Oppas Den Haag

Den Haag is niet de hoofdstad van Nederland, maar het vervult wel die rol. Al de ambassades zijn daar gevestigd en ook het koninklijk huis heeft daar hun woonhuis. Het is ook niet zo gek dat Den Haag ieder jaar weer meer inwoners krijgt. Het is een stad die in alle aspecten alles kan bieden wat een mens zoekt. Het is een bloeiende stad, met een leuk centrum én een kustlijn. Langs Den Haag loopt een kustlijn van maar liefst 11 kilometer. Zee-aanbidders kunnen dus echt hun hart ophalen in deze stad. Als jij een jong gezin hebt, kan het heerlijk zijn om in het weekend lekker over het strand te wandelen met de kinderen.

Soorten kinderopvang

Naast deze aspecten is Den Haag ook heel erg geschikt om carrière te maken. Ouders werken dus vaak allebei en dat legt nog weleens wat druk op het gezin. In die gevallen kan het een uitkomst zijn om een oppas in te huren. De vraag is alleen: wat voor oppas kies je? Stuur je je kinderen naar de crèche of huur je een oppas of gastouder in? Het zijn vraagstukken waar veel ouders tegenaan lopen. Eén keuze valt vaak al snel af, omdat er een lange wachtlijst is voor de kinderdagopvang op de crèche. Kinderen moeten vaak een jaar wachten op een plekje bij de crèche. Veel ouders kunnen niet zo lang wachten en daarom moeten ze wat nieuws bedenken. Een reguliere oppas is vaak ook geen optie, omdat dit vaak scholieren of studenten zijn. Ze zijn daardoor niet heel flexibel of hebben onregelmatige lesuren. Dit is niet prettig voor de ouders en dan blijft er maar een optie over: de gastouder! Het vinden van een goede gastouder is alleen nog niet zo eenvoudig als je zou denken.

Eisen gastouder

Een goede gastouder moet voldoen aan door de overheid gestelde eisen, anders krijgen de ouders geen kinderopvangtoeslag. Als die toeslag mist, kan het opvangen van kinderen flink in de papieren lopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Let er als ouders dus goed op dat de gastouder die je op het oog hebt in het bezit is van de volgende zaken:

  • een geldig diploma
  • gastouderbureau inschrijving
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Kinder-EHBO certificaat

Ben je benieuwd hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt krijgen? Om je te helpen met het berekenen wat je krijgt voor kinderdagopvang hebben we een voorbeeld-rekensom voor je gemaakt. Deze kun je uitvoeren met je eigen situatie.
Stel; jij werkt 32 uur en je partner werkt 40 uur. Voor de toeslag wordt dan gekeken naar jouw gewerkte uren.

De som wordt dan:
32 uur x 140 % = 44,8 uur.
44,8 uren x 52 weken per jaar : 12 = 194,1 uur per maand.

Je mag in deze situatie 194 uur per kind per maand aanvragen.

Voordelen gastouder

Naast het kostenplaatje, zijn er ook nog andere zaken die het interessant maken om voor een gastouder te kiezen. We zetten alle voordelen voor je op een rijtje. Het is voor het kind zelf bijvoorbeeld heel prettig om een vast, bekend gezicht te zien. Bij de kinderdagopvang zien kinderen vaak heel veel verschillende gezichten op een dag en dat kan zorgen voor stressvolle momenten. Daarbij is het als ouder ook prettig om te weten wie er voor je kinderen zorgt. Jij gaat met een gerust gevoel weg, als je weet dat je kind in goede handen is.

Daarbij is het voor ouders ook prettig dat een gastouder wat flexibeler is. Als jij geen regelmatige tijden hebt op je werk en je soms iets later thuis bent, kun je dit aangeven bij de gastouder. Ze zijn vaak niet gebonden aan openingstijden, waardoor er in overleg veel meer mogelijk is. Sommige gastouders werken zelfs dagen in het weekend, zodat jij en je partner een keertje weg kunnen met z’n tweeën. Dat is pas fijn!

Oppas gezocht!

Als je eruit bent dat je inderdaad voor een gastouder wil kiezen, dan kan de grote zoektocht beginnen. Je kunt uiteraard altijd een briefje ophangen in de lokale supermarkt. Een oppas vinden op die manier is echter niet zo makkelijk. De kans dat je kwalitatieve reacties krijgt, is vrij klein. Je kunt vaak beter kiezen voor een site als Oppasland. Wij doen net dat stapje extra, zodat jij snel een geschikte gastouder kunt vinden. Je kunt gratis, snel en eenvoudig een profiel aanmaken bij Oppasland, waarop je aan kunt geven waar je naar op zoek bent. Geef bijvoorbeeld aan wat voor persoon je zoekt, wat de maximumprijs is en op welke dagen je oppas nodig hebt. Vertel daarnaast ook wat over jezelf en je gezin, zodat de gastouder een duidelijk beeld van je heeft, voordat diegene contact opneemt.

Oppasland Premium

Zodra je een berichtje binnenkrijgt van een gastouder bij jou in de buurt, kun je hier gratis op reageren. Hopelijk kunnen jullie dan snel wat afspreken om te kijken of het klikt. Soms kan het wel even duren voor een gastouder contact met je opneemt en in die gevallen, kun je ervoor kiezen om het heft in eigen handen te nemen. Je kiest dan voor Oppasland Premium, waarmee je zelf berichten kunt sturen naar gastouders. De kans dat je dan snel een geschikte oppas vindt, is vele malen groter. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt in ruil daarvoor onbeperkt contact opnemen met de gastouders op onze website.

Zodra jij een geschikte gastouder gevonden denkt te hebben, raden we altijd aan om eerst even een keertje af te spreken. Je kunt dan zien of het daadwerkelijk klikt tussen jou, je partner, de kinderen en de gastouder. Als jullie een prettig gevoel overhouden bij de gastouder, kunnen jullie een samenwerking aangaan. Het Oppasland Premium account stopt niet automatisch. Het betreft een doorlopend abonnement, wat inhoudt dat het abonnement pas stopgezet wordt als jij aangeeft het niet meer nodig te hebben. Je kunt dit heel eenvoudig aangeven via je persoonlijk accountpagina of gebruikmaken van een opzegbrief. Zorg ervoor dat je dit doet voordat de nieuwe betaalperiode van start gaat, zodat je niet onnodig betaalt voor een dienst die je niet meer gebruikt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Den Haag?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Den Haag?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Den Haag?