Er zijn 94 ouders in Groningen

Zo word jij de leukste oppas van Groningen

In Groningen is een leuke bijbaan vinden niet zo eenvoudig. Door de grote hoeveelheid studenten is het soms best een uitdaging om iets leuks te vinden, wat ook nog goed betaald. Wie weet heb je wel een baantje, maar wil je die heel graag opzeggen. Dat kan nu, er zijn namelijk meer dan 20.000 kinderen van onder de 15 jaar, waarvan veel nog een oppas nodig hebben. Op die manier kun je op een leuke manier een lekker zakcentje bijverdienen. Hierboven staan allemaal ouders die misschien wel wachten op jouw oppaskunsten.

Registreer je bij Oppasland

Als je nog nooit eerder hebt opgepast, kunnen we ons voorstellen dat het best spannend is om te beginnen aan je eerste oppasbaantje. Allereerst is het slim om je te registreren bij Oppasland. Op dit platform worden ouders en oppassers samengebracht, zodat er leuke samenwerkingen kunnen ontstaan. Het gebruik is eenvoudig en aanmelden is gratis. Zorg ervoor dat je profiel mensen aanspreekt. Vertel wat over jezelf en wat voor persoon jij bent. Laat ouders ook gelijk weten op welke dagen je beschikbaar bent en welk uurtarief je hanteert. Dit voorkomt een hoop teleurstellingen. We raden ook aan om bij de gemeente een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen, zodat ouders weten dat je geen gekke dingen gedaan hebt.

Zodra je profiel compleet in gevuld is, kun je wachten tot ouders jou een berichtje sturen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf proactief op zoek te gaan naar een oppasadres. De ouders die hierboven staan, zijn allemaal op zoek naar een leuke oppas en wie weet ben jij wel degene waar ze naar zoeken. Hoogtijd om ze eens een berichtje te sturen, dus!

Kennismakingsgesprek

Zodra de ouders in kwestie jou ook wel zien zitten als oppas, kunnen jullie een kennismakingsgesprek inplannen. Zorg dat je een dergelijk gesprek altijd goed voorbereid. Als oppas kun je namelijk ook vragen stellen. Denk aan zaken, zoals:

  • Hoe straf je de kinderen als ze iets doen wat niet mag?
  • Mag je gebruik maken van de computer als de kinderen op bed liggen?
  • Wordt er verwacht dat je extra huishoudelijke taken doet?
  • Krijg je vaste tijden of flexibele tijden?
    Dit zijn allemaal dingen die je vooraf wel duidelijk moet hebben, zodat je weet waar je aan toe bent. De ouders zullen jou ongetwijfeld ook vragen stellen en het belangrijkste is dat je eerlijk bent. Kun je niet zo goed koken? Vertel het de ouders. Dat is vaak een stuk makkelijker dan liegen en vervolgens klachten krijgen.

Als de ouders tevreden zijn over jou kun je de kinderen gaan ontmoeten. Zorg dat je iets leuks meebrengt als je langs gaat. Dit kan een kleurplaat zijn of een leuk nieuw speelgoedje. Op die manier kunnen jullie elkaar spelenderwijs leren kennen en zien de ouders gelijk hoe jij met het kind bent. Als ook dit in de smaak valt, kunnen we je feliciteren met je leuke nieuwe baan!

Ben jij op zoek naar een leuke oppas? Bekijk dan onze pagina's voor oppassers en gastouders in Groningen.