Er zijn 573 oppassers in Den Haag

De leukste oppas van Den Haag vind je bij Oppasland

Iedere ouder heeft weleens een avondje vrij nodig. Vaak vragen ze dan opa en oma om op te passen, maar wat nou als zij niet in de buurt wonen of je ze eigenlijk liever niet wilt vragen? Je bent dan aangewezen op een oppas van buitenaf, maar veel ouders vinden dat toch wel spannend. Het immers niet niks om een vreemde in je huis te laten en de zorg van je kinderen in zijn of haar handen te leggen.

Wat zoek je in een oppas?

Juist om de bovenstaande reden is het belangrijk dat je je zoektocht goed voorbereid en ervoor zorgt dat je de beste oppas in de omgeving voor je kinderen laat zorgen. Om die reden is het ook zo belangrijk dat je voor jezelf een lijstje maakt met zaken die je belangrijk vindt. Denk hierbij aan dingen als leeftijd, achtergrond, leeftijd en taal. Het is maar net wat je zelf belangrijk vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat jij verwacht van de oppas. Is het enkel nodig dat de oppas op de kinderen let, of zou je het ook wel prettig vinden als de oppas wat huishoudelijke taken van je overneemt? Dingen die je eventueel door de oppas kunt laten doen, zijn:

  • Koken
  • Afwassen
  • Kleding wassen
  • Schoonmaken

Houd er wel rekening mee dat extra taken vaak ook een hogere prijs betekent. Tot slot willen we je graag nog even wijzen op het bestaan van gastouders. Een gastouder past in de regel overdag op kinderen en is een gecertificeerde oppas. Ze voldoen aan de door de overheid gestelde eisen. Hierdoor heb jij zelf recht op kinderopvangtoeslag. Hier heb je bij een gewone oppasser geen recht op. Soms kan het voordeliger zijn om gebruik te maken van de diensten van een gastouder. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je op vaste dagen tijdens kantooruren oppas nodig hebt voor je kinderen.

Hoe ga je op zoek naar een oppas?

Nu je hebt bedacht wat voor oppas je zoekt, kun je op zoek gaan naar iemand die voldoet aan de door jou gestelde eisen. Je kunt dit doen door mensen uit de buurt te vragen. Misschien weet iemand nog een oppas. Ook kun je een briefje ophangen in de supermarkt. Wie weet loopt jouw ideale oppasser wel in de supermarkt waar jij altijd je boodschappen haalt. Toch leert onze ervaring ons dat deze manieren van zoeken niet zoveel resultaat opleveren. Daarom willen we je graag wijzen op de service van Oppasland. Je kunt hier op een handige wijze snel een oppas vinden. In beginsel is het gebruik van Oppasland helemaal gratis. Je kunt kosteloos een profiel aanmaken, waarop je kunt aangeven waar je naar op zoek bent. Oppassers kunnen je dan vinden bij ons op de site als ze op zoek zijn naar oppaswerk in Den Haag. Als zij denken te voldoen kunnen ze jou een berichtje sturen, waarna jij gratis kunt reageren op hun berichtje. Zo betaal je helemaal niks voor de functionaliteiten van Oppasland.

Wil je liever zelf op zoek gaan naar een oppas en wil je niet de afwachtende rol aannemen en wachten tot iemand anders jou een berichtje stuurt? In dat geval is Oppasland Premium zeker wat voor jou. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt berichten sturen naar oppassers die voldoen aan de door jou gestelde eisen. Uit onze ervaring blijkt dat deze vorm van zoeken het effectiefste is en ook het snelste gaat. Let er hierbij op dat het gaat om een doorlopend abonnement. Dat houdt in dat het abonnement blijft doorlopen totdat jij het weer opzegt. Dit kun je gelukkig heel eenvoudig doen via je profielpagina.

Wat betaal je de oppas

Het financiële plaatje is voor veel ouders best lastig, want wat betaal je de oppas nu eigenlijk? Om het je wat makkelijker te maken, kun je gewoon kijken naar het minimumloon wat geldt voor die leeftijd. Zo betaal je een 15 jarige € 3,11 euro per uur. Let er hierbij wel op dat huishoudelijke taken vaak meer kosten. Vaak rekenen ouders vijftig cent of een euro bij het uurtarief op als er meer verwacht wordt dan alleen op de kinderen letten. Je kunt natuurlijk ook meegaan in het uurtarief wat de oppas vraagt, maar soms vinden ouders dit net te hoog. Zo weet je in ieder geval wat je redelijkerwijs behoort te betalen.

Hoe gaat de eerste keer oppassen?

Als je je wel prettig voelt bij de oppas, maar je je er nog niet honderd procent op je gemak bij voelt kun je ervoor kiezen om de oppas eerst een langs te laten komen als jij en de kinderen thuis zijn. Zo kun jij zien hoe de oppas met je kinderen omgaat en voel je je uiteindelijk prettiger als je de oppas alleen laat met de kinderen. Als je er zeker van wilt zijn dat de oppas niks vergeet, kun je een checklist maken met de dingen die echt moeten gebeuren. Zo raken je kinderen niet in de war van een compleet nieuw schema en weet de oppas waar hij of zij aan moet denken. Veel succes met je zoektocht!