Oppaswerk Zeist

Ouders in Zeist zijn met regelmaat op zoek naar enthousiaste, lieve oppassers die de opvang van hun kinderen op zich willen nemen. Als oppas kun jij veel voor ze betekenen. Ouders zijn natuurlijk gauw bezorgd en vinden het spannend om de opvang van hun kind aan iemand over te laten. Het is ook niet zo gek dat ze in eerste instantie best kritisch kunnen zijn. Ze willen kennis met je maken en hebben een aantal eisen voor je. Als ouder wil je natuurlijk zeker weten dat er goed voor jouw kind wordt gezorgd! En wees nu eerlijk; wie wil nu niet het beste voor zijn of haar kind? Ben jij op zoek naar oppaswerk in Zeist? Schrijf je dan gratis in bij Oppasland!

Hoe oud moet je zijn voor oppaswerk?

Bij Oppasland krijgen we deze vraag erg vaak. Oppassen is één van de bekendste en populairste bijbaantjes onder kinderen. Veel kinderen lijkt het leuk om een paar uurtjes op het kindje van de buren te passen. Maar kan je deze verantwoordelijkheid op jonge leeftijd eigenlijk al wel aan? Dit hangt natuurlijk af van je leeftijd, maar dit zegt niet alles. Het wordt daarom vaak door de ouders zelf bepaald of oppassen een goed idee is. Er zijn ook een aantal regels wat betreft oppassen op jongere leeftijd. Vooral het moment waarop je gaat oppassen bepaalt of het ook echt mag.

Wil je overdag of ’s avonds oppassen? Of toch ’s nachts? Volgens de wet mag je al vanaf je 14e oppassen. Dit mag wel alleen tussen 7:00 en 19:00. Wil je op andere tijden oppassen? Dan kun je beter wachten tot je ouder bent. ’s Nachts oppassen mag zelfs pas wanneer je 18 jaar bent. Vraag bij twijfel altijd een ouder om raad.

Meer lezen: Vanaf welke leeftijd mag je oppassen?

Geef je op als oppas

Lijkt het je leuk om oppas te worden en ben je oud genoeg? Je kunt je dan gratis inschrijven bij Oppasland. Maak je eigen profiel aan en vul deze zo compleet mogelijk in. Je kunt hier een kort tekstje over jezelf schrijven en aangeven op welke tijden je beschikbaar bent. Zo geef je ouders een zo duidelijk mogelijk beeld van wie je bent en wat je te bieden hebt. Geef bijvoorbeeld ook aan of je bereid bent om andere (huishoudelijke) klusjes uit te voeren. Dan kun je zelfs een hoger tarief vragen voor je oppaswerk! Als ouders geïnteresseerd zijn in jouw hulp, kunnen ze je een persoonlijk berichtje sturen.

Gastouder worden

Ben jij ruim ervaren als oppas? Dan kan je overwegen om gastouder te worden. Zo ben je een officieel erkende oppas, met een diploma voor het gastouderschap. Dit geeft ouders extra zekerheid dat jij een topoppas bent! Wil je graag als gastouder aan de slag gaan? Gastouder worden kan vanaf je 18e levensjaar. Houd er wel rekening mee dat je aan een aantal eisen moet voldoen. Voldoe je niet aan alle eisen, dan kun je gewoon als oppas in Zeist aan de slag. Als de ouders in aanmerking willen komen voor kinderopvangtoeslag, gelden voor jou de volgende criteria:

Je bent…

  • …in het bezit van een erkend diploma.
  • …in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).
  • …inschreven in het personenregister voor kinderopvang.
  • …aangesloten bij een LRKP-erkend gastouderbureau.
  • …in het bezit van een kinder-EHBO-certificaat.

Actief op zoek naar oppaswerk

Op Oppasland vind je duizenden ouders die op dit moment op zoek zijn naar oppassers of gastouders. Met een standaard-account kun je gratis een persoonlijk profiel aanmaken. Hiermee laat je ouders weten dat je beschikbaar bent als oppas. Wil je liever zelf reageren op oproepen van ouders? Dan heb je een Premium-account nodig. Zo kun je onbeperkt berichtjes achterlaten en vind je binnen mum van tijd leuk oppaswerk in Zeist! Heb je een leuk gezin gevonden en kun je niet wachten om op het kindje of de kinderen te passen? Laat dat dan weten via een persoonlijk bericht aan de ouder(s). Vertel in het kort wie je bent en dat je graag eens kennis komt maken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Zeist?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Zeist?