten op. We hebben de zoekafstand automatisch vergroot.

Gastouder Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel is een plaats vlak bij Rotterdam. Niet gek dat veel kinderdagverblijven kampen met een wachtlijst en dat is erg vervelend als je op korte termijn oppas zoekt. Ook heb je dan vaak te maken met grote groepen en dat is niet voor ieder kind wenselijk. Een alternatief waar niet iedereen gelijk aan denkt is de gastouder. Professionele kinderopvang in een huiselijke omgeving. Lijkt een gastouder jou ook wel wat? Meld je dan vandaag nog gratis aan bij Oppasland en vind een gastouder in Capelle die bij je past. 

Wat is een gastouder?

Niet iedereen weet precies wat een gastouder is en vooral wat het grote verschil is met een kinderdagverblijf. Om een weloverwogen keuze te maken, is het belangrijk dat je precies weet wat de verschillen zijn. Zo kun je de beste opvang regelen voor je kind. Om je een handje te helpen, zetten we hier de grootste verschillen voor je op een rij.

Natuurlijk worden beide vormen van kinderopvang gerund door professionele kinderleid(st)ers die in het bezit zijn van de benodigde papieren, zoals een diploma en een VOG. Bij een kinderdagverblijf zijn dit er vaak meerdere, maar bij een gastouderopvang ziet je kind elke dag hetzelfde gezicht. Dit is fijn als je kinderen niet zo goed tegen verandering kunnen, maar het heeft ook een nadeel. Als de gastouder onverhoopt ziek wordt, dan is er niet zomaar een vervanger te regelen. Als ouder zul je dan een ander moeten regelen. Ook heeft de gastouder recht op 4 weken vakantie en zul je dit moeten afstemmen met de gastouder. Er is in die weken geen vervangende opvang, dus jij en je partner zullen allebei vakantie op moeten nemen.

Een ander verschil is dat een gastouderopvang vaak bij de gastouder aan huis is. Bij een kinderdagverblijf is dit een aparte vestiging. Doordat de gastouder de opvang aan huis regelt is het soms ook mogelijk dat de gastouder de opvang regelt bij jou thuis. Ben je op zoek naar opvang aan huis, dan is de gastouder soms wel een fijne optie.

Hoe kun je een gastouder vinden in Capelle?

Lijkt een gastouder jou een fijn alternatief voor een kinderdagverblijf? Meld je dan vandaag nog gratis aan bij Oppasland en ga op zoek naar een gastouder die bij je past. Je maakt na je registratie eenvoudig een profiel aan, waarin je kunt vertellen wie je bent en wat je zoekt. Zorg ervoor dat je je profiel zo uitgebreid mogelijk invult, zodat gastouders goed kunnen zien of ze je kunnen bieden wat je zoekt. Gastouders maken zelf ook een profiel aan, waarin jij kunt kijken of ze een plekje hebben en of ze de opvang bieden die jij zoekt. Zoek je bijvoorbeeld een plek waar de kinderen veel naar buiten kunnen of zoek je een creatieve plek? Het is helemaal aan jou! Wat wel belangrijk is, is dat je altijd controleert of de gastouder voldoet aan de volgende eisen:

  • In het bezit van een geldig diploma, VOG en kinder-EHBO certificaat.
  • Ingeschreven bij het LRKP en PRK.
  • Een door de GGD goedgekeurde opvanglocatie.
  • Aangesloten bij een LRKP-geregistreerd gastouderbureau.

Deze zaken zijn heel belangrijk als je kinderopvangtoeslag wilt ontvangen. Voldoet de gastouder niet aan deze door de overheid gestelde eisen, dan kun je hier geen aanspraak op maken en wordt de opvang een stuk duurder.

Contact opnemen met gastouders

Via Oppasland kun je eenvoudig contact leggen met gastouders in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld altijd gratis reageren als een gastouder jou een berichtje stuurt. Wil je liever zelf contact opnemen met gastouders op Oppasland, dan kun je je account upgraden naar Premium. Hier betaal je maandelijks een vast bedrag voor, maar wees niet bang dat je ergens aan vastzit. Je kunt het Premium Account namelijk altijd activeren en stopzetten wanneer jij dat wilt. Succes bij het vinden van een leuke gastouder via Oppasland!

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Capelle aan den IJssel?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Capelle aan den IJssel?