Oppaswerk Vlaardingen

Steeds vaker wordt de hulp van oppassers en gastouders ingeschakeld. Omdat ouders een belangrijke afspraak hebben, of omdat ze gewoon een keertje dat welverdiende uitstapje willen maken. Als vader of moeder heb je vaak een druk bestaan en kan een fijne oppas vinden erg spannend zijn. Ouders in Vlaardingen zijn daarom op zoek naar jou! Een enthousiaste, lieve oppas die voor korte tijd kan zorgen voor hun kind of kinderen. Lijkt het je leuk om naast je school of studie een paar uurtjes op te passen? Of heb je jarenlange ervaring als oppasser en zoek je ouders die jouw hulp nodig hebben? Op ons oppasplatform vind je snel en eenvoudig oppaswerk in Vlaardingen. 

Wat doet een oppas eigenlijk? 

Helemaal als oppassen nieuw voor je is, is het niet zo vreemd als je niet goed weet wat er van je verwacht wordt. Wat je gaat doen zal verschillen per oppasklus en hangt ook af van de leeftijd van het kind. Zo heeft een baby natuurlijk weer heel andere zorg nodig dan een kind dat al naar school gaat. Veel ouders vinden het ook nog fijn als je een paar andere taken op je neemt. Ze kunnen je bijvoorbeeld vragen om hun kind van het dagverblijf te halen of om wat extra huishoudelijke klusjes te doen. Overleg goed met de ouders wat je kan en wilt doen. We hebben per leeftijdscategorie alvast een aantal taken op een rijtje gezet die horen bij oppaswerk. 

Verder lezen: Wat doet een oppas? Alle taken op een rij 

Vanaf welke leeftijd mag je oppassen? 

Een vraag die we bij Oppasland vaak krijgen. Veel kinderen zouden graag een paar uurtjes op het kindje van de buren passen, maar weten niet zeker of ze die grote verantwoordelijkheid al wel aankunnen. Gelukkig zijn er een aantal regels voor jongere oppassers. Volgens de wet mag je al oppassen vanaf je 14e levensjaar, maar wel alleen tussen 7 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds. Als je op andere tijden wilt oppassen, kun je beter wachten tot je wat ouder bent. ’s Nachts oppassen mag pas als je 18 jaar oud bent. 

Meer lezen: Vanaf welke leeftijd mag je oppassen? 

Aanmelden als oppas 

Wil je je graag inschrijven als oppas? Dat is bij Oppasland helemaal gratis. Je kunt na inschrijving meteen een persoonlijk profiel aanmaken. Ouders door heel Nederland kunnen jouw profiel straks zien, dus probeer ‘m zo compleet mogelijk te maken! Upload meteen een leuke foto van jezelf en schrijf in het kort iets over jezelf. Vertel in een paar zinnen wie je bent, hoeveel ervaring je hebt en waarom je oppassen zo leuk vindt. Geef ook aan op welke tijden je beschikbaar bent. Hoe completer jouw profiel, hoe meer kans je hebt om uitgekozen te worden! Als ouders interesse hebben in jouw hulp, kunnen ze je een persoonlijk berichtje sturen. Nu is het een kwestie van wachten tot ze contact met je opnemen. 

Oppasland Premium

Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek naar ouders in Vlaardingen die een leuke oppas zoeken. Heb je een profiel gevonden waar je zo enthousiast van bent geworden dat je graag zelf een berichtje stuurt? Dat kan met Oppasland Premium. Afwachten op reacties van ouders is dus niet meer nodig! Met Premium ga je actief op zoek naar oppaswerk. Stuur ouders een berichtje en vertel dat je niet kunt wachten om op hun kindje te passen! Een betaald account kost een vast bedrag per maand en kun je op ieder moment activeren en weer opzeggen in de instellingen van jouw profiel. 

Kennismaking

Voordat je begint met oppassen, willen ouders vaak eerst eens kennis met je maken. Voor jou kan dit ook erg fijn zijn. Je leert het gezin (en dus jouw oppaskindje) meteen een beetje kennen en kunt alvast wennen aan het huis waar je gaat oppassen. Als je nog vragen hebt die je via ons platform niet hebt gesteld, is hier nog ruimte voor. Plan daarom samen een dag in voor een kennismakingsgesprek. Net zoals ouders een vertrouwd gevoel moeten krijgen bij jou, moet ook jij je goed voelen bij het oppaswerk dat je gaat doen. 

Tijdens het kennismaken kun je onder andere de volgende dingen bespreken:

  • wat jouw oppastarief is; 
  • wat de werktijden gaan zijn; 
  • of er specifieke huisregels zijn; 
  • wat het slaapritme is van het kind.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Vlaardingen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Vlaardingen?