Oppaswerk Tilburg

Als jij wat tijd over hebt in de week en je graag met kinderen werkt is oppaswerk wellicht wat voor jou. Je kunt op deze manier zelf je werktijden bepalen en hierdoor is het ideaal te combineren met je studie of werk. In Tilburg wonen ruim 12.000 kinderen en veel van hen kunnen nog niet alleen thuisblijven. Werkende ouders kunnen vaak wel een beetje hulp gebruiken als ze vaak tot laat werken. Natuurlijk staan ze graag zelf op het schoolplein, maar dat kleine beetje hulp van jou kan deze ouders net wat ademruimte geven. Wil jij graag als oppas of gastouder aan de slag? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland en vind leuk oppaswerk.

Maak een wensenlijstje

Als je nog niet eerder opgepast hebt, kan het best spannend zijn om te beginnen. Bedenk voorafgaand aan het oppaswerk wat voor oppasgezin jij graag wilt. Werk jij graag met baby’s of heb jij een betere klik met basisschoolkinderen? Kies het oppaswerk waar jij je comfortabel bij voelt. Denk ook alvast na over het eventuele extra werk dat je zou willen doen. Denk hierbij aan zaken als:

  • Koken
  • Wassen
  • Schoonmaken
  • Ramen lappen
  • Stofzuigen

Soms zijn ouders bereid extra te betalen als je deze taken uitvoert als de kinderen bijvoorbeeld slapen. Op deze manier kun je het beste maken van de tijd die je doorbrengt in het huis van de ouders en verdien je een mooi extra zakcentje.

Aanmelden bij Oppasland

Zodra je bedacht hebt wat voor oppaswerk je zoekt, kun je je aanmelden bij Oppasland. Dit is helemaal gratis en heel eenvoudig. Je kunt een profiel maken waarin je vertelt wie je bent en wat voor oppaswerk je graag wilt doen. Ouders in de omgeving krijgen jouw profiel dan te zien en kunnen erop reageren. Het is hierom van belang dat je je profiel zo duidelijk mogelijk invult. Vertel bijvoorbeeld voor wanneer je werk zoekt en welk tarief je hanteert. Als dat aansluit bij de wensen van de ouders, kunnen zij contact opnemen met jou. Jij kunt op jouw beurt volledig gratis reageren op die berichten. Mocht je zelf graag contact zoeken met de ouders op Oppasland, dan kun je ervoor kiezen om je account te upgraden. Dit zogeheten Oppasland Premium account stelt je instaat om berichten te sturen naar ouders bij jou in de omgeving. De kans dat je zo sneller oppaswerk vindt is groter. Op die manier kun je snel aan de slag.  

Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt dit account altijd aanvragen via de instellingen van je account. Via deze weg kun je je abonnement ook altijd opzeggen. Aan Oppasland Premium zit geen opzegtermijn verbonden. Als je opzegt zal het account gelijk met ingang van de volgende betaalperiode teruggezet worden naar de gratis variant. 

Kennismaking met de ouders

Voorafgaand aan het oppassen, raden we bij Oppasland altijd aan om eerst kennis te maken met de ouders en het kind. Het is uiteraard wel belangrijk dat er een klik is tussen de beide partijen. Wees ook vooral niet bang om vragen te stellen tijdens dit gesprek. Dit is de uitgelezen kans om goede afspraken te maken. Denk hierbij aan het oppastarief, de regels in en om het huis, het takenpakket en de oppastijden. Jullie kunnen allebei jullie wensen kenbaar maken, zodat er geen onduidelijkheden meer zijn omtrent het werk.

Mocht je na het gesprek geen prettig gevoeg overhouden aan de kennismaking, dan kun je er altijd voor kiezen om verder te zoeken naar een ander oppasgezin. Zorg er wel altijd even voor dat je het de andere partij laat weten, zodat er niet vergeefs gewacht wordt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Tilburg?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Tilburg?