Gastouder Tilburg

Ruim een derde van de bevolking van Tilburg bestaat uit kinderen onder de 14 jaar. Een groot deel van deze kinderen is nog te jong om alleen thuis te blijven en als zij de basisschoolleeftijd nog niet bereikt hebben, is opvang vaak noodzakelijk. In een maatschappij waar tweeverdieners vaker en vaker regel zijn dan uitzondering, is de vraag naar kinderopvang groot. Helaas is de hoeveelheid kinderleidsters de laatste jaren juist gedaald. Ouders zijn hierom vaak op zoek naar andere manieren van opvang en die is er: de gastouder. Ben jij op zoek naar oppas voor je kinderen? Kijk snel naar een gastouder in Tilburg op Oppasland.

Verschil gastouder en kinderdagverblijf

Veel ouders vragen zich af wat nu precies het verschil is tussen een gastouder en een kinderdagverblijf. Het grootste verschil is de omvang. Een gastouderopvang vangt maximaal zes kinderen op, waardoor er relatief veel persoonlijke aandacht voor het kind is. Daarbij ziet het kind bij een gastouder één vertrouwt gezicht en zijn dit er bij een kinderdagverblijf vaak meerdere. Voor ouders die veel waarde hechten aan persoonlijke aandacht en consistentie is een gastouderopvang wellicht een hele goede keuze.

Een ander groot verschil met een kinderdagverblijf is dat een gastouder vaak een stuk flexibeler is in de opvangtijden. Een kinderdagverblijf is vaak gebonden aan openings- en sluitingstijden waardoor het vaak niet mogelijk is om je kind(eren) later op te halen. Dit kan bij een gastouder vaak wel, omdat de gastouder zelf de werkuren bepaald.

Er zijn natuurlijk niet alleen maar verschillen tussen deze twee opvangvormen. Bij beide soorten betreft het namelijk wel een gediplomeerde kinderleidster. Een gastouder moet aan strenge eisen voldoen om een gastouderopvang te openen. Zo moet een gastouder in het bezit zijn van:

  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Een geldig diploma
  • Een inschrijving bij een door het LRK erkend gastouderbureau
  • Een registratie bij het personenregister kinderopvang.
  • Een kinder-EHBO certificaat

Als een gastouder aan al deze eisen voldoet, heb je als ouder recht op kinderopvangtoeslag. Hierdoor wordt deze opvangvorm een stuk goedkoper dan een particuliere oppas. Zeker als je kind veel opvang nodig heeft, kan deze manier van dagopvang heel interessant zijn.

Gastouder vinden op Oppasland

Als jij ook besluit om een gastouder te gaan zoeken voor je kinderen, dan ben je bij Oppasland aan het juiste adres. Ruim 1550 gastouders hebben zich inmiddels al aangemeld op ons platform dat erop gericht is om oppassers, gastouders en ouders samen te brengen zodat kinderen de opvang krijgen die bij hen past. Hierboven zie je een overzicht van de gastouders die beschikbaar zijn in Tilburg. Als je beschikt over vervoer, kun je er ook voor kiezen om het zoekgebied iets te vergroten. Om contact te leggen met de gastouders, kun je je registreren bij Oppasland. Het registreren is helemaal gratis en heel eenvoudig. Vermeld in je profiel wie jij bent, wat je gezinssamenstelling is en wat voor gastouder jij zoekt. Zoek jij een gastouder aan huis of heb je liever dat je kind in groepsverband wordt opgevangen op een gastouderopvang? Wat je ook zoekt, je kunt het vinden op Oppasland.

Zodra je je profiel klaar hebt, kun je op twee verschillende manieren gebruikmaken van Oppasland. Je kunt wachten tot een gastouder die een plekje vrij heeft contact met jou opneemt of zelf op zoek gaan naar een opvang. Als je kiest voor de eerste optie, kan de zoektocht langer duren dan gemiddeld. Echter, als je op deze manier gebruikmaakt van Oppasland kost het gebruik helemaal niets. Reageren op berichten van anderen is namelijk altijd gratis. Heb je echter snel opvang nodig, dan kun je in veel gevallen beter kiezen voor Oppasland Premium. Met deze upgrade van je account kun je onbeperkt berichten sturen naar gastouders. Zij kunnen op hun beurt gratis reageren op jouw berichten, waardoor jij sneller een reactie zult krijgen. Dit zorgt ervoor dat jij sneller een gastouder in de buurt vindt en je kind sneller opgevangen kan worden.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Tilburg?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Tilburg?