Gastouder Almere

Almere is een van de jongste steden van Nederland. In principe is Lelystad de hoofdstad van Flevoland, maar Almere heeft die stad qua inwonersaantal ingehaald. Vaak wordt Almere ook gezien als de belangrijkste stad van de provincie. Inmiddels heeft Almere zelfs de stad Groningen ingehaald qua inwonersaantallen en naar verwachting zal dit aantal alleen maar stijgen. Van deze inwoners bestaat ruim twintig procent uit kinderen die nog geen 14 jaar oud zijn. Dat zijn kinderen die nog niet alleen thuis kunnen blijven en daarom zijn oppassers en gastouders hard nodig in deze stad.

Hoe word je gastouder in Almere?

Om je als gastouder aan te mogen melden, dien je in het bezit te zijn van een geldig diploma. Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO) heeft een lijst met diploma's opgesteld voor het gastouderschap. Verder moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je beschikt over een geldig EHBO-certificaat dat gericht is op kinderen.
  • Je hebt een verklaring omtrent het gedrag. Huisgenoten, vrijwilligers en stagiaires van 18 jaar of ouders moeten ook in het bezit zijn van een VOG.
  • Je dient ingeschreven te staan bij het personenregister kinderopvang. Dit geldt voor iedereen die werkt of woont op de plek waar de kinderen opgevangen worden.
  • Je hebt een geldig identiteitsbewijs nodig
  • Je staat ingeschreven bij het Landelijk Register Kinderopvang (LRK)
  • Er wordt gewerkt volgens het pedagogisch beleidsplan, het veiligheids- en gezondheidsbeleid en het protocol kindermishandeling.

Voldoe jij niet aan een of meerdere van de bovenstaande eisen, dan kun je je op Oppasland wel inschrijven als oppas. Er is genoeg oppaswerk in Almere.

Registreer je op Oppasland

Wil jij aan de slag als gastouder in Almere? Registreer je dan vandaag nog bij Oppasland en maak een profiel aan. Oppasland is de schakel tussen ouders en gastouders en zo kun je snel aan de slag. Zorg dat je je profiel volledig invult en vergeet ook vooral niet om een foto toe te voegen. Je wilt dat ouders in een opslag zien met wie ze te maken hebben.

Bij Oppasland kunnen ouders jou vinden als je een profiel hebt op de site. Ze kunnen je dan een berichtje sturen om kennis te maken. Uiteraard kun je ook het heft in eigen handen nemen en zelf mensen benaderen. Misschien zie jij er een gezin tussen staan waar jij echt het verschil kunt maken. Aarzel dan niet en neem contact op! Soms kan het nodig zijn om ouders te overtuigen van de voordelen van een gastouder. Veel ouders zijn op zoek naar een oppas, omdat die in de regel goedkoper zijn. Toch heeft een gastouder heel andere kwaliteiten en het is goed om de ouders daar bewust van te maken.

Gastouders en de ontwikkeling van het kind

Uit recent onderzoek is gebleken dat het voor kinderen beter is als ze ook wat tijd bij hun ouders weg zijn. Kinderen kunnen veel van andere kinderen leren en daarbij is ook contact met andere volwassenen gewenst. Dit stimuleert de sociale ontwikkeling van het kind. Elke gastouder biedt weer een ander scala van vaardigheden. Misschien ben jij wel een kei in wiskunde en kun je kinderen daarbij ondersteunen. Wie weet kun jij uren plezier hebben met de kinderen door ze creatieve vaardigheden bij te brengen.

Kennismaking

Bij Oppasland kun je ouders overtuigen van deze voordelen door contact met ze op te nemen. Dit doe je heel eenvoudig via een Oppasland Premium account. Met een dergelijk account kun je onbeperkt berichten sturen naar ouders in jou in Almere. Stuur ze eens een berichtje om een kennismakingsgesprek in te plannen. Op deze manier leer je de ouders en kinderen kennen. Vergeet niet altijd specifiek te vragen of de kinderen bij het gesprek aanwezig kunnen zijn, want ook voor kinderen is dit belangrijk. Zij hebben namelijk al snel door of ze zich veilig bij je voelen of niet. Maak het gesprek leuk en interactief door iets leuks mee te nemen voor de kinderen. Denk eens aan een spelletje of een knutselopdracht bijvoorbeeld. Zo heb je binnen no-time een gezin gevonden in Almere waar je kunt oppassen.

Oppasland Premium is een doorlopend abonnement, wat inhoudt dat dit abonnement blijft doorlopen totdat jij opzegt. Oppasland opzeggen kan gelukkig heel eenvoudig via je persoonlijke profielpagina. Er zit geen opzegtermijn aan vast, dus je kunt altijd opzeggen wanneer jij wilt. De opzegging gaat dan bij de nieuwe abonnementsperiode gelijk in. Zo zit je nooit ergens aan vast.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Almere?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Almere?