Oppas Den Bosch

Den Bosch is een jonge stad. Veel gezinnen vestigen zich in de stad en de werkgelegenheid neemt steeds meer toe. Hierdoor zijn in veel gezinnen beide ouders aan het werk, wat weer zorgt voor spanningen. Wie haalt de kinderen op van de opvang als papa en mama werken tot 5 uur? Dit probleem wordt alleen maar groter zodra de kinderen naar de basisschool gaan. Toch vinden veel ouders de stap om een oppas in dienst te nemen wat groot. Het is natuurlijk ook best wel wat om de zorg van je kinderen in de handen van een vreemde te leggen. Om die reden is het zo belangrijk dat je goed weet wat je wilt en dat je gericht op zoek gaat naar een oppas in Den Bosch die past bij jouw gezinssituatie.

Beginnen met oppassen

Om goed voorbereid te beginnen aan je zoektocht naar de ideale oppas, is het belangrijk dat je voor jezelf een lijstje maakt met zaken die jij belangrijk vindt. Denk hierbij aan dingen zoals leeftijd, opleiding en welke taal hij of zij spreekt. Zet al deze dingen op papier en hou dat lijstje bij je als je op zoek gaat. Zo kun je eenvoudig orde scheppen in de chaos. Er zijn namelijk veel jonge mensen die graag een zakcentje willen bijverdienen met oppaswerk in Den Bosch. Het zou zonde zijn als jij steeds weer teleurgesteld zou worden, omdat al snel blijkt dat de oppas niet precies is wat je zoekt.

Bekijk ook: Een man als oppas: de opkomst van ‘mannies’

Extra huishoudelijke taken

Kijk bij het maken van het lijstje niet alleen naar de persoonlijke kenmerken van de oppas, maar ook naar wat jij verwacht van de oppas in kwestie. Is het de bedoeling dat de oppas alleen toezicht houdt op de kinderen als jij en je partner aan het werk zijn of verwacht je meer? Zaken die je van een oppas kan verlangen zijn bijvoorbeeld: koken, afwassen, kleding wassen en ramen lappen. Als je deze dingen graag door de oppas laat doen als het rustig is in huis, dan is het belangrijk dat je hier van tevoren alvast een beeld bij hebt. Je kunt dan gericht op zoek gaan naar iemand die aan al jouw eisen en verwachtingen voldoet en dat scheelt op termijn de nodige teleurstellingen.

De leukste oppas vinden

Als je weet wat je wilt, kun je op zoek gaan. Je kunt natuurlijk rondvragen in je omgeving. Misschien kent één van de ouders in de buurt wel een oppas. Helaas is de kans wel groot dat die oppas al veel werk heeft en jouw gezin er niet meer bij kan hebben. Ook kiezen veel ouders voor het briefje in de supermarkt. Toch is die manier vaak wel heel traag. Er zijn nu eenmaal weinig mensen die die briefjes echt nog lezen. Daarom waren ouders op zoek naar een alternatief. Oppasland is dat alternatief. De werking is hetzelfde als bij het briefje in de supermarkt, maar dit is vele malen effectiever. Je maakt een profiel aan waarbij je gelijk kunt vermelden waar je naar op zoek bent. Je kunt ook gelijk aangeven voor welke dagen je oppas zoekt. De oppassers en gastouders die kunnen voldoen aan je eisen kunnen op basis van die informatie contact zoeken met jou. Vergeet overigens niet om een foto toe te voegen aan je profiel. De Oppasland zoekmachine toont volledig ingevulde profielen hoger in de zoekmachine, waardoor je sneller een goede match vindt.

Gratis inschrijven

Inschrijven bij Oppasland is gratis. Je kunt kosteloos een profiel aanmaken en zodra een oppas jou een bericht stuurt, kun je gratis reageren. Als je Oppasland op die manier gebruikt, kost het helemaal niets. Als je dit proces echter te langzaam vindt en liever wat meer schot in de zaak wil, is Oppasland Premium iets voor jou. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt berichten sturen naar de oppassers die voldoen aan jouw eisen. Uit ervaring blijkt dat deze manier van zoeken effectiever is en bovendien veel sneller gaat. Je neemt het heft in eigen handen en daardoor zul je veel sneller contact leggen met een oppasser die voldoet aan jouw eisen.

Wat betaal je de oppas?

Voordat je afspreekt met de oppas, is het slim om alvast te bedenken hoeveel geld je de oppas geeft voor zijn of haar diensten. Veel ouders vinden dit heel lastig te bepalen en daarom geeft Oppasland je even een handig overzichtje. Meestal houden ouders het minimumloon aan voor oppassers. Hieronder zie je hoeveel dat is per leeftijdsgroep. Als je extra werk van de oppas verlangt, kun je daar een toeslag voor betalen. Meestal komt er dan vijftig cent tot een euro over het uurloon heen. Je moet vooral zelf bepalen wat goed voelt en wat je kunt betalen voor een oppas.

Leeftijd minimum uurloon (36 uur/week):

  • 15 jaar € 3,25
  • 16 jaar € 3,75
  • 17 jaar € 4,27
  • 18 jaar € 5,40
  • 19 jaar € 6,49
  • 20 jaar € 8,65
  • 21+ jaar € 10,80

Proefdraaien

Als je een geschikte oppas hebt gevonden, is het slim om diegene eerst even uit te nodigen voor een proef oppasafspraak. Dat is een oppasafspraak waarbij jij zelf ook aanwezig bent. Op die manier kun je zien hoe de oppas met je kinderen omgaat en of je daar een fijn gevoel bij hebt. Het is natuurlijk heel belangrijk dat jij met een gerust hart het huis verlaat als je moet werken of andere verplichtingen hebt. Wees niet bang om uiteindelijk toch voor een andere oppas te kiezen als je je niet fijn voelt bij de gekozen oppas.

Veelgestelde vragen

Hoeveel oppassers zoeken op dit moment oppaswerk in Den Bosch?
Wat is het gemiddelde oppastarief in Den Bosch?
Wat is de gemiddelde leeftijd van oppassers in Den Bosch?