Gastouder Rotterdam

In Rotterdam is het heel goed gesteld met de werkgelegenheid en het is dus niet zo gek dat in veel gezinnen beide ouders werk hebben. Dit is hartstikke goed, maar deze ouders kunnen soms wel een beetje hulp gebruiken hun kind nog niet de basisschoolleeftijd heeft bereikt. Overdag kunnen deze ouders niet bij het kind blijven en een gastouder is in deze gevallen de perfecte oplossing. Ouders hoeven niet de volle prijs te betalen voor de gastouder, omdat kinderopvangtoeslag hierop van toepassing is. Ga vandaag nog op zoek naar een gastouder die perfect bij jouw gezin past, zodat jij en je partner zonder zorgen naar werk kunnen gaan en het kind de tijd van zijn of haar leven kan hebben op de gastouderopvang.

Waarom een gastouder?

Veel ouders vragen zich af zij moeten kiezen voor een kinderopvang of een gastouderopvang en vooral ook wat het verschil tussen die twee is. Het grootste verschil is vooral de omvang van de opvang. Een gastouderopvang mag namelijk maar zes kinderen bevatten, terwijl dit aantal bij een kinderdagverblijf vele malen hoger ligt. Daarbij zien de kinderen bij een kinderdagverblijf vaak meerdere gezichten, omdat er meerdere kinderleidsters werken. Bij een gastouderopvang is dat niet het geval. Daar staat over het algemeen één vaste leidster op de groep, waardoor je kinderen maar hoeven te wennen aan één gezicht. Dit voorkomt een hoop verwarring. Bovendien is de opvang hierdoor wat flexibeler, omdat gastouders zelf bepalen welke uren zij werken. Als jij onregelmatige diensten draait is gastouderopvang dus uitermate geschikt. In overleg met de gastouder is namelijk heel veel mogelijk.

Nu vraag je je wellicht ook af wat het verschil is tussen een gastouder en een oppas. Het is vooral de mate van professionaliteit wat echt het verschil maakt. Er kunt namelijk ook kiezen voor een gastouder aan huis en dan voelt het bijna als een oppas. Toch is dat het niet, omdat de gastouder voldoet aan strenge wet- en regelgeving. Zo moet een gastouder in het bezit zijn van:

  • Een verklaring omtrent het gedrag (VOG)
  • Een inschrijving in het personenregister kinderopvang. Dit geldt ook voor iedereen die werkt of woont op een plek waar kinderen opgevangen worden.
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Een inschrijving een gastouderbureau dat ingeschreven is bij het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)
  • Een kinder-EHBO certificaat
  • Een geldig diploma

Het is van belang dat de gastouder voldoet aan deze zaken, zodat jij als ouder het recht hebt op kinderopvangtoeslag. Je kunt een deel van je geld terugvragen van de overheid als je gebruikmaakt van de diensten van een gastouder. Dat maakt deze vorm van kinderopvang een stuk voordeliger dan een oppas.

Registreren Oppasland

Als jij graag een gastouder wilt vinden voor je kinderen, dan kun je je registreren bij Oppasland. Hier vind je allerlei gastouders in Rotterdam die nog een plekje vrij hebben in hun opvang. Ook als je zoekt naar een gastouder aan huis, kun je die vinden op Oppasland. Meld je vandaag nog gratis aan en maak je profiel aan. In dat profiel kun je precies vertellen waar je naar op zoek bent, zodat gastouders contact met jou op kunnen nemen. Jij kunt bovendien altijd gratis reageren op berichten van gastouders.

Oppasland Premium

Als je echter liever zelf berichten stuurt naar gastouders, is dat natuurlijk ook mogelijk. Onze ervaring leert ons dat deze manier van zoeken sneller wat oplevert, dus als je snel oppas nodig hebt, is dit uitermate geschikt. Bij Oppasland kun je reageren op profielen van gastouders door je account te upgraden naar Oppasland Premium. Dit doe je heel eenvoudig bij de instellingen van je account. Voor deze upgrade betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt dit abonnement op ieder gewenst moment zelf aanvragen en opzeggen. Oppasland Premium kent geen opzegtermijn, dus na je opzegging zal het account gelijk bij aanvang van de nieuwe betaalperiode gestopt worden. Zo betaal je bij Oppasland nooit te veel en vind jij hopelijk snel een leuke gastouder voor je kinderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Rotterdam?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Rotterdam?