Oppaswerk Rotterdam

Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland. Alleen Amsterdam streeft de stad voor bij qua grootte. Het is daarom ook niet zo gek dat zoveel ouders in Rotterdam op zoek zijn naar een oppas of gastouder voor hun kinderen. In Rotterdam is het goed gesteld met de werkgelegenheid, waardoor in veel gezinnen beide ouders werken. Het is lastig om een bloeiende carrière te combineren met een druk gezinsleven en daarom roepen deze ouders vaak de hulp in van een oppas. Ben jij op zoek naar een oppasbaantje en woon je in Rotterdam en omsteken, dan ben je hier aan het juiste adres. Maak vandaag nog een profiel aan bij Oppasland om snel leuk oppaswerk te vinden.

Hoe werkt Oppasland?

Oppasland is een oppasplatform waar oppassers en ouders samenkomen om zo een leuke samenwerking op poten te zetten. Beide partijen maken een profiel aan, zodat allebei actief op zoek kunnen gaan naar datgene wat ze nodig hebben. Tegenwoordig wordt het steeds lastiger om een oppaswerk te vinden en daarom wilde Oppasland graag haar steentje bijdragen om ouders en oppassers samen te brengen. Oppassers zijn namelijk onverminderd hard nodig en door ons oppasplatform wordt het wel heel makkelijk om oppaswerk te vinden in een stad als Rotterdam.

Registreren bij Oppasland

Als je graag gebruik wilt maken van het oppasplatform Oppasland, kun je volledig gratis een profiel aanmaken. Op dat profiel kun je vermelden wie jij bent, wanneer je beschikbaar bent om op te passen en hoeveel geld je daarvoor vraagt. Vergeet ook vooral niet om een leuke beschrijving van jezelf toe te voegen en een foto. Profielen die jou als persoon goed weergeven worden vaker benaderd dan profielen die alles heel oppervlakkig houden. Als ouders geïnteresseerd zijn in jouw diensten kunnen zij op hun beurt contact opnemen met jou. Het is voor jou in dat geval volledig gratis om te reageren op berichten van ouders. Als je op die manier gebruikmaakt van Oppasland kost het gebruik van dit platform voor jou dan ook helemaal niets.

Oppasland Premium

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet wilt wachten tot iemand anders contact met jou opneemt en daarom kun je ook zelf berichten sturen naar ouders. Je hebt hiervoor een Oppasland Premium account nodig en die kun je heel eenvoudig activeren via je persoonlijke accountpagina Oppasland Premium kost een vast bedrag per maand en is op ieder gewenst moment te activeren en op te zeggen. Met een Premium account kun je zelf onbeperkt berichten sturen naar ouders bij jou in de omgeving om zo hopelijk snel een leuk oppasgezin te vinden. Vergeet ook vooral niet om te kijken bij je notificaties. Hier vind je profielen van mensen die jouw profiel bekeken hebben en die dus wellicht geïnteresseerd zijn in jouw diensten. Stuur die mensen eens een berichtje om te kijken of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Kennismaken met ouders

Bij Oppasland kun je zoals hierboven ook vermeld staat zelf contact leggen met ouders. Het is daarna aan jezelf om te kijken of dat gezin inderdaad het soort oppaswerk kan bieden wat jij zoekt. Spreek eens af met de ouders om te praten over het werk en wat zij van jou verwachten. Sommige ouders vinden het bijvoorbeeld prettig als de oppas wat huishoudelijke taken overneemt als de kinderen liggen te slapen. Als jij hiervoor openstaat is dat natuurlijk fantastisch, maar hou er wel rekening mee dat je dat niet gratis hoeft te doen. Een huishoudster vraagt immers ook geld voor haar diensten, dus je mag best een extra vergoeding vragen voor extra werk.

Ook is het van belang dat jullie het eens worden over het oppastarief. Kijk voorafgaand aan het gesprek goed wat je concurrentie vraagt als uurtarief en beslis vervolgens zelf hoeveel je gaat vragen. Als je veel ervaring hebt met oppassen, kun je de ouders ook goed uitleggen dat dat is waarom jouw oppastarief wat hoger ligt dan dat van de onervaren oppas. Als je na het kennismakingsgesprek een goed gevoel overhoudt aan het gesprek, kan het oppassen beginnen en wenst Oppasland jou alle plezier toe! Mocht je geen prettig gevoel overhouden aan het gesprek, kun je altijd verder zoeken. Er zijn heel veel oppassers in Rotterdam op zoek naar een oppas en wellicht passen die beter bij jou.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Rotterdam?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Rotterdam?