Er zijn 48 gastouders in Rotterdam

Oppasland zoekt gastouders in Rotterdam

Rotterdam is de op een na grootste stad van Nederland. Er wonen meer dan 634.000 mensen en elk jaar komen hier mensen bij. Ruim 14 procent van al deze inwoners is jonger dan 14 jaar en die kinderen kunnen vaak nog niet alleen thuis blijven. Een gastouder is dan een uitkomst. Op die manier kunnen ouders naast hun drukke werk ook eens een avondje uit en weten ze dat de kinderen in goede handen zijn.

Oppasland biedt een platform waar gastouders en ouders elkaar kunnen vinden en zo een langdurige samenwerking aan kunnen gaan. Door het ruime aanbod, is er altijd wel een gastouder beschikbaar die past bij jou wensen.

Ben jij een werkzoekende gastouder in Rotterdam?

Als jij gastouder bent en in Rotterdam woont, meldt je dan nu aan bij Oppasland. Het is volledig gratis en op die manier vindt je veel sneller werk wat bij je past. Wil je bij jou thuis op de kinderen passen of liever op locatie? Je kunt het allemaal aangeven. Als gastouder moet je aan bepaalde eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een traphekje voor de trap hebt en dient er een omheining om de tuin te staan. Je mag jezelf ook niet zomaar een gastouder noemen. Hiervoor heb je een diploma Helpende Zorg en Welzijn nodig. Daarbij is ook een diploma EHBO een vereiste. Voldoe jij aan al deze eisen? Dan kun je op zoek naar werk via Oppasland.

Maak een profiel aan en presenteer jezelf

Bij de registratie op Oppasland kun je aangeven dat je een gastouder bent in Rotterdam. Vervolgens is het aan jou om jezelf zo leuk mogelijk te presenteren aan de ouders. Vergeet ook niet om een foto toe te voegen, zodat de ouders een goed beeld van jou krijgen.

Wanneer jij een profiel hebt aangemaakt, kunnen ouders jou vinden als ze op zoek zijn naar een gastouder. Andersom kan ook: ouders maken ook een profiel aan en jij kunt hun ook een berichtje sturen met de boodschap dat jij aan hun eisen en wensen voldoet. Als ze hierop in gaan, dan is het slim om eerst even af te spreken, zodat je weet of de klik er is tussen de ouders, het kind en jouzelf. Maak altijd duidelijke afspraken, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.