Oppaswerk Groningen

In Groningen zijn heel veel studenten op zoek naar een leuke bijbaan naast hun studie. Hierdoor is het niet altijd even makkelijk om aan werk te komen, omdat er simpelweg niet zoveel baantjes zijn. Veel studenten zijn daarom op zoek naar andere manieren om een extra zakcentje te verdienen. Gelukkig wonen er in Groningen ruim 20.000 kinderen onder de 14 jaar. Veel van hen mogen nog niet alleen thuisblijven en als de ouders gaan werken, is een oppas of gastouder noodzakelijk. Wellicht ben jij de student die ze zoeken.

Oppas worden

Als jij nog niet veel ervaring hebt met oppassen, kan het best lastig zijn om te weten waar je moet beginnen met zoeken. Allereerst is het van belang dat je bedankt wat voor oppas je graag wilt zijn. Kun jij over het algemeen beter omgaan met kinderen van basisschoolleeftijd, of vind jij het juist heel leuk om voor baby’s te zorgen? Zorg dat je dit van tevoren vaststelt, zodat je gericht kan gaan zoeken naar een leuk oppasadres in Groningen. Andere zaken die je voordat je gaat zoeken kunt bedenken, zijn:

Oppasadres vinden

Zodra je hebt bedacht wat voor oppas je wilt worden en wat je belangrijk vindt, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikt oppasadres. Je kunt uiteraard op de oude manier gaan zoeken en een briefje ophangen in de lokale supermarkt. Helaas blijkt deze manier van zoeken vaak niet effectief en duurt het heel lang voor ouders contact met je opnemen. De moderne manier van een oppas vinden is voornamelijk online. Oppasland is een website waar ouders en oppassers samenkomen om een leuke samenwerking te beginnen. Je kunt hier eenvoudig en gratis een account aanmaken, waarna je een profiel kunt maken waarin je kunt vertellen wie je bent en wat voor oppaswerk je zoekt. Laat in een handig schema zien wanneer je beschikbaar bent en laat de ouders ook gelijk weten welk uurtarief je hanteert, zodat ze weten of ze je kunnen betalen. Vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen, zodat ouders gelijk kunnen zien met wie ze te maken hebben. Dit geeft ouders sneller een gevoel van vertrouwen.

Hoe werkt Oppasland?

Als je een profiel hebt aangemaakt, kun je twee dingen doen: wachten tot een ouder contact met je opneemt of zelf gaan zoeken. Als je liever wacht tot geïnteresseerde ouders contact met jou opnemen, kost het gebruik van Oppasland jou helemaal niets. Zodra een ouder jou een bericht stuurt, kun je geheel kosteloos reageren. Mocht je toch liever zelf contact opnemen met ouders in Groningen, kun je kiezen voor een Oppasland Premium account. Voor dit account betaal je een vast bedrag per maand en daarmee kun je onbeperkt reageren op ouders in de buurt die op zoek zijn naar een oppas. Je kunt een Premium account op ieder gewenst moment aanvragen en opzeggen in je persoonlijke accountinstellingen.

Contact met ouders

Zodra je een Premium account hebt aangevraagd, kun je ouders een bericht sturen. Vertel ze wie jij bent en waarom jij een geschikte oppas bent voor hun kind(eren). Als zij jou ook aanmerken als een geschikte kandidaat, kunnen jullie afspreken voor een kennismaking. Tijdens die kennismaking kunnen jullie alles bespreken. Van het uurtarief tot de regels omtrent de televisie en koelkast. Het kennismakingsgesprek is ervoor om elkaar precies te vertellen wat de wensen en eisen zijn, zodat beide partijen weten wat ze kunnen verwachten. Wees vooral niet bang om vragen te stellen aan de ouders, omdat het belangrijk is dat jullie allebei weten waar jullie aan beginnen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na het kennismakingsgesprek geen prettig gevoel hebt bij het gezin of zij niet bij jou. Dit kan gebeuren en is helemaal niet erg. Zorg ervoor dat jullie dit bespreken, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn. Er zijn genoeg ouders op zoek naar een oppas in Groningen, dus je vind vast snel een leuk oppasadres die echt bij je past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Groningen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Groningen?