Je zoekopdracht leverde te weinig resultaten op. We hebben de zoekafstand automatisch vergroot.

Oppaswerk Ridderkerk

Op zoek naar leuk oppaswerk in Ridderkerk? Omdat je een bijbaantje zoekt of kinderen gewoon zo leuk vindt? Schrijf je gratis in bij Oppasland! Het doet er niet toe of je nu tientallen jaren ervaring hebt of juist net komt kijken. Veel papa’s en mama’s in Ridderkerk en omgeving kunnen jouw hulp goed gebruiken. Oppassen is één van de populairste baantjes in ons land. Het is niet alleen hartstikke gezellig; je maakt er papa’s, mama’s en kindjes ook nog eens heel blij mee! Meld je als oppas aan bij Oppasland en leer nieuwe oppasgezinnen kennen.

Oppaswerk gezocht in Ridderkerk

Bij Oppasland is een leuk nieuw oppasadres in Ridderkerk vinden heel eenvoudig. Om te beginnen maak je een profiel aan. Daarin heb je de ruimte om iets over jezelf te vertellen. Denk aan je naam, je leeftijd, maar bijvoorbeeld ook hoeveel ervaring je hebt met oppassen. Je kunt ook meteen je beschikbaarheid doorgeven. Bijvoorbeeld dat je alleen in avonden kunt oppassen, of juist een vaste dag per week beschikbaar bent. Heb je ervaring met zorgen voor peuters, maar minder voor baby’s? Laat dat dan ook meteen weten. Je profiel kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ouders uit Ridderkerk kunnen jouw profiel vinden, zodra die compleet is. Probeer ze dus een goed beeld te geven van wie je bent én wat je te bieden hebt! Komt een ouder je tegen op Oppasland? Dan kan hij of zij je een persoonlijk berichtje sturen als ze interesse hebben in jouw oppasdiensten.

Bekijk ook: Kan ik mijn account omzetten van oppas naar ouder of andersom?

Contact met ouders

Net als jij een profiel hebt op Oppasland, hebben ook ouders dat. Bekijk gerust hierboven wie allemaal een oppas nodig heeft en klik op een profiel dat je aanspreekt. Ben je enthousiast geworden van het verhaal van één van de gezinnen? Kan je eigenlijk niet wachten om eens kennis te maken met het kindje? Upgrade jouw gratis account naar Oppasland Premium, zodat je ze direct een bericht kunt versturen. Stel jezelf kort voor en vertel waarom je hebt besloten te reageren. Met Premium kun je dus actief op zoek gaan naar oppaswerk in Ridderkerk. Het abonnement kost een vast bedrag per maand en is op ieder moment te activeren en op te zeggen in je persoonlijke instellingen. Ben je jonger dan 18 jaar? Vraag dan altijd een ouder om toestemming.

Kennismaken met je oppasgezin

Voordat je begint met oppassen kom je vaak eerst langs voor een kennismakingsgesprek. Zo kun je jouw nieuwe oppasgezin en de locatie meteen een beetje beter leren kennen. Ouders en hun kind(eren) vinden het fijn als je langskomt, want ze zullen vast nog een hoop vragen voor je hebben. En ook als jij nog zit met vragen, kun je die stellen tijdens een kennismakingsgesprek. In het gesprek kunnen jullie bespreken wat je betaald krijgt en hoe lang je gaat werken. Maar ook wat de huisregels zijn en wanneer het bijvoorbeeld bedtijd is voor het kindje. Zo’n eerste ontmoeting kan best spannend zijn. Dat is hartstikke logisch. Je kunt je er daarom het best goed op voorbereiden. Zo maak je een goede eerste indruk en hebben jullie een plezierige kennismaking.

Verder lezen: Voorbereiden op een kennismakingsgesprek met je oppasgezin

Gastouder worden?

Ben je helemaal weg van oppassen en zou je er eigenlijk wel meer mee willen doen? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zou je het liefst de hele dag worden omringd door kinderen? Misschien is gastouder worden dan iets voor jou! Een gastouder is een professionele oppas die werkt volgens eisen die door de overheid gesteld zijn. Je kunt dus van oppassen je beroep maken. Wel heb je daar officiële papieren voor nodig. Een gastouder worden zonder diploma is bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook heb je een kinder-EHBO certificaat en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. De meeste gastouders hebben thuis een opvang, waar ze zes kinderen mogen opvangen. Maar je kunt ook gastouder aan huis worden. Dit lijkt iets meer op het werk van een oppas, maar heeft ook weer zo zijn voor- en nadelen.

Meer lezen: Gastouder worden? Dit moet je weten

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Ridderkerk?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Ridderkerk?