Zwangerschapsverlof

Voordat je kindje geboren wordt, heb je recht op een aantal weken vrij van je werk. Het is zelfs verplicht om dit zwangerschapsverlof kort voor de bevalling op te nemen. Daarna krijg je bevallingsverlof, om bij te kunnen komen van die heftige periode en bij elkaar te kunnen zijn. Maar hoe lang heb je eigenlijk verlof? En wat als je baby te vroeg of te laat geboren wordt?

Wat is zwangerschapsverlof?

Zwangerschapsverlof is het verlof dat je krijgt als je in verwachting bent. Iedere zwangere vrouw in Nederland heeft recht op deze vorm van verlof. Je kunt er een paar weken vrij mee krijgen van je werk, en kort voor de uitgerekende bevallingsdatum is het verplicht om vrij te nemen. Na de bevalling krijg je bevallingsverlof, dat ingaat op de dag na de bevalling.

Lengte zwangerschapsverlof

Je krijgt in totaal minstens 16 weken verlof (6 weken zwangerschapsverlof en 10 weken bevallingsverlof). Jouw zwangerschapsverlof berekenen is eenvoudig. Daarvoor tel je 6 weken terug vanaf de uitrekendatum. Als je bijvoorbeeld op 4 april bent uitgerekend, heb je vanaf 21 februari verlof. Ben je in verwachting van een tweeling of meerling? Dan bedraagt je totale verlof 20 weken (10 weken zwangerschapsverlof en minimaal 10 weken bevallingsverlof).

Later met zwangerschapsverlof

Het is ook mogelijk om later met zwangerschapsverlof te gaan, maar uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende bevallingsdatum is dit verlicht. Neem je minder dan 6 weken zwangerschapsverlof op? Dan mag je dit bij je bevallingsverlof optellen. Neem je dus pas 4 weken vóór de uitrekendatum vrij, zodra het verplicht is? Dan worden twee extra weken bij je bevallingsverlof opgeteld.

Te laat of te vroeg geboren baby

Wordt jouw baby te vroeg geboren? Dan is je zwangerschapsverlof korter geweest. Het aantal dagen dat je zwangerschapsverlof korter was dan 6 weken mogen bij het bevallingsverlof worden opgeteld. Is je kindje te laat geboren? Dan zal jouw totale verlofperiode langer zijn. Je hebt na de geboorte altijd recht op 10 weken bevallingsverlof, ook als bijvoorbeeld 8 weken lang zwangerschapsverlof hebt gehad. In totaal heb je dan 18 weken verlof.

Zwangerschapsverlof aanvragen

Het aanvragen van beide vormen van verlof moet bij je werkgever. Doe dit minstens 3 weken voordat je het in wilt laten gaan (7 weken voor je uitgerekende bevallingsdatum). Voor de aanvraag heb je een officiële verklaring nodig waarin de uitrekendatum staat. Deze kun je opvragen bij je verloskundige, huisarts of gynaecoloog. Een werkgever mag jouw aanvraag niet weigeren.

Verlof indelen

Bevallingsverlof kun je niet vrij indelen, In tegenstelling tot ouderschapsverlof. De eerste zes weken van je bevallingsverlof moeten elkaar opvolgen. De rest kun je eventueel in overleg met je werkgever gespreid opnemen. Het aanvragen hiervan moet uiterlijk 3 weken na het ingaan van je bevallingsverlof.

Geboorteverlof voor partners

Ook je partner heeft recht verlof. Het ‘geboorteverlof voor partners’ is misschien beter bekend als vaderschapsverlof, zoals het tot 2019 heette. Dankzij deze regeling kan je partner maximaal zes werkweken verlof opnemen om zo meer tijd te kunnen besteden aan jullie kersverse gezinnetje.

Bekijk ook: Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof in 2021

 

Gratis aanmelden