Er zijn 181 ouders in Rotterdam

Wachttijden kinderopvang Rotterdam te lang? Kies voor een gastouder!

Rotterdam, de stad van Feyenoord, de grootste haven en een bijzondere Markthal. De stad blijft groeien en er komen steeds meer kleine Rotterdammers bij. Het is daarom ook niet zo dat de wachtlijsten voor de kinderopvang zo gigantisch lang zijn. Ouders moeten vaak ruim een jaar wachten voor hun kleine spruit opgevangen kan worden op de crèche in de buurt. Daarom zijn ouders ook vaak genoodzaakt om uit te wijken naar alternatieve vormen van opvang. Klinkt dit voor jou als ouder heel bekend dan kan het heel waardevol zijn om je horizon te verbreden en te kijken naar een gastouder of particuliere oppas.

Voordelen en nadelen gastouder

De voordelen van een gastouder is dat ze veelal goedkoper zijn dan een kinderdagverblijf. Vaak heb je ook recht op kinderopvangtoeslag én betaal je niet per dag, maar per dagdeel of zelfs per uur. Hierdoor kunnen de kosten flink lager uitvallen. Daarbij worden kinderen ook opgevangen in een huiselijke omgeving, waardoor ze makkelijk kunnen aarden. Vriendjes en vriendinnetjes zijn naschool vaak ook welkom en hierdoor is het voor kinderen een stuk fijner om naar toe te gaan. Flexibiliteit is vaak een issue bij de kinderopvang, maar bij gastouders vaak niet. Ze vinden het vaak geen probleem om zo af en toe eens in de avond op te passen en als je soms net wat later bent, is dat ook geen probleem.

Toch zijn er wel dingen waar je als ouder rekening mee moet houden. Denk hierbij aan zaken als het afhankelijk zijn van een persoon en geen controle. Gastouders zijn vaak alleen werkzaam, waardoor er geen controle is door een extra paar ogen. Ook bij ziekte is opvang vaak lastig. Overigens is het wel mogelijk dat er vervanging geregeld wordt door het gastouderbureau.

Registreer je bij Oppasland

Als jij graag een gastouder of oppas wilt in plaats van een kinderdagverblijf, dan ben je Oppasland aan het juiste adres. Je kunt hier heel eenvoudig een profiel aanmaken, waarna oppassers en gastouders contact met jou op kunnen nemen. Dit kost helemaal niets. Je kunt aangeven wat je maximum bedrag is en voor wanneer je opvang nodig hebt. Tevens kun je vertellen of je liever hebt dat de opvang bij jouw thuis plaatsvindt, of dat je je kind naar de gastouder of oppas brengt. Wat je voorkeuren ook zijn, je kunt ze allemaal aangeven in je profiel. Zodra je profiel geactiveerd is, is het wachten geblazen. Oppassers en gastouders kunnen je berichten sturen, waarna jij gratis kunt reageren.

Oppasland Premium

Duurt het bovenstaande proces je te lang? Kies dan voor een Oppasland Premium account. Oppasland Premium zorgt ervoor dat jij ook berichten kunt sturen naar de oppassers en gastouders. Hierdoor versnel je je zoektocht enorm en heb jij snel een nieuwe oppas of gastouder. Als de tijd dringt, is dit een slimme zet. Twijfel je nog? Geen probleem, je kunt een Premium account altijd aanvragen. Tevens is een Premium account elke maand opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast en dat is wel zo prettig.

Op zoek naar oppaswerk als gastouder of oppas? Bekijk dan onze pagina voor oppaswerk!