Oppaswerk Heerhugowaard

In Heerhugowaard wonen veel jonge gezinnen met kinderen onder de 10 jaar. Deze kinderen mogen vaak nog niet alleen thuis blijven en de ouders hebben soms ’s avonds wel een momentje samen nodig. Ook kan het fijn zijn als er iemand is die de kinderen opvangt als zij wat later van werk terugkomen. Ben jij op dit moment op zoek naar een bijbaantje en wil je graag aan de slag als oppas in Heerhugowaard? Vind nu het leukste oppasbaantje bij Oppasland en meld je helemaal gratis aan.

Hoe werkt Oppasland?

Zodra je je geregistreerd hebt, kun je een profiel aanmaken waarop je precies vertelt wat je de ouders te bieden hebt. Je kunt bijvoorbeeld in het schema aangeven wanneer je precies tijd hebt om te werken als kinderoppas en ook welk bedrag je hiervoor wenst te krijgen. Ook kun je aangeven wat voor werkervaring je hebt en wat jij allemaal kunt bieden. Ben je bijvoorbeeld heel goed in voorlezen of koken, dan kan het slim zijn om dit te vermelden. Sommige ouders vinden dit soort vaardigheden heel belangrijk in een oppas. Probeer je profiel zo duidelijk mogelijk in te vullen, zodat ouders een goed beeld krijgen wie jij bent als oppas. Voeg ook vooral een foto en een beschrijving bij je profiel. Ouders zijn eerder geneigd om te reageren op een volledig ingevuld profiel dan een profiel zonder foto of beschrijving.

Ouders vinden het vaak een fijn idee als hun oppas een VOG heeft. Normaal een ingewikkeld en tijdrovend proces, maar dankzij Oppasland kun je de VOG aanvragen vanachter je computer. 

Contact leggen met ouders

Wanneer je je profiel online hebt staan, kun je bij Oppasland in contact komen met ouders die een oppas zoeken. Om dit te doen kun je wachten tot ouders contact met jou opnemen of zelf actief op zoek gaan. Als je kiest voor de eerste optie, dan kost het gebruik van Oppasland voor jou helemaal niets. Reageren op berichten van anderen is bij Oppasland namelijk altijd gratis. Wil je liever zelf berichten sturen naar ouders, dan kun je kiezen voor Oppasland Premium. Dankzij deze upgrade, kun je zelf berichten sturen naar ouders die op zoek zijn naar een oppas. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt deze upgrade eenvoudig activeren via de instellingen van je account. Op die plek kun je het account ook weer heel eenvoudig opzeggen. Aan deze opzegging zit geen lange opzegtermijn verbonden. Zodra je opzegt zal je abonnement gelijk met ingang van de eerstvolgende betalingstermijn stopgezet worden. Zo zit je nooit vast aan een ongewenst abonnement.

Kennismaken met de ouders

Zodra je contact heb met ouders, adviseren we je om het contact eerst zoveel mogelijk binnen Oppasland te houden. Op die manier kunnen we je ook beter helpen mocht je vragen hebben. Voordat de eerste oppasafspraak plaatsvindt, raden we ook altijd aan om eerst even een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen jullie dan de belangrijke zaken bespreken, zoals:

Ook het ritme van de kinderen en de gewoontes binnen het gezin, kunnen dan besproken worden. Je kunt naderhand zelf bepalen of je je prettig voelt bij de gemaakte afspraken. Is dit het geval, dan kunnen jullie de eerste echte oppasafspraak inplannen. Voel je je niet op je gemak, dan is dat helemaal geen probleem. Er zijn genoeg ouders op zoek naar een leuke oppas en je kunt dus altijd verder zoeken naar een gezin dat wel bij je past. Meldt je wel altijd netjes af bij het gezin, zodat zij niet vergeefs op je gaan wachten. Oppasland wenst je heel veel succes bij het vinden van een leuk oppasadres in Heerhugowaard.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Heerhugowaard?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Heerhugowaard?