Je zoekopdracht leverde te weinig resultaten op. We hebben de zoekafstand automatisch vergroot.

Oppas Den Bosch

Steden als Den Bosch zijn steeds sneller aan het groeien, waardoor steeds meer ouders fulltime kunnen gaan werken. Je merkt waarschijnlijk zelf ook dat het daardoor soms best lastig kan zijn om de balans te vinden in het gezinsleven. Wie past immers op je kleine spruit als jij aan het werk bent? Je kunt ervoor kiezen om een normale oppas in te huren. Dit zijn vaak scholieren of studenten die een bijbaantje zoeken. Hierbij moet je echter wel opletten dat ze ook beschikbaar zijn op de momenten dat jij ze nodig hebt. De studie gooit vaak roet in het eten. Daarbij heb je ook geen recht op kinderopvangtoeslag, waardoor de kosten relatief hoog uit kunnen vallen.

Eisen gastouder

Als je wel recht wilt hebben op kinderopvangtoeslag, kun je overwegen om een kinderopvang in te schakelen. Helaas hebben veel opvangen een lange wachtlijst. De landelijke wachttijd is inmiddels al gestegen naar een jaar en de kans dat je dus te laat bent met aanmelden is groot. Veel ouders zitten daardoor met de handen in het haar, maar gelukkig is er oplossing waar nog niet veel ouders aan gedacht hebben. De gastouder! Een gastouder bezit alle kwaliteiten die een kinderjuf op de opvang ook heeft. Daarbij moet de gastouder voldoen aan strenge door de overheid gestelde eisen en heb jij daardoor ook recht op kinderopvangtoeslag. De gastouder moet in ieder geval in het bezit zijn van:

  • Een geldig diploma
  • Een kinder-EHBO certificaat
  • Een inschrijving bij een geregistreerd gastouderbureau
  • Een verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Als ouder is het belangrijk dat je deze zaken checkt, omdat je anders geen recht hebt op de vergoeding. Hierdoor kan een gastouderopvang onnodig duur zijn. Zorg ervoor dat je je zaken goed controleert voordat je je kinderen erheen stuurt.

Voordelen gastouderopvang

Naast het voordeeltje van de belasting, zijn er nog veel meer voordelen te noemen voor een gastouderopvang. Zo is het voor veel kinderen heel fijn dat ze op ieder opvang moment hetzelfde gezicht zien. Bij een kinderdagopvang zijn veel verschillende leidsters, waardoor je kind iedere keer weer moet wennen aan een nieuw gezicht. Dit kan tot stressvolle situaties leiden voor het kind. Daarbij is het ook fijn dat kinderen in kleinere groepjes worden opgevangen. Bij een kinderdagopvang zijn vaak grote groepen kinderen, waardoor persoonlijke aandacht soms wat te wensen overlaat. Bij een gastouderopvang ligt dit anders. Gastouders mogen maar een maximaal aantal kinderen opvangen, waardoor de individuele aandacht veel groter is en het kind op die manier beter kan ontplooien.

Naast de bovenstaande voordelen, is het voor veel ouders ook een geruststellende gedachte dat ze zelf kunnen kiezen wie hun kinderen opvangt. Bij een kinderdagopvang zijn er verschillende leidsters, waardoor je niet altijd inzichtelijk hebt wie wanneer op jouw kind past. Bij een gastouderopvang kun je echt kiezen voor de persoon zelf, waardoor je met een gerust hart naar je werk kunt gaan. De gastouder is vaak ook wat flexibeler dan een kinderopvang, omdat ze niet gebonden zijn aan openingstijden. Als jij eens in de avond iets langer weg moet blijven, kan het kind vaak wel wat langer blijven bij de gastouder. Hierdoor heb jij een flinke hoeveelheid ademruimte en dat zorgt voor rust binnen het gezin.

Gastouder vinden

Als jij de keuze hebt gemaakt om op zoek te gaan naar een gastouder ben je bij Oppasland aan het goede adres. Het is best lastig om een geschikte gastouder te vinden via zoekmachines en daarom wil Oppasland net dat stapje extra voor je doen. Maak vandaag nog een profiel aan op onze website en begin met zoeken. In je profiel kun je aangeven waar je precies naar op zoek bent. Denk hierbij aan opvangmomenten, prijs en wat voor persoon. Vertel daarbij ook wat over jezelf je kinderen, zodat de gastouder kan zien of er een match kan zijn. Als ze denken dat dit het geval is, kan de gastouder jou een berichtje sturen. Jij kunt zelf weer gratis reageren op het berichtje, zodat jullie een keer kennis kunnen maken. Als je op deze manier gebruikmaakt van Oppasland, kost het helemaal niets!

Oppasland Premium

Ook gastouders maken een profiel aan bij Oppasland. Zij vertellen op hun beurt wat ze kunnen bieden en wanneer er plekjes vrij zijn op de opvang. Jij kunt zo ook zelf proactief op zoek gaan naar een perfecte match. In dat geval zul je zelf berichten moeten sturen naar gastouders die op Oppasland vermeld staan. Om dit te doen heb je een Oppasland Premium account nodig. Voor een dergelijk account betaal je maandelijks een vast bedrag. Je kunt Oppasland Premium op ieder gewenst moment opzeggen, zodat je nooit betaalt voor services die je niet gebruikt. Dit regel je allemaal eenvoudig via je je accountpagina. Let erop dat Oppasland Premium een doorlopend abonnement is, wat inhoudt dat je maandelijks betaalt totdat je het zelf weer opzegt via je persoonlijke accountpagina. Zorg dat die opzegging binnen is voordat de nieuwe betaalperiode van start gaat, zodat je niet nog een maand betaalt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Den Bosch?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Den Bosch?