Oppaswerk Nijmegen

In steeds meer gezinnen werken beide ouders. Het is dan soms lastig om de balans in het gezin te vinden, want wie haalt de kinderen op van school als zij om drie uur vrij zijn en de ouders allebei werken tot vijf uur ’s middags? Dit soort zaken kunnen zorgen voor spanningen binnen het gezin en dat is natuurlijk zonde. Een oppas kan in zulke gevallen fantastisch helpen. Ben jij die oppas of gastouder waar veel ouders naar op zoek zijn? Meld je dan vandaag nog aan bij Oppasland!

Hoe vind je snel een oppasgezin?

Een profiel aanmaken bij Oppasland is helemaal gratis. Je kunt ouders eenvoudig laten weten waarom ze voor jou als oppasser moeten kiezen. Vertel wat jouw talenten zijn. Ben je bijvoorbeeld heel goed in rekenen en heb ben je een held(in) in de keuken? Wees niet bescheiden en vertel het de ouders! Wie weet zijn zij namelijk op zoek naar iemand die hun kinderen kan voorzien van bijles in rekenen, die daarbij ook nog heerlijk kan koken. Vertel de ouders ook gelijk hoeveel jij rekent per uur, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Dit scheelt een hoop teleurstellingen achteraf.

Je kunt bij Oppasland op twee manieren een oppasgezin zoeken. Na het maken van je profiel, kun je wachten tot een van de ouders jou een bericht stuurt. Zodra ze dat doen, kun jij gratis reageren. We willen je er wel graag op attenderen dat dit een erg traag proces kan zijn. Daarom raden wij altijd aan om Oppasland Premium te nemen, zodat je zelf ook berichten als eerste kunt sturen. Zo kun je heel veel ouders aanschrijven, zodat ze hopelijk inzien dat jij de oppas bent die zij zoeken.

Kennismakingsgesprek oppasgezin

Als je eenmaal contact hebt met ouders, kun je voorstellen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Zorg dat je zo’n gesprek goed voorbereid en weet wat je wilt vragen. Er zijn dingen die je het beste vooraf duidelijk kunt hebben, zodat dit later niet zorgt voor onenigheid zorgt tussen jou en je oppasgezin. Vraag bijvoorbeeld of je gebruik mag maken van de televisie of computer in huis als de kinderen slapen. En bespreek ook hoe zij omgaan met situaties waarin kinderen iets doen wat niet mag. Het is belangrijk dat jullie hierin op een lijn zitten. Als jullie na het gesprek nog steeds positief tegenover een samenwerking staan, kunnen jullie een proefafspraak maken om te kijken of je het ook goed kunt vinden met de kinderen. Daarna kun jij hopelijk beginnen bij jouw nieuwe oppasbaantje.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ouders zoeken een oppas in Nijmegen?
Wat is het gemiddelde geboden uurtarief in Nijmegen?