Gastouder Leeuwarden

Net als in andere steden in Nederland, kampt Leeuwarden ook met wachtlijsten bij de kinderopvang. Ouders moeten hun kinderen op tijd aanmelden om een plekje te kunnen bemachtigen. Sommige ouders doen dit zelfs al tijdens de zwangerschap om niet buiten de boot te vallen. Deze ouders zijn vaak haastig op zoek naar een goed alternatief voor het kinderdagverblijf. Je wilt natuurlijk wel dat je kleine kinderen in goede handen worden opgevangen en daarom is de gastouder juist zo’n goed alternatief. Door strenge eisen vanuit de overheid is kwaliteit gewaarborgd en kun jij met een gerust hart naar je werk.

Wat is een gastouder?

Een gastouder is een professionele kinderleidster die in het bezit is van een geldig diploma. Dit is precies het grote verschil tussen een particuliere oppas die het erbij doet als bijbaan en een gastouder. Als je als gastouder aan de slag wilt gaan, zul je moeten voldoen aan een aantal strenge door de overheid gestelde eisen. Als de gastouder in kwestie hier niet aan voldoet, kun je als ouder geen gebruikmaken van de regeling kinderopvangtoeslag. Je zult dan het hele bedrag voor de gastouder zelf moeten betalen. Hou er als ouders dus goed rekening mee dat de gastouder in het bezit is van de volgende zaken:

Waar je kinderen opgevangen worden, is afhankelijk van je eigen wensen en die van de gastouder. Sommige gastouders werken alleen in hun eigen opvang aan huis, maar er zijn ook gastouders die ervoor kiezen om alleen op te passen bij ouders thuis om zo werk en privé gescheiden te houden.

Gastouder in Leeuwarden vinden

Wil jij graag een leuke gastouder in Leeuwarden vinden? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland en vind een gastouder die bij je past. Na je registratie kun je heel makkelijk een profiel aanmaken met daarin informatie over jezelf, je gezin en je wensen. Vergeet ook vooral niet om een tekstje toe te voegen over je gezin en een leuke foto. In het schema kun je aangeven voor wanneer je opvang zoekt. Als een gastouder denkt jou te kunnen bieden wat jij zoekt, dan kan de gastouder je eenvoudig een berichtje sturen via Oppasland. Jij kunt op jouw beurt helemaal gratis reageren op dit bericht. Reageren kost bij Oppasland namelijk helemaal niets.

Mocht je ook graag zelf berichten willen sturen naar gastouders in de buurt, dan kun je kiezen voor een Oppasland Premium Account. Zodra je je account upgradet, wordt het mogelijk om berichten te sturen naar gastouders in Leeuwarden. Voor Oppasland Premium betaal je een vast bedrag per maand. Je kunt het abonnement op elk moment activeren en opzeggen. Dit doe je allemaal eenvoudig in de instellingen van je persoonlijke Oppasland account. Zo zit je nooit ongewenst aan Oppasland Premium vast en vind je hopelijk snel een leuke gastouder in Leeuwarden.  

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een gastouder in Leeuwarden?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Leeuwarden?