Gastouder Zwolle

Zwolle is een relatief jonge stad in Nederland. Dat is niet omdat de pas recent ontstaan is, zoals Almere, maar er wonen in Zwolle relatief veel jonge mensen. Voor Groningen blijkt hofleverancier van jonge gezinnen. Oud-studenten vestigen zich graag in de stad, omdat het een perfecte uitvalsbasis is naar de Randstad. Er is een goede treinverbinding en je bent ook in no-time op een snelweg. Het is daarom niet gek dat het wemelt van de jonge kinderen in Zwolle. Deze kinderen gaan vaak nog niet naar school en kunnen overdag niet alleen thuisblijven. Veel ouders zijn daarom op zoek naar een gastouder. Jij krijgt als ouder kinderopvangtoeslag als je je kind(eren) laat opvangen door een erkende gastouder. Lijkt dit jou en je gezin wel wat? Maak dan vandaag nog een profiel aan bij Oppasland en vind een gastouder die bij je past.

Wat is een gastouder?

Een gastouder dient niet verward te worden met een oppas. Een gastouder is namelijk veel meer. Ze moeten aan allerlei eisen voldoen, zodat jij kinderopvangtoeslag kunt krijgen van de overheid. Het is dus van belang dat je je bewust bent van waar een gastouder aan moet voldoen, zodat je de juiste vragen kunt stellen. Zo moet een gastouder onder andere in het bezit zijn van een:

  • geldig diploma
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • kinder-EHBO certificaat
  • inschrijving bij het personenregister kinderopvang
  • inschrijving bij een erkend gastouderbureau

Daarnaast zijn er regels verbonden aan de grootte van de opvang. Een gastouder mag maximaal 6 kinderen tegelijk opvangen en ook dat is afhankelijk van de leeftijden. Zo mag een groep maximaal 5 kinderen jonger dan 4 jaar opvangen en ook maximaal vier kinderen van de leeftijd 0 tot 1 jaar ouder. Het is altijd verstandig om gastouders te vragen naar deze regels. Het is belangrijk om te weten of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Is dat namelijk niet zo, dan vallen de oppaskosten ineens een stuk hoger uit.

Gastouder zoeken in Zwolle

Als je denkt dat een gastouder precies is wat jij zoekt, meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland. Oppasland is een platform waar ouders, oppassers en gastouders elkaar kunnen ontmoeten om zo leuke samenwerkingen te laten ontstaan. Aanmelden is bij Oppasland helemaal gratis. Je kunt een profiel aanmaken waarop je kunt aangeven voor wanneer je een gastouder zoekt. Vertel daarbij ook gelijk om kinderen van welke leeftijd het gaat, zodat gastouders kunnen zien of die kinderen nog opgevangen kunnen worden in de gastouderopvang.

Oppasland Premium

Zodra je een profiel hebt aangemaakt, kun je op twee verschillende manieren gebruikmaken van Oppasland. Je kunt wachten tot een gastouder contact met jou opneemt of je gaat zelf op zoek naar een geschikte gastouder. Als je kiest voor de eerste optie, is het gebruik van Oppasland helemaal gratis. Als je namelijk een bericht van een ander krijgt, mag je altijd gratis reageren. Helaas leert onze ervaring ons dat het best even kan duren voordat een gastouder contact met je opneemt. Als je op zoek bent naar opvang op een korte termijn, dan is het wellicht verstandig om zelf contact op te nemen. Om zelf berichten te kunnen sturen, heb je bij Oppasland een Oppasland Premium account nodig. Voor dit account betaal je een vast bedrag per maand. Het is op ieder gewenst moment mogelijk om zo’n account aan te vragen en op te zeggen. Je zit dus helemaal nergens aan vast.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Zwolle?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Zwolle?